Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2016 17:28

Κύπελλο Ελλάδας: Στους «8» ο Πανιώνιος, 1-0 τον Εργοτέλη

Γράφτηκε από τον

Στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας, προκρίθηκε ο Πανιώνιος, καθώς στον δεύτερο αγώνα για την «φάση των 16» επικράτησε στην Νέα Σμύρνη του Εργοτέλη με 1-0.

Το γκολ των «κυανέρυθρων» πέτυχε ο Μπακασέτας (21`), ενώ υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο αγώνα, η αθηναϊκή ομάδα νίκησε στο Ηράκλειο με το ίδιο σκορ.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι απέκτησαν πλήρως τον έλεγχο στον χώρο της μεσαίας γραμμής κι επέβαλαν τον ρυθμό τους, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Κρητών. Στο 21ο λεπτό, ο Μπακασέτας με σουτ από περίπου 30 μέτρα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Δερμιτζάκη, ανοίγοντας το σκορ για τους «κυανέρυθρους». Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν -ανεπιτυχώς- ν΄αντιδράσουν και στο 44` ο Ανσαριφάρντ έχασε μοναδική ευκαιρία να χρισθεί σκόρερ, οταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα έξω από την εστία του Δερμιτζάκη.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια καλή ευκαιρία για τον Εργοτέλη, αλλά ο Γιαννιώτης απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Κυριακόπουλου. Οι Νεοσμυρνιώτες «απάντησαν» με νέα χαμένη ευκαιρία του Ανσαριφάρντ (κοντινη προβολή στο 53`) και στην συνέχεια φρόντισαν να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Από την πλευρά τους, οι Κρήτες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό και είχαν αξιόλογες στιγμές, όπως τα σουτ του Κυριακόπουλου (62`) και του Μάνου (78`), χωρίς όμως να αλλάξει το σκορ, που «σφράγισε» την πρόκριση του Πανιωνίου στην επόμενη φάση του θεσμού.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Χατζηισαϊας, Σιώπης, Καθάριος (77` Κόρμπος), Χαλκιαδάκης (88` Πινιώτης), Ανσαριφάρντ (72` Καραμάνος), Μπακασέτας, Βιγιάλμπα.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Ρέντζας, Γιαλούσης, Πίτσος, Κυριακόπουλος, Κούρτι (46` Γαρεφαλλάκης), Αυγενικού (68` Φουκαράκης), Μπουρσέλης, Κούτρης, Δωματάς (73` Καμαρά), Μάνος.

ΑΠΕ - ΜΠΕ