Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2016 18:14

Πέρασε και από τα Γιάννενα η ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΣ

Γράφτηκε από τον

Με… φόρα έχει μπει στο 2016 η ΑΕΚ. Η Ένωση πέρασε νικηφόρα με 2-0 από τα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας την Κυριακή (17/1) και πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, παραμένοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

 

 

Οι παίκτες του Πογιέτ εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό σε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, ενώ, με τον ρυθμό να έχει πέσει στο δεύτερο, «σφράγισαν» τη νίκη με το γκολ του Μπαρμπόσα.

 

Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε για άλλη μία φορά τις αμυντικές του αδυναμίες, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς , με τον Ανέστη να αποκρούει στο 39ο λεπτό την εκτέλεση πέναλτι του Τσουκαλά, σε ένα σημείο όπου οι γηπεδούχοι πίεζαν.

 

 

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, με τον ΠΑΣ αντίθετα να δείχνει από το ξεκίνημα τα αμυντικά κενά του. Οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να τα εκμεταλλευτούν και μόλις στο 6ο λεπτό, έπειτα από την εξαιρετική σέντρα του Γιόχανσον, ο Βάργκας άνοιξε το σκορ.

 

Η Ένωση συνέχισε να ελέγχει το ματς και να αντιδρά σωστά και αμυντικά, ψάχνοντας παράλληλα το δεύτερο γκολ. Δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά ο Βελλίδης ήταν ετοιμοπόλεμος, κρατώντας τους Γιαννιώτες μέσα στο ματς.

 

Μάλιστα, από το 20ό λεπτό και μετά, ο ΠΑΣ ισορρόπησε το ματς και πίεσε για την ισοφάριση. Ο Μανιάς πήρε αρκετές φάσεις, χωρίς, όμως, τύχη, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 39ο λεπτό, όταν ο Γκάλο έκανε χέρι και οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Παρ’ όλα αυτά, η εκτέλεση του Τσουκαλά δεν ήταν καλή και ο Ανέστης πραγματοποίησε τη δεύτερη συνεχόμενη απόκρουσή του από την άσπρη βούλα, κρατώντας το 0-1 μέχρι την ανάπαυλα, καθώς η πίεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά και οι περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με 8(3) έναντι 6(4) δεν ευοδώθηκαν.

 

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι συγκεντρωμένοι και στην επανάληψη ελέγχοντας το ματς, παρά τις προσπάθειες του ΠΑΣ να ισοφαρίσει. Και πάλι, την ώρα που οι γηπεδούχοι το «πάλευαν» ήρθε το γκολ του Μπαρμπόσα έπειτα από άλλη μία αδράνεια της άμυνας στο 59’ για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ένωση.

 

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και τον ΠΑΣ να δείχνει απογοητευμένος και παραδομένος. Παρά τα κόρνερ που κέρδισε, δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα, ενώ αναγκάστηκε να ολοκληρώσει και το ματς με 10 παίκτες, λόγω του τραυματισμού του Μανιά ενώ ο Πετράκης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του…

 

Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Κυριάκο Μερκενίδη (Μακεδονίας) και Πέτρο Πάτρα (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ήταν ο Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας).

 

Κίτρινες: 18’ Λίλα, 53’ Τσουκαλάς - 23’ Σοϊλέδης, 49’ Σιμόες, 55’ Μάνταλος

 

ΠΑΣ ΓIANNINA (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Γαρουφαλιάς, Τζημόπουλος (46’ Κοζορώνης), Μιχαήλ, Λίλα (63’ Ναδάλες), Ακόστα, Τσουκαλάς, Γιάκος (70’ Ηλιάδης), Ιλιτς, Μανιάς.

 

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο, Σοϊλέδης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες (89’ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Μάνταλος (67’ Λαμπρόπουλος), Βάργκας (46’ λ.τ. Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

 

ΠΗΓΗ: Α- SPORTS.GR