Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2016 19:33

Ονειρα Ευρώπης ο Πανιώνιος, 1-0 στην Κομοτηνή

Γράφτηκε από τον

Δεν καταλαβαίνει τίποτα... Είναι διατεθειμένος να το πάει μέχρι τέλους ο Πανιώνιος, ο οποίος δικαιούται να ονειρεύεται για είσοδο στα πλέι οφ όσο επιδεικνύει τέτοια σταθερότητα. Οι Νεοσμυρνιώτες το απόγευμα του Σαββάτου (30/1) πήραν σπουδαίo βάσει και της εικόνας του αγώνα διπλό στην Κομοτηνή νικώντας τον Πανθρακικό με 1-0 χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Οικονόμου στο 88'.

 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν αναγκασμένος να κάνει αλλαγές λόγω και του αγώνα με τον ΠΑΟΚ που είχε προηγηθεί, οι περισσότεροι παίκτες του δεν πήγαν καλά, όμως, η νίκη ήρθε. Έτσι ο Πανιώνιος συνεχίζει να είναι σε τροχιά πεντάδας και αυτός ήταν ο λόγος που άπαντες ξέσπασαν όταν μπήκε το γκολ.

 

Όσο για τους Θρακιώτες, εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ χαμηλά. Περιθώρια για στραβοπάτημα σε αυτόν τον αγώνα δεν υπήρχαν και τελικά οι γηπεδούχοι δεν πήραν ούτε την ισοπαλία. Έδειξαν ξανά πως δεν μπορούν ακόμα και όταν έχουν την υπεροχή να σκοράρουν και καλούνται να κάνουν την υπέρβαση στη συνέχεια. Ντεμπούτο έκανε ο Γιάννης Χατζηνικολάου στον πάγκο τους, αλλά αναμφίβολα θα το περίμενε διαφορετικά.

 

Κάκιστο ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Επί της ουσίας Αθανασιάδης και Διούδης δεν χρειάστηκαν, καθώς ακόμα και οι ελάχιστες τελικές που έκαναν οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν άστοχες.

 

Ο Πανθρακικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να παίξει με την μπάλα κάτω και να βρουν οι γηπεδούχοι τον Ιγκόρ. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν εύκολο, ενώ οι «κυανέρυθροι» έκλεισαν και τον Ντιγκινί. Έτσι οι Θρακιώτες αρκούνταν στο να έχουν απλώς μία φλύαρη υπεροχή.

 

Όσο για τους Νεοσμυρνιώτες, έκαναν ένα από τα χειρότερα φετινά τους 45λεπτα. Είχαν πάρα πολλά προβλήματα στο κομμάτι της δημιουργίας. Δυσκολεύονταν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια και πολλές φορές μέχρι και την αντίπαλη περιοχή.

 

Ο Καθάριος δεν είναι εξτρέμ κι έτσι παιχνίδι από δεξιά δεν υπήρχε. Οι δύο χαφ έκαναν εύκολα το λάθος στις μεταβιβάσεις και έτσι έπρεπε η μπάλα να πηγαίνει στον Βιγιάλμπα, ο οποίος έδειχνε διάθεση. Ο Καραμάνος δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου και έτσι η άμυνα του Πανθρακικού δεν τον αισθάνθηκε.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Μπακασέτας και Καραμάνος ανέβηκαν λίγο και μαζί με αυτούς και όλος ο Πανιώνιος, ο οποίος είχε μία καλή στιγμή με τους προαναφερθέντες ως πρωταγωνιστές στο 48'.

 

Για λίγα λεπτά οι δυο τους προσπαθούσαν να συνδυαστούν, αλλά δεν είχαν καμία βοήθεια από τους υπόλοιπους. Όσο για τον Πανθρακικό, για λίγα λεπτά ο Ντιγκινί βγαίνοντας κυρίως στα πλάγια είχε κάποιες καλές ενέργειες, αλλά τίποτα περισσότερο.

 

Το ματς φαινόταν ότι θα κριθεί στο γκολ και στο 76' ο Πανθρακικός πήρε το πάνω χέρι, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ρισβάνης. Αυστηρή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν, πήραν μέτρα στο γήπεδο και επιχείρησαν να βρουν το πολυπόθητο γκολ.

 

Όλος ο Πανιώνιος γύρισε πίσω με τον Κόρμπο να πηγαίνει δίπλα στον Οικονόμου. Μπροστά έμεινε ο Καραμάνος, αλλά αυτό αρκούσε για να γίνει η ζημιά. Στο 86' εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών του Πανθρακικού, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Παπαγεωργίου. Ο Οικονόμου το εκτέλεσε στο 88', έκανε το 0-1 και έδωσε με αυτό τον τρόπο στην ομάδα του ένα χρυσό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για την πεντάδα.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάχος (Χίου), βοηθοί οι Γεωργαράκος (Αθηνών) και Σίπκας (Πέλλας), ενώ τέταρτος ήταν ο Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας).

 

Κίτρινες: 7' Μπουγαΐδης, 36' Μεχία, 80' Ντιγκινί, 90'+1 Ροτζέριο - 11' Κόρμπος, 20' Βιγιάλμπα, 43' Σιώπης, 90'+2 Οικονόμου, 90'+4 Διούδης

 

Κόκκινη: 87' Παπαγεωργίου - 76' Ρισβάνης

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Λαδάκης (30' Μεχία, Ηλιάδης (82' Νικόλτσης), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (69' Ροτζέριο), Ντιγκινί, Ίγκορ.

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Αργυρόπουλος Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπακασέτας (81' Τζανδάρης), Καθάριος (74' Μπαργκάν), Βιγιάλμπα (66' Μασούρας), Καραμάνος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR