Κυριακή, 31 Ιανουάριος 2016 18:53

5η σερί νίκη η ΑΕΚ, 3-0 τη Βέροια

Γράφτηκε από τον

Εύκολα ή δύσκολα, η ΑΕΚ έχει μάθει να παίρνει αυτό που θέλει! Η Βέροια στάθηκε πολύ καλά στο ΟΑΚΑ τουλάχιστον για ένα ημίχρονο, αλλά η Ένωση αποδείχθηκε για άλλη μία φορά αποτελεσματική, παίρνοντας την Κυριακή (31/1) τη νίκη με 3-0.

 

 

Με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο για πρώτη φορά στον πάγκο της, η ομάδα της Ημαθίας κυνήγησε το γκολ και είχε και δύο δοκάρια, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις.

 

Ο Βάργκας άνοιξε το σκορ, με τον Αραβίδη να τον «μιμείται» στη συνέχεια, ενώ ο Μάνταλος έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα λίγο πριν το φινάλε, έπειτα από το πέναλτι του Μπουονανότε που απέκρουσε ο Καντιμοίρης και είχε φέρει την αποβολή του Μαλόν.

 

Έτσι, η ΑΕΚ παραμένει σταθερά στη 2η θέση της βαθμολογίας, πανηγυρίζοντας την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα.

 

 

Το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τη Βέροια να δείχνει διατεθειμένη να κυνηγήσει το γκολ και να μην κλειστεί. Οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεπαν στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της και βρίσκονταν συχνά στην περιοχή του Ανέστη, δείχνοντας δραστήριοι επιθετικά και σωστά οργανωμένοι αμυντικά.

 

Ο Μαγέφσκι δεν δίσταζε να δοκιμάσει το πόδι του από μακριά και θα μπορούσε να έχει χριστεί και σκόρερ, αν ο Ανέστης δεν σταματούσε με τη βοήθεια του δοκαριού το σουτ του στο 4ο μόλις λεπτό. Ο Νέτο προσπαθούσε επίσης να γίνει απειλητικός, με την Ένωση να δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα.

 

Αυτός που ξεχώριζε ήταν ο Γιόχανσον που έπαιρνε όποτε του δινόταν η ευκαιρία προσπάθειες, αν και τον… γόρδιο δεσμό τον έλυσε ο Βάργκας στο 38ο λεπτό έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Ντίντακ.

 

Μετά το γκολ, η ΑΕΚ έψαξε πιο ψύχραιμα πλέον το δεύτερο, το οποίο, πάντως, δεν ήρθε πριν την ανάπαυλα.

 

Τελικά, αυτό δεν άργησε πολύ να έρθει. Στο 55ο λεπτό ο Αραβίδης χρήστηκε για άλλη μία φορά τη φετινή σεζόν σκόρερ, με το γκολ να… κόβει τα πόδια της Βέροιας. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν για το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς μετά το 65’.

 

Ο Νέτο είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά ήταν φανερό ότι η κλεψύδρα κυλούσε υπέρ της ΑΕΚ που έλεγχε το ματς.

 

Μάλιστα, λίγο πριν το φινάλε, το χέρι του Μαλόν που έφερε και την αποβολή του της έδωσε την ευκαιρία για το τρίτο γκολ. Και μπορεί ο Μπουονανότε να είδε τον Καντιμοίρη να σταματά την εκτέλεσή του, αλλά ο Μάνταλος δεν… λάθεψε, στέλνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0, που θα μπορούσε να έχει γίνει έστω 3-1, αν ο Μαγέφσκι δεν έβλεπε την κεφαλιά του στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

 

Διαιτητής ήταν ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών), με βοηθούς τους Γιώργο Κουντουρέλη (Αθηνών) και Αϊχάν Χουσκόγλου (Θράκης), ενώ τέταρτος ήταν ο Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας).

 

Κίτρινες: 37’ Γκάλο, 45’ Άρθο, 81’ Μάνταλος - 53’, 88’ Μαλόν, 78’ Γιαννούλης

 

Κόκκινη: 88’ Μαλόν (2η κίτρινη)

 

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Άρθο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Σιμόες, Βάργκας (79’ Μπουονανότε), Μπαρμπόσα (66’ Πλατέλλας), Αραβίδης (57’ Τζιμπούρ).

 

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Γιαννούλης, Μαραγκός, Πούγγουρας, Σιόντης (74’ Καϊκούτ), Άρτσε, Νέτο (57’ Γεωργιάδης), Μαγέφσκι, Ναζλίδης, Κόλα.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR