Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2016 20:01

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης (0-0)

Γράφτηκε από τον

Έχει δρόμο ακόμα... Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης αναμετρήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (23/1) στη Νέα Σμύρνη και με το 0-0 επιβεβαίωσαν πως η μάχη για την πέμπτη θέση είναι εντελώς ανοιχτή.

 

Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι, είχαν δύο δοκάρια και τουλάχιστον δύο ακόμη αρκετά καλές φάσεις, αλλά για δεύτερο σερί παιχνίδι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και να πάρουν διαφορά από τον αντίπαλό τους.

Όσο για τον Αστέρα, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Επί της ουσίας δεν ανησύχησε ποτέ τον Πανιώνιο. Οι παίκτες του δυσκολεύονταν υπερβολικά να βγάλουν φάσεις, αλλά το θετικό για τους Αρκάδες ήταν ότι με την ισοπαλία θα έχουν πλέον το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον «Ιστορικό».

Ξεχώρισε για άλλο ένα ματς ο Σιώπης που σπάνια έχανε μονομαχία στον χώρο του κέντρου, πολύ καλός ο Οικονόμου, ενώ οι στόπερ του Πανιωνίου έσβησαν τον Γιάννου. Δύσκολα μπορεί να σταθεί κανείς σε παίκτη των «κιτρινομπλέ» πέραν του Μπαντή που πήγε πάρα πολύ καλά. Ο Γκόιαν είχε κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις από τη στιγμή που ανέβηκε.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι από πολύ νωρίς μπήκε στο παιχνίδι ο Πανιώνιος. Μέχρι το 5', μάλιστα, οι «κυανέρυθροι» είχαν δύο δοκάρια με Βλάχο και Μασούρα, αλλά και μία ακόμη καλή στιγμή με τον Ανσαριφάρντ. Έβγαζαν ενέργεια και έδειχναν αποφασισμένοι να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Αστέρας επιχείρησε να παγώσει το παιχνίδι. Με την εμπειρία τους οι παίκτες του συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να κόψουν τον ρυθμό του Πανιωνίου και τα κατάφεραν καλά για κάτι περισσότερο από 10 λεπτά. Ωστόσο, δεν μπορούσαν με τίποτα να γίνουν απειλητικοί.

Οι Νεοσμυρνιώτες πήραν και πάλι τα ηνία και άρχισαν να πιέζουν. Ο Ανσαριφάρντ έδειχνε σε καλή κατάσταση. Ήταν πιο γρήγορος από τους στόπερ των Αρκάδων και έτσι τους δημιουργούσε αρκετά προβλήματα. Έκανε τελικές αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Ο Πανιώνιος στο τελευταίο τέταρτο του 45λεπτου ήταν κυρίαρχος και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Πήγαινε κυρίως από τα πλάγια με τον Βλάχο να έχει αρκετά ανεβάσματα, αλλά ο Αστέρας άντεξε χωρίς να δεχτεί φάσεις πλην μίας από τον Ανσαριφάρντ.

Διαφορετικό ήταν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο οι φάσεις ήταν σαφώς λιγότερες. Το παιχνίδι σταματούσε αρκετές φορές, τα λάθη ήταν πολλά, όπως και οι μάχες στον χώρο του κέντρου.

Ο Πανιώνιος συνέχισε να έχει την υπεροχή. Κυκλοφορούσε την μπάλα, πίεζε κατά διαστήματα και έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μπακασέτα στο 65'. Ωστόσο, δεν ήταν εύκολο για εκείνον να πατήσει περιοχή με τον Ανσαριφάρντ να έχει περιοριστεί.

Οι «κυανέρυθροι», πάντως, είχαν καταφέρει να μην απειλούνται καθόλου. Σε πολύ καλή μέρα σχεδόν κάθε επιθετικογενής παίκτης των Αρκάδων. Ο Γιάννου δεν ερχόταν καν σε επαφή με την μπάλα, Λανθαρότε και Μπερτόλιο ήταν εκτός αγώνα, ενώ και ο Στανισάβλιεβιτς φάνηκε ελάχιστα.

Ο Ουζουνίδης άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-3-3 περνώντας τον Τζανδάρη αντί του Μασούρα, προκειμένου να πατούν περισσότερο περιοχή Καραμάνος και Μπακασέτας. Αυτό, όμως, δεν του βγήκε. Ούτε ο Χαλκιαδάκης που μπήκε για λίγο μπόρεσε να προσφέρει κάτι και κάπως έτσι οι δύο ομάδες έμειναν με τον έναν βαθμό, κάτι που βάσει εικόνας αγώνα πρέπει να ικανοποιεί τον Αστέρα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Θάνος (Γρεβενών), βοηθοί οι Χαρίσης (Γρεβενών) και Δουδούμης (Φθιώτιδας), ενώ τέταρτος ο Γιαννουλάκης (Χανίων).

Κίτρινες: 35' Κόρμπος - 45+1 Στανισάβλιεβιτς

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Καραμάνος, Μασούρας (73' Τζανδάρης), Μπακασέτας (87' Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ (90'+2 Καθάριος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Αλόκο, Γκόιαν, Γιαννούλης, Χαμντανί, Κουρμπέλης, Φούντας (44' Λανθαρότε), Μπερτόλιο (70' Φερνάντες), Στανισάβλιεβιτς (81' Ιγκλέσιας), Γιάννου.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR