Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016 17:53

Τα πάνω κάτω σε 3' έφερε ο Παναθηναϊκός στα Γιάννενα (1-2) για το Κύπελλο

Γράφτηκε από τον

Πασάς στα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πραγματοποιώντας το πιο μεστό παιχνίδι του επί ημερών Αντρέα Στραματσιόνι και το καλύτερο εκτός έδρας στη φετινή σεζόν επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης (7/1) του ΠΑΣ με 2-1.

 

 

Οι «πράσινοι» για ένα ημίχρονο μπορεί να ήταν μπλοκαρισμένοι για τα καλά, όμως, στη συνέχεια έβγαλαν την ανωτερότητά τους. Ακόμη κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι μέσα σε ένα τρίλεπτο και να είναι πλέον αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

 

Ντεμπούτο έκανε ο Μπουμάλ που δεν προσέφερε πολλά, ενώ υπήρχε ξανά θέμα στο κέντρο άμυνας του «τριφυλλιού». Ο Πέτριτς, όμως, σκόραρε και πάλι όπως και ο Αμπέντ, ενώ ανεβασμένος ήταν ο Εσιέν. Το δυσάρεστο είναι ο τραυματισμός του Σάντσεθ, ο οποίος θα λείψει για 2-3 μήνες από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω κατάγματος στον βραχίονα.

 

Όσο για τους Γιαννιώτες, πήγαιναν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, αλλά κατέρρευσαν μετά την αποβολή του Καρανίκα. Αυτή ήταν το σημείο κλειδί μαζί με την άστοχη αλλαγή του Γιάννη Πετράκη με τον Μπέριο. Ο Ακόστα ήταν πολύ καλός, ο Βελλίδης για άλλο ένα ματς σταθερός, ενώ θετικός ήταν και ο Γιάκος. 

 

Μετρημένες στα δάχτυλα ήταν οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές αμυντικά και να μη δίνουν τη δυνατότητα στον αντίπαλο να βγάλει ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο ΠΑΣ όσο και ο Παναθηναϊκός αδυνατούσαν να πατήσουν περιοχή.

 

Οι Γιαννιώτες φάνηκαν αρχικά να είναι καλύτεροι. Με τα στημένα και γενικά τις εμπνεύσεις του Ακόστα επιχείρησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των «πρασίνων». Ο Μανιάς, όμως, δεν είχε την τροφοδότηση που θα ήθελε, ενώ κι ο Γιάκος ήταν εκτός παιχνιδιού.

 

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχασε από νωρίς και τον Σάντσεθ με σοβαρό τραυματισμό στο χέρι, πήρε τον έλεγχο του αγώνα πλήρως μετά το 25'. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορούσε να κάνει και κάτι περισσότερο από το να κυκλοφορεί την μπάλα. Μπλόκαρε απλώς τους Γιαννιώτες και δεν τους επέτρεπε να βγάλουν ούτε αντεπιθέσεις.

 

Ωστόσο, το «τριφύλλι» δεν ήταν απειλητικό ούτε από τον άξονα με τους Πράνιτς και Αμπέντ να μην δίνουν καμία βοήθεια επιθετικά, ούτε από τα πλάγια. Ο Μπουμάλ δεν είχε καμία ενέργεια, ο Καρέλης από την άλλη ήταν κλεισμένος κι έτσι η μοναδική φορά που τροφοδοτήθηκε ο Πέτριτς εντός περιοχής ήταν στο 45' με τον Βελλίδη να μπλοκάρει την κεφαλιά του.

 

 

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με δοκάρι του Τελάντερ. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να ελέγχει το ματς, αλλά στο 57' ο Ακόστα έκανε το 1-0 σε μία φάση που όλη η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν εκτός θέσης. Μοναδικός δικαιολογημένος ο Βέμερ, ο οποίος είχε μόλις επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο μετά από ένα μαρκάρισμα που είχε δεχτεί. Να σημειωθεί πως ο Ισπανός φάνηκε να είναι οριακά ακάλυπτος.

 

Εννιά λεπτά μετά ο Πετράκης αποφάσισε να γυρίσει την ομάδα του πίσω βάζοντας τον Μπέριο αντί του Γιάκου και αυτό σε συνδυασμό με την αποβολή του Καρανίκα στο 67' ήταν η αρχή του τέλους για τους Γιαννιώτες.

 

Από εκείνο το λεπτό και μετά το σφυροκόπημα του Παναθηναϊκού ξεκίνησε. Στο 70' ο Μπουμάλ έχασε μεγάλη ευκαιρία και τρία λεπτά μετά ακυρώθηκε σωστά γκολ του Καλτσά ως οφσάιντ. Στο 75', όμως, έγινε το 1-1 με τον Αμπέντ από κοντά σε μία φάση που στην αρχή της ο Πέτρις φαίνεται να είναι οριακά πιο μπροστά και τρία λεπτά αργότερα ο Κροάτης ολοκλήρωσε με κεφαλιά την ανατροπή του «τριφυλλιού».

 

Ήταν ξεκάθαρο πως οι γηπεδούχοι έχαναν εύκολα τα μαρκαρίσματα και πως επηρεάστηκαν όχι μόνο από το αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά και από το γεγονός πως άλλαξε το αμυντικό δίδυμο που ως τότε πήγαινε πολύ καλά για να πάει δίπλα στον Μιχαήλ ο Μπέριος. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΣ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε με τον Παναθηναϊκό επί της ουσίας να μη δέχεται ιδιαίτερη πίεση.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μάνταλος (Καβάλας), βοηθοί οι Μαγιάννης (Άρτας) και Μεσσήνης (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ο Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας).

 

Κίτρινες: 77' Τσουκαλάς, 85' Τζημόπουλος - 20' Πράνιτς

 

Κόκκινη: 67' Καρανίκας

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς (77' Ηλιάδης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (66' Μπέριος), Μανιάς (83' Ίλιτς).

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Κοτσόλης, Βέμερ, Τελάντερ, Σάντσεθ (11' λ. τρ. Κουτρουμπής), Πράνιτς, Εσιέν, Αμπέντ, Ζέκα, Μπουμάλ (71' Καλτσάς), Πέτριτς (79' Μπεργκ), Καρέλης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR