Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2016 14:29

"Φουντώνει" η μάχη για την παραμονή

Γράφτηκε από τον
"Φουντώνει" η μάχη για την παραμονή

"Φωτιά" στη μάχη της παραμονής έβαλαν οι πρόσφατες νίκες των ουραγών Απόλλωνα και Α.Ο. Διαβολιτσίου απέναντι σε Πανθουριακό και Αρφαρά, αντίστοιχα.

Μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα της Α' τοπικής είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς πόσο ρευστό είναι πλέον το σκηνικό.
Ενδεικτικά, Απόλλωνας και ΑΟΔ έχουν από 13 βαθμούς, ο Αστέρας Αρφαρών, 15, Δώριο και Μεσσηνιακός από 16, ο Τέλλος Αγρας 17 και η Σπερχογεία 19. Σε καλύτερη θέση είναι ο Μιλτιάδης (21β.) και ο Α.Ο. Φαραί (23β.), αλλά αν υποβιβαστούν τρεις ομάδες δεν μπορεί να αισθάνονται ασφάλεια. Η Ανδρούσα (23 β.), ο Πανθουριακός (24 β.) και ο Ολυμπιακός (25 β.)  αναμένεται να έχουν ρόλο ρυθμιστή σε αυτή τη μάχη.  Κοντολογίς, εννέα ομάδες παλεύουν για την αποφυγή των τριών τελευταίων θέσεων, τρεις για ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία  και ο Πάμισος με τον Τσικλητήρα Πύλου για τον τίτλο. Τις δικές της πιθανότητες για το πρωτάθλημα θέλει να εξαντλήσει και η Κυπαρισσία, ενώ ο Εθνικός Μελιγαλά θα αρκεστεί σε μια θέση στην πρώτη 4άδα, μη έχοντας βλέψεις για κάτι παραπάνω.
Το βέβαιο είναι ότι η αγωνία για τη σωτηρία θα κρατήσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική, μιας και οι διαφορές των ομάδων είναι πολύ μικρές.
Οσο για τον τίτλο, ο Πάμισος έχει προβάδισμα και θεωρητικά βατό πρόγραμμα στο ξεκίνημα του πρώτου γύρου, αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο.