Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016 20:24

Καθάρισε την πρόκριση ο Ολυμπιακός, με... ντόρτια στα Χανιά (1-4)

Γράφτηκε από τον

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώστε... Καμία διάθεση για να μπει σε περιπέτειες δεν είχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου από το πρώτο ματς νικώντας με 4-1 το απόγευμα της Πέμπτης (7/1) στα Χανιά την ομώνυμη ομάδα.

 

 

Οι Πειραιώτες μπορεί να είχαν πάρα πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, αλλά ήταν τέτοια η διαφορά ποιότητας που αυτό δεν φάνηκε. Ο Μάρκο Σίλβα εξέπληξε πολλούς βάζοντας στην ενδεκάδα τον... φευγάτο Ερνάνι και ο Πορτογάλος ήταν αρκετά καλός.

 

Ο Τσιμίκας δείχνει σε κάθε ματς που αγωνίζεται ότι είναι ένα παιδί με μεγάλο ταλέντο, ενώο πολυτιμότερος της αναμέτρησης ήταν ο Πάρντο. Εμφανής η κλάση του Καμπιάσο χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, ενώ άξιο αναφοράς ήταν η επιστροφή του Μανιάτη στην ενεργό δράση. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευων» όχι μόνο πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής, αλλά σκόραρε κιόλας και καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους των φιλοξενούμενων.

 

Εννοείται πως η ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα για τα Χανιά, τα οποία ούτως ή άλλως ήξεραν εξ αρχής πως αναζητούν ένα θαύμα. Όπως με τον ΠΑΟΚ έτσι και αυτή τη φορά προηγήθηκαν, αλλά η αμυντική τους λειτουργία δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

 

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον ΑΟΧ. Χωρίς να υπάρχει ούτε υποψία φάσης ως το 8' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν μία στιγμιαία αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Γκέσιος έκανε το 1-0.

 

Αυτομάτως τα Χανιά γύρισαν πίσω και άρχισαν να αμύνονται στο δικό τους μισό. Ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε την μπάλα χωρίς να πιέζεται καθόλου μέχρι τη μεσαία γραμμή. Τελικά αρκούσε ένας καλός συνδυασμός στο 22' για να έρθει η ισοφάριση με υποδειγματικό τελείωμα του Ερνάνι.

 

Οι γηπεδούχοι έδειξαν σαφέστατα επηρεασμένη από αυτή την εξέλιξη και στη συνέχεια δέχτηκαν άλλες τρεις φάσεις μέσα σε λίγα λεπτά. Ήταν εμφανές πως η άμυνα του ΑΟΧ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την ταχύτητα με την οποία άλλαζαν την μπάλα οι Πειραιώτες έστω κι αν δεν έκαναν κάτι το ιδιαίτερο.

 

Η ανατροπή θα ερχόταν αργά ή γρήγορα και τελικά έγινε στο 39' με τον Κολοβό να κάνει ωραία ατομική προσπάθεια και να σκοράρει. Ο νεαρός ήταν δραστήριος, όπως και οι Πάρντο και Ερνάνι που πολύ εύκολα περνούσαν τον προσωπικό τους αντίπαλο στο ένας μ' έναν.

 

Το πιο ισχυρό του όπλο έβαλε ο Λυρώνης στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ωστόσο, το πρόβλημα για την ομάδα του ήταν ότι η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει μέχρι τον Λίτα, αφού οι Χανιώτες αδυνατούσαν γενικά να αναπτυχθούν και να κρατήσουν στοιχειωδώς την μπάλα.

 

Ο Ολυμπιακός χωρίς να ζοριστεί κρατούσε με άνεση το προβάδισμά του, αλλά δεν έδειχνε διάθεση να επιτεθεί. Ο μοναδικός που προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα και τα κατάφερνε ήταν ο Πάρντο. Γι' αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν πολύ από δεξιά με τον Κολομβιανό και τα ανεβάσματα του Σαλίνο.

 

Στο 54' ο 25χρονος σημάδεψε το δοκάρι από πάσα του Τσιμίκα, ο οποίος ήταν ξανά αρκετά καλός. Ο νεαρός είχε μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας πολλές καλές προσπάθειες και πήρε τα εύσημα από τον Σίλβα. Ωστόσο, στη συνέχεια έμενε πιο πίσω με το παιχνίδι να έχει κριθεί και τους Κρητικούς να μη δείχνουν ικανοί να αντιδράσουν.

 

Προς το τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός φόρτσαρε και πάλι. Έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Ερνάνι και στο 86' έκανε το 1-3 με τον Σεμπά ύστερα από πάσα του Πάρντο. Αυτό, όμως, δεν ήταν το τελικό σκορ, καθώς στο 90' βρήκε δίχτυα και ο Μανιάτης στην επανεμφάνισή του μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε πέρυσι στο Κύπελλο με την ΑΕΚ.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), βοηθοί οι Ζησιμόπουλος (Πειραιά) και Κασσαβέτης (Αιτ/νίας), ενώ τέταρτος ο Τσαμούρης (Πειραιά).

 

Κίτρινες: 44' Δεινόπαπας

 

ΧΑΝΙΑ (Γιώργος Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάντο, Τσούτσης, Ν. Νύκταρης (60' Μπουζούκης), Ρίκκα, Δεινόπαπας (46' Λίτα), Γκέσιος (77' Μ. Νύκταρης).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο (72' Σάλιακας), Σιόβας, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Καμπιάσο (80' Μανιάτης), Ζντιέλαρ, Κολοβός, Πάρντο (86' Πουλίδο), Ερνάνι, Σεμπά.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR