Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2016 19:56

Η Καλλονή 2-0 τον Πανθρακικό, τον παίρνει μαζί της στην Β' Εθνική...

Γράφτηκε από τον

Η Καλλονή αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι της ουράς της ελληνικής Σούπερ Λιγκ, επικρατώντας 2-0 του Πανθρακικού και όπως όλα δείχνουν τον παίρνει... μαζί της στη Β' Εθνική.

 

Οι Μυτιληνιοί έκαναν κατάθεση ψυχής, ήθελαν πολύ αυτό το παιχνίδι και το έδειξαν στο γήπεδο. Έμπαιναν πιο δυναμικά στις μονομαχίες και με αυτό τον τρόπο διατήρησαν το δικαίωμα στην ελπίδα. Μανούσος και Αναστασιάδης, δύο από τους... παλιούς, ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν.

Όσο για τους Θρακιώτες, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πισωγύρισμα, για μία ομάδα που έχει δείξει σαφή βελτίωση τον τελευταίο καιρό. Χάθηκε έτσι η ευκαιρία για τον Πανθρακικό να πλησιάσει όσους κυνηγά και παρέμεινε αρκετά χαμηλά.

Φοβικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Καμία τους δεν ήθελε να πάρει κάποιο ρίσκο. Η σημασία του αγώνα ήταν πολύ μεγάλη και αμφότερες προσπαθούσαν αρχικά να μη δώσουν χώρους στον αντίπαλο.

Η έλλειψη ποιότητας μεσοεπιθετικά ήταν φανερή για τους δύο αντιπάλους που έκαναν εύκολα το λάθος και άφηναν ημιτελείς τις προσπάθειές τους. Ο Πανθρακικός, μάλιστα, έκανε επιθέσεις με λίγους παίκτες και κατά κύριο λόγο με τους Θρακιώτες να ψάχνουν τον Ντιγκινί μήπως και δημιουργήσει ρήγματα με τις ενέργειές του.

Η Καλλονή μετά το πρώτο τέταρτο ανέβηκε. Προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και επεδίωκε να παίξει από τα πλάγια. Ο Μανούσος και ο Γεωργίου επιχείρησαν να πάρουν πάνω τους προσπάθειες και να βρουν τον Κάρλσον εντός περιοχής.

Ωστόσο, το κατάφεραν μόλις μία φορά με τον Σουηδό στο 39' να αστοχεί. Οι Μυτιληνιοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά αυτό δεν αρκούσε. Ήταν φλύαροι, δυσκολευόταν να πατήσουν περιοχή και είχε αρκετούς παίκτες που δεν απειλούσαν με τον Φαβάλι να είναι σε αυτούς.

Ο Αργεντινός, όμως, «μίλησε» μία φορά και αυτή ήταν αρκετή. Στο 53' και με την Καλλονή να έχει μπει και στο δεύτερο ημίχρονο καλύτερα και να πιέζει, πήρε από κοντά την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας έτσι γκολ στο ντεμπούτο του.

Έτσι τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν. Αφού υπήρξε ένα νεκρό διάστημα μεγαλύτερο των 10 λεπτών ο Πανθρακικός άρχισε να βγάζει κάποιες τελικές. Όσο περνούσε η ώρα η πίεσή του μεγάλωνε και περισσότερο με αποτέλεσμα η Καλλονή να κλείνεται στο δικό της μισό.

Οι Μυτιληνιοί δεν κρατούσαν μπάλα και το μόνο που έψαχναν ήταν κάποιες αντεπιθέσεις μήπως και κλειδώσουν τη νίκη. Ωστόσο, οι επιλογές τους δεν ήταν καλές. Οι Θρακιώτες έμεναν μέσα στο παιχνίδι και κυρίως μέσω στημένων απειλούσαν.

Τα νεύρα ήταν τεταμένα, κάποια στιγμή υπήρξε και σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν όσο μπορούσαν να ροκανίζουν και τον χρόνο. Ο Πανθρακικός ήταν εμφανές πως είχε πρόβλημα να διασπάσει μία πολυπρόσωπη άμυνα και στο 85' τελείωσαν όλα με την καρφωτή κεφαλιά του Αθανασιάδη. Ο έμπειρος αμυντικός έκανε το 2-0 και έδιωξε το άγχος από την ομάδα του που πήρε τρίποντο-χρυσάφι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παππάς (Αθηνών), βοηθοί του οι Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και Απτόσογλου (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Ευαγγέλου (Αθηνών).

Κίτρινες: 55' Πεταυράκης, 75' Ποτουρίδης

ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Φαβάλι (76' Σπυρόπουλος), Μανούσος (87' Ούκα), Γεωργίου, Κάρλσον (70' Μάρκοβιτς).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μπουγαΐδης (46' λ.τρ. Πεταυράκης), Λαδάκης (78' Ηλιάδης), Μεχία, Μπαϊκαρά, Ροτζέριο, Ντιγκινί, Ιγκόρ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR