Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2016 20:07

Με ανατροπή ο Αστέρας, 3-1 την Καλλονή

Γράφτηκε από τον

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 3-1 της Καλλονής την Κυριακή (17/1) για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα.

 

 

Η ομάδα της Μυτιλήνης ήταν αυτή που προηγήθηκε, αλλά στην επανάληψη οι Αρκάδες πάτησαν γκάζι, παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι και έκαναν την ανατροπή.

 

Μία αποβολή είχε κάθε ομάδα, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με εννέα το ματς καθώς ο Τορμένα τραυματίστηκε δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και αποχώρησε.

 

 

Αντίθετα στα προγνωστικά, η Καλλονή ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτερα οργανωμένοι και εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο τα αμυντικά κενά του Αστέρα. Είχαν μάλιστα και δοκάρι στο 17ο λεπτό με τον Γουερέ, έπειτα από το σουτ του Καλτσά και την απόκρουση του Μπαντή.

 

Σταδιακά οι Αρκάδες βρήκαν ρυθμό και έφτασαν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, όπως στο 31’ στο σουτ του Φερνάντες, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

 

Στο 39ο λεπτό ο Ζησόπουλος ανέτρεψε τον Μανούσο στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον Καλογερόπουλο να καταλογίζει το πέναλτι υπέρ της Καλλονής, έχοντας όμως συμβουλευτεί και τον επόπτη, προκειμένου να σιγουρευτεί αν επρόκειτο για πέναλτι ή φάουλ. Ο Μανούσος πήρε θέση απέναντι στον Μπαντή και έγραψε το 1-0, αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

 

Στην επανάληψη, ο Βεργέτης προσπάθησε να φρεσκάρει το σχήμα του ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μπερτόλιο στη θέση του Φερνάντες. Η αλλαγή φαίνεται να είχε αποτέλεσμα, καθώς από σέντρα του Μπερτόλιο ο Ιγκλέσιας έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1.

 

Η συνέχεια ανήκει αποκλειστικά στον Αστέρα. Στο 57’ οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 2-1 με τον Στανισάβλιεβιτς να στρώνει με κεφαλιά στον Γιάννου που νίκησε εύκολα τον Δαύκο.

 

Το τρίποντο κλείδωσε για τους Αρκάδες τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Ιγκλέσιας να στέλνει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 3-1.

 

Το έργο της ομάδας της Μυτιλήνης έγινε ακόμα πιο δύσκολο μετά το 63’, όταν ο Ελλακόπουλος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποχώρησε για τα αποδυτήρια.

 

Στο 86ο λεπτό, και ενώ βρισκόταν μόλις δύο λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, ο Τορμένα τραυματίστηκε με το ιατρικό επιτελείο να αποφασίζει να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του και να τον βγάζει εκτός, δεδομένου ότι ο Αστέρας ήταν μπροστά στο σκορ.

 

Η εξέλιξη αυτή επέτρεψε στην Καλλονή να γίνει και πάλι επιθετική. Έμεινε μάλιστα με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Ζησόπουλου με δεύτερη κίτρινη. Ωστόσο δεν υπήρχε πλέον και το χρονικό περιθώριο με το 3-1 να είναι το τελικό σκορ.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών), με βοηθούς τους Πολυχρόνη Κωσταρά (Αιτωλοακαρνανίας) και Κωνσταντίνο Ποντίκη (Πρέβεζας). Τέταρτος διαιτητής ο Ευάγγελος Κιοτζένης.

 

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας (83’ Τορμένα), Στανισάβλιεβιτς (59’ Μάσα), Φούντας, Φερνάντες (46’ Μπερτόλιο), Γιάννου

 

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Τσαμπούρης, Ελλακόπουλος, Καλτσάς, Γεωργίου, Πολ Γουερέ (69’ Γιουκαρής), Μανούσος (88’ Κάρλσον), Μάρκοβιτς (74’ Νομπρέγκα).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR