Τετάρτη, 06 Ιανουάριος 2016 13:13

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Μάκης Ψωμιάδης!

Γράφτηκε από τον

Προδομένος από την καρδιά του «έφυγε» ανήμερα των Θεοφανιών ο Μάκης Ψωμιάδης.

 

Η είδηση του θανάτου του πρώην παράγοντα μεταξύ άλλων της ΑΕΚ και της Καβάλας έσκασε σαν «βόμβα» στο χώρο ρου ποδοσφαίρου, καθώς τα τελευταία χρόνια είχε βρεθεί στο προσκήνιο λόγω της ενασχόλησής του με αθλητικούς συλλόγους, όσο και με τις δικαστικές περιπέτειές του, που είχαν ως αποτέλεσμα να φυλακιστεί.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/1) ο Ψωμιάδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς» με έντονη αδιαθεσία, όπου αργότερα κατέκηξε με έφραγμα του μυοκαρδίου. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (9/1) στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος γεννήθηκε στην Καβάλα, είχε καταδικαστείτον Απρίλιο από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε δεκαετή φυλάκιση, καθώς τον έκριναν ένοχο για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της προεδρίας του, την περίοδο 2001 με 2003, ωστόσο τον περασμένο Αύγουστο αποφυλακίστηκε έπειτα από 4 χρόνια και 2 μήνες κράτησης.

Επίσης το όνομα του είχε εμπλακεί στην υπόθεση των στημένων αγώνων το 2011, γι’ αυτό και συνελήφθη στα Σκόπια και καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή, προτού διαφύγει. Ο Ψωμιάδης το 1988 ανέλαβε πρόεδρος στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, επενδύοντας ιδιαίτερα στο τμήμα μπάσκετ. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την ποδοσφαιρική ομάδα των «κιτρινόμαυρων», αλλά και με τους Εθνικό, Ακράτητο και Καβάλα.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR