Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 12:41

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1: Ενα ακόμη βήμα για τον τίτλο - Σκόρερ οι Τουρλίδας, Σαραντόπουλος

Γράφτηκε από τον

Πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-1 ο Πάμισος νίκησε τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και συνέχισε στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +5 από την δεύτερη Πύλο.

Οι νησιώτες προηγήθηκαν νωρίς με τον Τουρλίδα, όμως η καλαματιανή ομάδα έφερε το ματς στα ίσια λίγο πριν το ημίχρονο με τον Παπαδέα. Τη λύση για το συγκρότημα του Αντώνη Μαυρέα έδωσε ο Αγγελος Σαραντόπουλος με τέρμα που πέτυχε στο 62', έξι λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Πάμισος έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό στο ματς όντας ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του και θα μπορούσε να είχε βάλει 1-2 γκολ ακόμη.

Εχασε μετά από 8 αγωνιστικές

Από την άλλη ο φορμαρισμένος Ολυμπιακός πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το φινάλε, άγχωσε για λίγο τους πρωτοπόρους, όμως επιθετικά ήταν ακίνδυνος και δεν δημιούργησε μεγάλες φάσεις, όπως πριν μία εβδομάδα με τον Τσικλητήρα.
Ετσι η ομάδα του Λάκη Σπάλλα έχασε μετά από 8 αγωνιστικές, σε ένα ματς που ήταν πάντως εξ' αρχής ίσως το πιο δύσκολο της σεζόν.

Γκολ από τα... αποδυτήρια

Οι γηπεδούχοι που είχαν την στήριξη 200 φίλων τους μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 3' άνοιξαν το σκορ... Ο Κουρούπης σέντραρε από αριστερά, ο Τσουλάκος πήρε την κεφαλιά πάσα και ο Τουρλίδας από κοντά με πλασέ έκανε το 1-0.
Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Κουρούπης γέμισε από αριστερά, ο Γεωργιόπουλος σούταρε από το σημείο του πέναλτι με τον Λυμπερόπουλο να αποκρούει και τον Τουρλίδα να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ.
Ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός με τον Μαρούδα που έδωσε στον Παπαδέα ο οποίος πιεζόμενος μέσα στην περιοχή, δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε εύκολα.
Οι γηπεδούχοι που ήταν καλύτεροι είχαν στο 25' ένα σουτ του Χ. Τρίψα έξω από την περιοχή, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Λυμπερόπουλος.

Ισοφάρισε στο 41' ο Παπαδέας

Ο Ολυμπιακός πάντως βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει και αυτό έγινε ύστερα από αμυντικό λάθος... Στο 41' ο Κωνσταντακόπουλος έδωσε στον Μπερερή, ο οποίος άργησε να διώξει με τον Παπαδέα να του κλέβει την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή να γράφει το 1-1.
Στο δεύτερο μέρος οι "πράσινοι" μπήκαν με σκοπό να βάλουν ένα γρήγορο γκολ και έκλεισαν στα καρέ του τον Ολυμπιακό.
Στο 57' ο Τουρλίδας επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ, ο Λυμπερόπουλος έδιωξε ασταθώς και ο Τσουλάκος από κοντά πλάσαρε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

"Χρυσή" αλλαγή ο Σαραντόπουλος

Η δεύτερη μεγάλη φάση των νησιωτών στο β' μέρος τους απέφερε το δεύτερο τέρμα τους...Ηταν το 62' όταν ο Κορομηλάς σέντραρε και ο Σαραντόπουλος κινούμενος ως φορ περιοχής με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Στη συνέχεια η ομάδα της Μεσσήνης προσπάθησε και για τρίτο γκολ, κοιτάζοντας παράλληλα να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ.
Στο 77' ύστερα από ωραία συνεργασία Κουρούπη, Τζανετέα, Σαραντόπουλου ο τελευταίος έπιασε το φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει ένα μέτρο πάνω από την εστία.
Δύο λεπτά αργότερα το μακρινό σουτ του Κορομηλά έφυγε λίγο άουτ και κάπου εκεί οι μεγάλες φάσεις έπαψαν στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν να βγουν στην επίθεση στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση και τους νησιώτες να κρατούν εύκολα το 2-1.
Για τον Πάμισο καλύτεροι ήταν οι Κουρούπης, Κορομηλάς, Σαραντόπουλος και Χ. Τρίψας, ενώ από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Αργάνης και Τζίφας.
Καλή ήταν η διαιτησία του Νικολόπουλου και των βοηθών του Γεωργαντά και Ρέκκα.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Γ. Τρίψας, Κορομηλάς, Μπαλαλάς, Μπερερής, Φιλόπουλος, Γεωργιόπουλος (56′ Σαραντόπουλος), Χ. Τρίψας, Τουρλίδας (75′ Τζανετέας), Τσουλάκος, Κουρούπης (89′ Μωράκης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Μαρούδας (80′ Αναγνωστόπουλος), Στ. Μπάλας (65′ Θεοδωρόπουλος), Πολυμενέας, Γ. Μπάλας, Αργάνης, Παπαδέας, Τζίφας, Τσαναλίας, Αλεξανδρόπουλος, Καρλαύτης (53′ Μαγουλιανίτης).