Κυριακή, 03 Ιανουάριος 2016 21:51

Πέρασε και από τη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός (1-3), φθάνοντας τις 16 σερί νίκες!

Γράφτηκε από τον

Το «ερυθρόλευκο» τρένο δεν σταμάτησε ούτε στη Νέα Σμύρνη. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει ακάθεκτος την εντυπωσιακή πορεία του στη φετινή Σούπερ Λίγκα νικώντας το βράδυ της Κυριακής (3/1) και τον Πανιώνιο με 3-1.

 

Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν πως έχουν απαντήσεις για κάθε πρόβλημα που τους βάζει ο αντίπαλος έως τώρα στη Σούπερ Λίγκα με αποτέλεσμα να φτάσουν τις 16 διαδοχικές νίκες. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο σερί νικών στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος και ως τώρα το είχε ο Τροντ Σόλιντ την περίοδο 2005-6 με τους «ερυθρόλευκους».

 

Ο Πανιώνιος αποδείχτηκε σκληρός αντίπαλος, έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα, όμως, εκείνος βρήκε τον τρόπο περνώντας τον Πάρντο στο ματς. Ο Κολομβιανός με τον Φορτούνη ήταν εκείνοι που χάρισαν ένα ακόμη τρίποντο στον Ολυμπιακό ξεκλειδώνοντας την άμυνα των Νεοσμυρνιωτών.

 

Όσο για τους «κυανέρυθρους», ήταν εμφανές πως είχαν μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξη. Η φυγή του Μπουμάλ αφήνει ένα κενό που δύσκολα θα καλυφθεί με τους Μασούρα και Βιγιάλμπα να κινούνται σε ρηχά νερά, τον Ανσαριφάρντ να είναι απομονωμένος και τον Μπακασέτα να παλεύει μόνος του πολλές φορές. Για τέταρτο σερί ματς οι γηπεδούχοι δεν γεύτηκαν τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα και το αποτέλεσμα ήταν να πέσουν στην έκτη θέση.

 

 

Κάτι λιγότερο από 10 λεπτά χρειάστηκαν στον Ολυμπιακό για να πάρει τα ηνία του ματς και να αρχίσει να κυκλοφορεί την μπάλα. Οι Πειραιώτες ανακτούσαν πολύ εύκολα την κατοχή κι έκαναν τη μία επίθεση μετά την άλλη κυρίως από τα πλάγια για να μπορέσουν να διασπάσουν την άμυνα του Πανιωνίου.

 

Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν πολύ καλά οργανωμένοι με περισσότερους από τέσσερις παίκτες στην περιοχή τους σχεδόν σε κάθε φάση. Το αποτέλεσμα είναι να εξωθούν τους «ερυθρόλευκους» σε μακρινά σουτ τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν άστοχα.

 

Αυτό που ήθελαν οι γηπεδούχοι είναι να απειλήσουν με κάποια αντεπίθεση και η μοναδική που έβγαλαν στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 20'. Ο Βιγιάλμπα μπήκε στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό. Τόσο ο Αργεντινός όσο και ο Μασούρας δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και το κενό του Μπουμάλ γινόταν έτσι ακόμη πιο εμφανές καθώς ο Μπακασέτας δεν είχε πού να πασάρει.

 

Ο Πανιώνιος αδυνατούσε να παγώσει τον ρυθμό κι έτσι ο Ολυμπιακός είχε συνεχώς την μπάλα στην κατοχή του. Ωστόσο, δυσκολευόταν να αναπτυχθεί όπως ήθελε. Ακόμη κι έτσι, πάντως, στο 39' άγγιξε το γκολ με το δοκάρι του Κασάμι. Στα επόμενα λεπτά δεν βρήκε ούτε φάση και πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0.

 

Πεισμωμένος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του άρχισαν να κυκλοφορούν με μεγαλύτερη ενέργεια την μπάλα. Προειδοποίησαν στο 54' και δύο λεπτά μετά ήρθε το γκολ. Όλα τα λεφτά η ενέργεια του Φορτούνη, ο οποίος έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ντομίνγκεζ που απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Ο Πανιώνιος προτίμησε να μην αλλάξει την τακτική του και συνέχισε να παίζει κλειστά. Ήταν εμφανές πως δεν μπορεί να αναπτυχθεί ορθολογικά, όμως, κατάφερε στο στο 63' με την κεφαλιά του Ρισβάνη από το φάουλ του Μπακασέτα να ισοφαρίσει σε 1-1.

 

Αμέσως ο Σίλβα έβαλε τον Πάρντο και άλλαξε τον σχηματισμό των Πειραιωτών κάνοντάς τους πιο επιθετικογενείς. Ο Σαλίνο άρχισε να παίζει ως εξτρέμ και η πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ μεγάλη. Τελικά στο 73' ο Πάρντο από κοντά έκανε το 1-2 ύστερα από το δοκάρι του Φορτούνη.

 

Κάπου εκεί οι «κυανέρυθροι» άδειασαν. Δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν και πάλι στο ματς και ο Ουζουνίδης βλέποντάς το προσπάθησε να κάνει δύο αλλαγές μαζεμένες. Ωστόσο, τον... πρόλαβε ο Ιντέγιε που με ωραίο πλασέ στο 80' έκανε το 1-3 κι έδωσε τη χαριστική βολή στους γηπεδούχους. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κάτι αξιοσημείωτο.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας), βοηθοί οι Μερκενίδης (Μακεδονίας) και Βέρρης (Λέσβου), ενώ τέταρτος ο Λαμπρόπουλος (Ηλείας).

 

Κίτρινες: 9' Οικονόμου, 58' Βιγιάλμπα, 86' Σιώπης, 90' Μητρόπουλος - 36' Σαλίνο

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος (81' Μητρόπουλος), Μπακασέτας, Μασούρας (68' Χαλκιαδάκης), Βιγιάλμπα, Ανσαριφάρντ (81' Ντουρμισάι).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67' Πάρντο), Ντουρμάζ (88' Σεμπά), Ντομίνγκεζ (76' Ντομίνγκεζ), Φορτούνης, Ιντέγιε.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR