Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2016 23:00

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 2-0: Επιτέλους νίκη και καλή εμφάνιση

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 2-0: Επιτέλους νίκη και καλή εμφάνιση

Με πέντε νεοαποκτηθέντες στην 11άδα η Καλαμάτα επικράτησε δίκαια σήμερα με  2-0 του Βύζαντα Μεγάρων στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και πήρε βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση ενόψει του δεύτερου γύρου στη Γ' εθνική.


Η "Μαύρη Θύελλα" χτύπησε στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων (4' Τορεζάνι, 52' Ρόγκος αυτογκόλ) από ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ του Κερμενίδη και είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ σ' ένα ματς που έγινε σε κακό αγωνιστικό χώρο. Ετσι το θέαμα πήγε.. περίπατο με δεδομένη και την κρισιμότητα του αγώνα, αλλά σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Καλαμάτα αγνοούσε τη νίκη από το Νοέμβριο και αν δεν έμπαινε με το.. δεξί στο 2016, τότε η παραμονή θα γινόταν εξαιρετικά δύσκολη. Πλέον απέχει ένα βαθμό από την 9η σωτήρια θέση.
Η σημερινή επιτυχία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι η μεσσηνιακή ομάδα παρατάχθηκε με νέα ουσιαστικά αμυντική γραμμή και κόντρα σε μια ομάδα με τον ίδιο στόχο. Ο Λεωνίδας Μπίλης εμπιστεύτηκε φανέλα βασικού στους Σταυράκη (τερματοφύλακας), Λιόλιο (αριστερό μπακ), Κανταρτζή, Κασμερίδη (κεντρικοί αμυντικοί) και Χατζηλιόντα (επιτελικός μέσος).  Απαντες είχαν μαχητικότητα, με τον Κασμερίδη όμως να κερδίζει όλες σχεδόν τις μονομαχίες και τις εντυπώσεις.
Σταθερός ήταν και ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, ο Κανταρτζής, ενώ προσπάθησε αρκετά και ο Λιόλιος. Ο Σταυράκης χρειάστηκε να επέμβει σε ελάχιστες φάσεις, ενώ ο Χατζηλιόντας θέλει ακόμα χρόνο προσαρμογής. Ετσι το παιχνίδι μεσοεπιθετικά περνούσε από τα πόδια των Τορεζάνι και Κερμενίδη. Ο τελευταίος έχει ενεργό ρόλο και στα δύο γκολ. Στο 4' εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Τορεζάνι πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.
Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους που στο 13' πλησίασαν το δεύτερο γκολ με το σουτ του Κερμενίδη να περνά άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Μετά το δυνατό ξεκίνημα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και κυριάρχησε η... λασπομαχία.
Η Καλαμάτα έλεγχε όμως το παιχνίδι και στο 35' ο Τορεζάνι δοκίμασε το μακρινό σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Καρνέσης. Ο γκολκίπερ του Βύζαντα απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Ρήγα στο 38'.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με γκολ. Ο Κερμενίδης στο 52' εκτέλεσε φάουλ, ο Ρόγκας έβαλε το πόδι του και η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.
Στο 58' η Καλαμάτα έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να πετύχει και τρίτο γκολ.
Ο Παναγιωτόπουλος σούταρε, ο Καρνέσης έδιωξε στη δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Τορεζάνι σούταρε για να πέσει στα πόδια του και να κρατήσει το 2-0, ξανά ο Καρνέσης.
Μετά το 65', άρχισαν να εμφανίζονται τα σημάδια της κούρασης και η Καλαμάτα ήθελε απλά να υπερασπιστεί το προβάδισμα. Ο Βύζας απείλησε για πρώτη ουσιαστικά φορά στο 74' με το σουτ του Βλάχου, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 78'. Σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχής, ο Αλεβίζος σούταρε από κοντά, όμως ο Σταυράκης μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 88' ο Αθανασόπουλος δεν μπόρεσε με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Καρνέση, ο οποίος σταμάτησε και τον Τορεζάνι στο 92' και στην τελευταία φάση ο Τσονκόφ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Λιόλιου. Ο Τσονκόφ θα έπρεπε πάντως να είχε αποβληθεί στο 77', αλλά ο ρέφερι Γαβρίλης από την Αθήνα του χάρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Γαλανόπουλος, Λιόλιος, Κανταρτζής, Κασμερίδης, Τσιμικλής, Τορεζάνι, Ρήγας (83' Κολημήτρας), Παναγιωτόπουλος (75' Αθανασόπουλος), Κερμενίδης, Χατζηλιόντας (90' Οδεμισιώτης).
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Καρνέσης, Αλεβίζος, Λιούρας, Μπαντζουνάι, Τσονκόφ, Ρόγκας, Δημακάκος (84' λ.τρ. Τσακώνης), Μιχαλόπουλος, Κλωνάρης, Μαζιώτης, Βλάχος.