Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2016 19:59

Πέρασε απ' τη Βέροια (0-1) και αγκάλιασε την παραμονή ο Παναιτωλικός

Γράφτηκε από τον
Πέρασε απ' τη Βέροια (0-1) και αγκάλιασε την παραμονή ο Παναιτωλικός

Τη δεύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη του πέτυχε την Κυριακή (24/1) ο Παναιτωλικός, επικρατώντας με 1-0 της Βέροιας και σκαρφαλώνοντας στην 8η θέση της Σούπερ Λίγκας με 23 βαθμούς, όσους έχει και ο Λεβαδειακός.

 

 

Οι Αγρινιώτες, λοιπόν, ξέφυγαν για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις, με τον Γιάννη Ματζουράκη να είναι εμφανές ότι τους έχει σουλοπώσει αμυντικά και να τους οδηγεί στην άνετη παραμονή τους στα μεγάλα σαλόνια.

 

Το τρίποντο για τα «καναρίνια» φέρνει την υπογραφή του Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος βρήκε δίχτυα για δεύτερη σερί χρονιά στο «σπίτι» της «Βασίλισσας του Βορρά» και για τρίτη συνολικά, αποδεικνύοντας ότι του πάει το εν λόγω γήπεδο.

 

Από την πλευρά τους, οι Ημαθιώτες, που είχαν στον πάγκο τους ως υπηρεσιακό τεχνικό τον Νίκο Καραπιπέρη, έχουν μπλέξει άσχημα για το αν θα καταφέρουν να σώσουν την κατηγορία.

 

Και πώς να μην μπλέξουν άλλωστε από τη στιγμή που μετρούν μόλις μία νίκη στην έδρα τους σε 10 ματς, δείχνοντας ότι θα βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί μέχρι το φινάλε.

 

 

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τους φιλοξενούμενους να αξιοποιούν στο 12' την πρώτη καλή στιγμή που είχαν στο παιχνίδι.

 

Συγκεκριμένα, ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε σε επίκαιρη θέση μέσα από την περιοχή και με σουτ νίκησε τον Καντιμοίρη, βάζοντας από νωρίς την ομάδα του σε θέση οδηγού.

 

Η Βέροια είχε εν συνεχεία την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Κυριακίδη στο 23' να δείχνει τα αντανακλαστικά του σε προσπάθειες των Μαγιέφσκι και Όστοϊτς, αλλά από εκεί και πέρα ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού δεν ένιωσε άλλη ανησυχία.

 

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους παίκτες του Ματζουράκη να έχουν το προβάδισμα.

 

Στην επανάληψη, οι «κοκκινόμαυροι» πίεσαν από την αρχή για την ισοφάριση, ωστόσο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

 

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, μάλιστα, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που έβγαινε με μεγαλύτερες αξιώσεις στην επίθεση, δίχως πάντως να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες.

 

Από πλευράς Βέροιας, ο Άρτσε στο 78' πήγε να εκμεταλλευθεί το στιγμιαίο λάθος του Μύγα, χωρίς να πετύχει κάτι καλό, με το 0-1 να μένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης και τη «Βασίλισσα του Βορρά» να «συγκατοικεί» στη 12η θέση με την Ξάνθη στους 19 βαθμούς.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κιοτζένης του Συνδέσμου Ξάνθης με βοηθούς τους Καραβασίλη και Λάζαρη από τον Σύνδεσμο Καβάλας.

 

Κίτρινες: 64' Μπατιόν, 90'+2 Κόλα - 9' Bιγιαφάνιες, 31' Μύγας, 34' Ρουσκουσέδα.

 

ΒΕΡΟΙΑ (Νίκος Καραπιπέρης): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Γιαννούλης, Όστοϊτς, Μαλόν, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγιέφσκι (69' Κόλα), Ναζλίδης, Γεωργιάδης (61' Νέτο), Καϊκούτ.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Πάουλο (90'+3 Βασιλούδης), Ρουσκουσέδα (83' Αλεξίεβιτς), Βιγιαφάνιες, Κάπελ, Μαρκόφσκι (69' Ουάρντα).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR