Κυριακή, 31 Ιανουάριος 2016 18:59

Φουλ για πλέι οφ σε ρυθμό... τάνγκο ο Αστέρας Τρίπολης, 2-0 το Λεβαδειακό

Γράφτηκε από τον

Στο πρώτο ματς της μετά-Βεργέτη εποχής, την Κυριακή (31/1), ο Αστέρας Τρίπολης βγήκε νικητής. Ο αρκαδικός σύλλογος επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και ξανάπιασε τον Πανιώνιο στην 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

 

 

Με τον Δημήτρη Τερεζόπουλο να κάθεται -προσωρινά- στον πάγκο του, ο Αστέρας στάθηκε τυχερός σε ορισμένες περιπτώσεις, «χτύπησε» δύο φορές με Αργεντινούς (Φακούντο Μπερτόλιο, Πάμπλο Μάσα) και υποχρέωσε την ομάδα του Άκη Μάντζιου στο 4ο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη.

 

Ο Λεβαδειακός είχε νωρίς-νωρίς ένα δοκάρι με τον Μοχάμεντ Μπεν, δύο αναγκαστικές αλλαγές και την αποβολή του Δημήτρη Μαχαίρα στο 87ο λεπτό.

 

 

Ελάχιστες συγκινήσεις επεφύλασσε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του «Θ. Κολοκοτρώνης», αφού αμφότερες οι ομάδες έκαναν αρκετά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με συνέπεια να ανακοπούν άδοξα πολλές επιθετικές προσπάθειες.

 

Ο Λεβαδειακός άγγιξε το γκολ στο 11ο λεπτό, όταν η μπάλα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μοχάμεντ Μπεν, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Μπαντή.

 

Χωρίς υπερβολή, με εξαίρεση ένα σουτ του Φακούντο Μπερτόλιο στο 16ο λεπτό, όλες οι υπόλοιπες αξιόλογες φάσεις του πρώτου μέρους προήλθαν από στημένα. Τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα συνέβαλαν σε αυτό…

 

Έπειτα από μερικά ανιαρά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός έγινε πιο απειλητικός εκμεταλλευόμενος κατά βάση τη δραστηριότητα του νεοφερμένου Αμπντούλ Ατζαγκούν, ωστόσο όπως αποδείχθηκε, το δεύτερο ημίχρονο δεν του… πήγε.

 

Αρχικά, αποχώρησε τραυματίας ο Πέτρος Γιακουμάκης και μάλιστα τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ο Θανάσης Παντελιάδης εκτέλεσε πλάγιο, οι αμυνόμενοι αιφνιδιάστηκαν και ο Μπερτόλιο άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (61ο λεπτό).

 

Ο Τερεζόπουλος φρέσκαρε τη μεσαία γραμμή του χρησιμοποιώντας του Ελίνι Δημούτσο και Ντουντού, ενώ στον αντίποδα ο Μάντζιος υποχρεώθηκε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή εξαιτίας τραυματισμού του συνονόματού του, Βαγγέλη.

 

Ο Λεβαδειακός έχασε δύο καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση, αντ' αυτού όμως, ο Αστέρας έμελλε να (ξανα)σκοράρει, με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Μάσα στο 82ο λεπτό, και να βάλει τέλος στη σεμνή τελετή.

 

Η ομάδα της Βοιωτίας, μάλιστα, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαχαίρα με δεύτερη κίτρινη στο 87ο λεπτό.

 

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας). Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας).

 

Κίτρινες: 10’ Κιτόκο, 55’ Στανισάβλιεβιτς – 20’ Τσουρίκοφ, 45’ Μαχαίρας, 45+1’ Τριποτσέρης, 84’ Μερεμπασβίλι

 

Κόκκινες: 87’ Μαχαίρας

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτόκο, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κουρμπέλης (83’ Μούκαμ), Χαμντανί, Στανισάβλιεβιτς (64’ Δημούτσος), Μάσα, Μπερτόλιο (74’ Ντουντού), Γιάννου.

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Τσιντώτας, Γιακουμάκης (62’ Μερεμπασβίλι), Στάθης, Μπεν, Ατζαγκούν, Τριποτσέρης, Μαχαμάτ, Τσουρίκοφ, Μάντζιος (79’ Μίνγκας), Μαχαίρας, Μεντί.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR