Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 14:22

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 6-0: Οι νέοι τον οδήγησαν σε επιβλητική νίκη

Γράφτηκε από τον
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 6-0: Οι νέοι τον οδήγησαν σε επιβλητική νίκη

Τρεις πολύτιμους βαθμούς και ψυχολογία για τη μάχη της παραμονής πήρε το Διαβολίτσι από τη νίκη με το επιβλητικό 6-0 επί του Αστέρα Αρφαρών.

Ο ΑΟΔ έπαιζε "τελικό" επιβίωσης χθες, οι παίκτες του… έτρωγαν σίδερα και με στρωτό ποδόσφαιρο συνέτριψαν τον Αστέρα, ο οποίος αμυντικά θύμιζε παιδική ομάδα!
Οι πέντε νεοαποκτηθέντες του Διαβολιτσίου έχουν ανεβάσει επίπεδο την ομάδα της Ανω Μεσσηνίας και ειδικά ο Βασίλης Μπεγέτης χθες ήταν χάρμα ιδέσθαι.
Εβαλε δύο γκολ, δημιούργησε άλλα δύο και έκανε τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Βουρνάς με 2 γκολ και οι Παλιάς και Δημόπουλος.
Ετσι η ομάδα του Σωτήρη Δημάκη μείωσε στους 3 τους βαθμούς που την χωρίζουν από τη ζώνη του υποβιβασμού και αισιοδοξεί για τη συνέχεια.
Από την άλλη φάνηκε για ένα ακόμη ματς πως ο Αστέρας δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, γνωρίζοντας μια βαριά ήττα μετά το 5-2 από τον Μιλτιάδη.
Η ομάδα του Στάθη Βανικιώτη συμπλήρωσε οκτώ ματς δίχως νίκη (7 ήττες και μία ισοπαλία με τον ΑΟΚ) και πλέον είναι στη ζώνη του υποβιβασμού.

Δύο γκολ στο 10' με
Μπεγέτη, Βουρνά

Η αναμέτρηση έγινε κάτω από βροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια, με τον αγωνιστικό χώρο να κρατά νερά, αλλά να είναι σε καλή κατάσταση τηρουμένων των αναλογιών.
Οι γηπεδούχοι που ήταν με την πλάτη στον τοίχο μπήκαν δυνατά στο ματς και στο πρώτο 10λεπτο είχαν πετύχει δύο γκολ.
Στο 7' έχασαν κλασική ευκαιρία με τον Κωστόπουλο φάτσα με την εστία να πλασάρει και τον Κατσαρέα να αποκρούει.
Στο επόμενο λεπτό ο Μπεγέτης εκτέλεσε χαμηλά ένα κόρνερ, η μπάλα χτύπησε σε πόδι αμυνομένου άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στην αριστερή γωνία για το 1-0.
Μετά από δύο λεπτά έγινε το 2-0 με σουτ του Βουρνά από το σημείο του πέναλτι, ύστερα από ενέργεια του Παλιά.
Τα γκολ αυτά έδωσαν πνοή στον ΑΟΔ που στο 30' έχασε νέα κλασική ευκαιρία όταν ύστερα από γέμισμα του Παλιά, ο Βουρνάς πλάσαρε από κοντά όμως ο Κατσαρέας απομάκρυνε με τα πόδια.

Δοκάρι με Καρύδη

Ο Αστέρας μετά το 20λεπτο ανέβασε κάπως την απόδοση του και στο 40' άγγιξε την μείωση του σκόρ, όμως το σουτ του Καρύδη απέκρουσε αρχικά ο Σταθάς και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κατέρρευσε ο
Αστέρας μετά το 65'

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με νέα καλή φάση για το Διαβολίτσι στο 50' όταν ο Μπεγέτης έβγαλε τετ α τετ με κάθετη πάσα τον Κωστόπουλο που πλάσαρε αδύναμα και ο Κατσαρέας μπλόκαρε.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως αμυντικά είχαν πολλά κενά και το πλήρωσαν με γκολ στις αντεπιθέσεις.
Στο 64' πάντως ο Αστέρας είχε μία καλή στιγμή με την κεφαλιά του Μπούρα από φάουλ του Τσιλίκου να φεύγει λίγο αόυτ.
Στο επόμενο λεπτό ο Δημόπουλος επιχείρησε συρτή σέντρα, ο Χριστόπουλος έπιασε με τη μία το σουτ, όμως ο Κατσαρέας απέκρουσε.
Στο 66' όμως έγινε το 3-0, όταν μετά από μεταβίβαση του Δημόπουλου, ο εξαιρετικός χθες Παλιάς έφυγε από δεξιά και σέντραρε, με τον Τσιλίκο να πετυχαίνει αυτογκόλ με προβολή, στην προσπάθεια του να διώξει.
Η ομάδα του Στάθη Βανικιώτη έπαιζε πολύ ψηλά στην άμυνα και "έτρωγε" πολύ εύκολα κάθετες πάσες σε αντεπιθέσεις.
Ετσι στο 74' ο Μπεγέτης με κάθετη πάσα έδωσε στον Βουρνά που πέρασε και τον Κατσαρέα, για να γράψει με πλασέ το 4-0.
Η ομάδα των Αρφαρών τα είχε παρατήσει πλέον με το Διαβολίτσι να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο.
Το πέμπτο γκολ σημειώθηκε στο 77' ύστερα από ασίστ του Δημόπουλου στον Μπεγέτη και ψύχραιμο σουτ του τελευταίου.

Εκτό γκολ από Χριστόπουλο

Ο… χορός των γκολ έκλεισε στο 81' με τον Μπεγέτη να δίνει στον Χριστόπουλο που από κοντά νίκησε με σουτ τον Κατσαρέα (6-0).
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Νίκα και των βοηθών του  Γιαννέτσου και Τσοπανάκη.
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Σταθάς, Μαρής, Παπαλέξης, Βουρνάς, Μπεγέτης,
Ν. Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Γ. Παπαγεωργίου (85' Γερμάνης), Κωστόπουλος (60' Χριστόπουλος), Δημόπουλος, Παλιάς (82' Χότζα).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Κατσαρέας, Κ. Φέστας, Μπούρας, Στ. Φέστας (68' Ισούφι), Παν. Χαραλαμπόπουλος, Ζέππος (70' Πετρ. Χαραλαμπόπουλος), Καρύδης, Γιαννακόπουλος, Γιαννακούντζος, Η. Καπόγλης (46' Τσιλίκος), Π. Καπόγλης.