Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2016 20:00

Ο Ατρόμητος κράτησε το μηδέν στη Λεωφόρο (0-0)

Γράφτηκε από τον

Τελικά ήταν Ατρόμητος... Έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό και κατάφερε να σταθεί όρθιος το απόγευμα της Τετάρτης (27/1) στη Λεωφόρο παίρνοντας το 0-0. Έτσι η ρεβάνς στο Περιστέρι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προκειμένου να μάθουμε ποιος εκ των δύο θα πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

 

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι, όμως, για άλλη μία φορά στη φετινή σεζόν πέταξαν το πρώτο ημίχρονο. Είχαν αρκετά προβλήματα σε αυτό, ενώ και στο δεύτερο που ανέβηκαν, δεν βρήκαν το πολυπόθητο γκολ.

Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο Εσιέν, δεν κατάφερε να πάρει την μπάλα εκεί που την ήθελε τις περισσότερες φορές ο Πέτριτς, ενώ και ο Καλτσάς δεν βοήθησε όσο θα περίμενε ο Αντρέα Στραματσιόνι. Εξαιρετικός ο Ζέκα που κάλυπτε παντού, αψυχολόγητος ο Κουτρουμπής που αποβλήθηκε στο 88' για αγκωνιά εκτός φάσης.

Στάθηκε αρκετά καλά ο Ατρόμητος επιβεβαιώνοντας πως όταν βρίσκει χώρους, μπορεί να γίνει απειλητικός. Κυρίως με τον Ναπολεόνι δημιούργησαν φάσεις οι Περιστεριώτες, οι οποίοι επεδίωκαν συνεχώς να βγουν στην κόντρα. Πολύ καλός και ο Μπάρκας.

Φτωχό ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι φάσεις ήταν λιγοστές. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά ο Ατρόμητος ήταν απειλητικός.

Δική του ήταν άλλωστε και η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα με τον Στιλ να αντιδρά σωστά σε σουτ του Ναπολεόνι. Περίπου πέντε λεπτά αργότερα υπήρξε μικρή διακοπή με τον Στυλιαρά να ζητά να γίνουν συστάσεις για υβριστικά συνθήματα κατά του Σταύρου Κοντονή και όχι μόνο.

Οι «πράσινοι» πήγαν κυρίως από την πλευρά του Μπουμάλ, ο οποίος είχε δύο τελικές μέσα σε λίγα λεπτά. Καλύτερη φάση αυτή με τον Αμπέντ στο 23', όταν ο Μπάρκας απέκρουσε. Ο 21χρονος έδειξε και στη συνέχεια πολύ καλά στοιχέια.

Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν συνεχώς τον Ναπολεόνι, ο οποίος προσπαθούσε να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού. Στο 37' ο Τελάντερ τον έκοψε την τελευταία στιγμή και αποσόβησε τον κίνδυνο. Επιθετικά, πάντως, έλλειπε η φαντασία στον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα η άμυνα των Περιστεριωτών να μη δέχεται σημαντική πίεση.

Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα για τους φιλοξενούμενους. Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαινε και αυτό έγινε κυρίως μετά την είσοδο του Εβανγκελίστα, ο οποίος έδωσε πνοή στον χώρο του κέντρου για την ομάδα του Στραματσιόνι.

Μαζί με τον Βραζιλιάνο μπήκε και ο Κλωναρίδης, ο οποίος επίσης ήταν κινητικός. Οι δυο τους έβγαλαν αμέσως μία τελική, ενώ στο 68' χάθηκε και η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς με το δοκάρι του Τελάντερ.

Αυτή ήταν και η αρχή για ό,τι θα ακολουθούσε. Ο Παναθηναϊκός στα επόμενα λεπτά πίεσε πολύ, οι παίκτες του άρχισαν να σουτάρουν και έβαλαν δύσκολα στον Μπάρκα. Ο 21χρονος, μάλιστα, πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Εβανγκελίστα στο 77'.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι κέρδισαν και κάποια στημένα και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να βρουν το γκολ κόντρα σε έναν Ατρόμητο που έδειχνε εντελώς ακίνδυνος και με μεγάλη αδυναμία να κρατήσει μπάλα και να παγώσει τον ρυθμό. Ωστόσο, οι Περιστεριώτες άντεξαν στην πίεση και πήραν και το... δώρο από τον Κουτρουμπή. Ο τελευταίος στο 88' αποβλήθηκε για εκτός φάσης αγκωνιά και αυτό πάγωσε τους συμπαίκτες του που μέχρι να βρουν και πάλι ρυθμό άκουσαν το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Στυλιαράς (Αιτ/νίας), βοηθοί οι Κωστάρας (Αιτ/νίας) και Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), ενώ τέταρτος ο Συμεωνίδης (Πιερίας).

Κίτρινες: 19' Αμπέντ, 41' Μέστο, 71' Κουτρουμπής - 21' Κεϊτά, 30' Μπίτολο, 57' Φυτανίδης, 80' Λαζαρίδης

Κόκκινη: 88' Κουτρουμπής

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν (62' Εβανγκελίστα), Αμπέντ (84' Αμπέντ), Μπουμάλ (62' Κλωναρίδης), Καλτσάς, Πέτριτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Ουσέρο, Στόιτσεφ (85' Λημνιός), Κεϊτά, Ούμπιντες, Ναπολεόνι (89' Λε Ταλέκ), Παπαδόπουλος (72' Μπρίτο).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR