Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2016 18:28

Εύκολα ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον ΠΑΣ

Γράφτηκε από τον
Εύκολα ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον ΠΑΣ

Εύκολο απόγευμα πέρασε την Κυριακή (10/01) ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ στην Τούμπα για τη 17η αγωνιστική.

 

Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ έδειξε ότι άφησε πίσω της την ήττα από την Καλλονή για το Κύπελλο και πήρε σημαντικό τρίποντο στη μάχη της τριάδας. Σχεδόν απόντες οι Γιαννιώτες, που είχαν την πρώτη τελική τους προσπάθεια στο 73’.

Ο «Δικέφαλος» παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένος με τους παίκτες του Τούντορ να έχουν αρκετή όρεξη και καλά πατήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτό βοήθησε σαφώς και η κακή εμφάνιση των φιλοξενούμενων, που αν και στο ανασταλτικό κομμάτι τα πήγαν καλά, δεν είχαν την ίδια απόδοση στην επίθεση.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά και απείλησαν από τα πρώτα λεπτά την εστία του Βελλίδη, όπως στο 4’ όταν η κεφαλιά του Πέλκα πέρασε άουτ. Η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 31ο λεπτό όταν ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Χαρίση.

Το «σφυροκόπημα» του ΠΑΟΚ απέδωσε καρπούς στο 43ο λεπτό. Ο Ζάιρο τροφοδότησε ωραία τον Αθανασιάδη, που έπιασε στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΣ και με κεφαλιά έγραψε το 1-0, αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Αυτό ήταν το 7ο γκολ του «Κλάους» στο φετινό πρωτάθλημα.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του αγώνα και στην επανάληψη. Ο «Δικέφαλος» δεν δυσκολεύτηκε να βρει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, αυτή τη φορά με τον Χαρίση, που δεν πανηγύρισε το 2-0 που πέτυχε κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν πλέον να μην μπορούν να αντιδράσουν, με τους παίκτες του Τούντορ να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο. Αποδεικτικό της κακής εικόνας του ΠΑΣ είναι ότι μέχρι σχεδόν το 60’ δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια. Η πρώτη ήταν η κεφαλιά του Λίλα στο 73ο λεπτό.

Είχε προηγηθεί ωστόσο το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, με τον Ζαίρο να σφραγίζει τη νίκη του ΠΑΟΚ στο 64’ με ωραίο πλασέ.

Έχοντας κλειδώσει το τρίποντο, οι Θεσσαλονικείς κατέβασαν ταχύτητα επιτρέποντας στον ΠΑΣ να ανεβάσει στροφές. Ωστόσο το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Πετράκη ήταν να μειώσει με τον Κοζορώνη σε 1-3 σχεδόν στην εκπνοή του αγώνα.

Διαιτητής ήταν ο Κύζας (Δράμας), με βοηθούς τους Καρατζίκα (Αθηνών) και Χουσκόγλου (Θράκης), ενώ 4ος ήταν ο Γκράνας (Θράκης).

Κίτρινες: 50’ Τζαβέλλας - 33’ Γιάκος, 45’+1 Σκόνδρας

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Κίτσιου, Λέοβατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Χαρίσης (69’ Γκολάσα), Τσίμιροτ, Πέλκας, Ζάιρο (78’ Μυστακίδης), Μακ (73’ Μπερμπάτοφ), Αθανασιάδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Στρούνα (46’ Ακόστα), Μπέριος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς (71’ Κοζορώνης), Τσουκαλάς, Ηλιάδης, Λίλα, Γιάκος, Ίλιτς (60’ Μανιάς).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR