Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 12:04

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 1-0: Με οδηγό και σκόρερ τον Γραμματικόπουλο

Γράφτηκε από τον
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 1-0: Με οδηγό και σκόρερ τον Γραμματικόπουλο

Χάρις στο πρώτο γκολ του Γιώργου Γραμματικόπουλου με τη φανέλα του Τσικλητήρα, η ομάδα της Πύλου επικράτησε με 1-0 του Διαβολιτσίου επιστρέφοντας στις νίκες μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.


Η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που είχε το γκολ, δύο δοκάρια και άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες.
Στο δεύτερο έριξε την απόδοση της, όμως είχε πάντα τον έλεγχο και δεν απειλήθηκε καθόλου από το Διαβολίτσι.
Ετσι ο Τσικλητήρας παρέμεινε στο -5 από τον πρωτοπόρο Πάμισο και συνεχίζει να ελπίζει για κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική.
Από την άλλη το Διαβολίτσι έπαιξε, όπως ήταν λογικό, με αμυντική τακτική στην Πύλο και έχασε με το... τιμητικό 1-0 παραμένοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Επιθετικά δεν μπόρεσε να βγάλει φάσεις, όμως αμυντικά στάθηκε καλά κυρίως στο β' ημίχρονο.

Στο 18' το μοναδικό γκολ

Οι γηπεδούχοι που είχαν την συμπαράσταση 200 φιλάθλων τους μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 8' έχασαν την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία όταν ο Μπαστακός σέντραρε και ο Γραμματικόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Στο επόμενο λεπτό το φάουλ του Χοτζάι έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Το 1-0 έγινε στο 18' με τον Διακουμή από δεξιά να δίνει στο Νάτση που σούταρε αδύναμα στη δεξιά γωνία, όμως ο Σταθάς δεν μπλόκαρε και ο Γραμματικόπουλος από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Το γκολ αυτό έδωσε περαιτέρω πνοή στους παίκτες του Τσικλητήρα που έκλεισαν στα καρέ του το Διαβολίτσι. Στο 25' ο Τσάτσος εκτέλεσε έαν φάουλ, ο Γραμματικόπουλος πήρε την γυριστή κεφαλιά όμως ο Σταθάς απέκρουσε με τα πόδια.

Δοκάρια με Νάτση
και Γραμματικόπουλο

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Νάτσης με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών. Νέο δοκάρι (οριζόντιο) για τους γηπεδούχους στο 33' ύστερα από σέντρα του Διακουμή και ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γραμματικόπουλου που ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις.
Ο... χορός των ευκαιριών στο πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 43' με τον Νάτση να γεμίζει και την κεφαλιά του Γραμματικόπουλου να φεύγει σύριζα άουτ.

Επεσε ο ρυθμός
στο β' ημίχρονο

Το δεύτερο 45λεπτο δεν είχε τόσο γρήγορο ρυθμό, με την ομάδα της Πύλου να έχει την υπεροχή με άξονες τους Κυριαζόπουλο, Μικελάτο, Νάτση και Τσάτσο.
Στο 54' ο Τσάτσος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Γραμματικόπουλος έπιασε το σουτ στην κίνηση που δεν βρήκε στόχο.
Τα λεπτά περνούσαν χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, με την ομάδα του Σωτήρη Δημάκη να θέλει αλλά να μην μπορεί να απειλήσει.
Στο 77' η κεφαλιά του Μπίζου από κόρνερ του Τσάτσου έφυγε πάνω από την εστία.

Ακυρώθηκε σωστά
γκολ του ΑΟΔ στο 87'

Ο ΑΟΔ είχε την μοναδική καλή στιγμή στο ματς στο  87'...
Ο Μπεγέτης εκτέλεσε με δύναμη ένα πλάγιο άουτ, ο Ν. Παπαγεωργίου πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γ. Παπαγεωργίου με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας όμως καθαρό φάουλ πάνω στον γκολκίπερ Μίντζηρα που είχε μπλοκάρει, με συνέπεια να ακυρωθεί σωστά το γκολ από τον κ. Νίκα.
Καλύτεροι του Τσικλητήρα οι Νάτσης, Γραμματικόπουλος, Τσάτσος και Μικελάτος, ενώ από τον ΑΟΔ προσπάθησαν περισσότερο οι Μπεγέτης και Κουτίβας.
Καλή ήταν η διαιτησία του Νίκα και των βοηθών του Παναγιωτόπουλου και Αντωνόπουλου.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Χοτζάι, Ανταλής, Μπίζος, Μπαστακός, Τσάτσος, Μικελάτος, Γραμματικόπουλος, Κυριαζόπουλος, Διακουμής (89' Μουράτης), Νάτσης (78' Βασιλόπουλος).
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Σταθάς, Πάλιας (46' Κωστόπουλος), Μαρής, Παπαλέξης,
Ν. Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Γ. Παπαγεωργίου, Γερμάνης (46' Αριστομενόπουλος), Μπεγέτης, Βουρνάς, Δημόπουλος (73' Χριστόπουλος).