Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016 13:09

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ 0-2: Άνετο πέρασμα με Χοτζάι, Νάτση από μία δύσκολη έδρα

Γράφτηκε από τον

Αυτή τη φορά ο Τσικλητήρας δεν την πάτησε στην Ανδρούσα όπως πριν δύο εβδομάδες με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας…

Προηγήθηκε νωρίς 0-2 χάρις σε τέρματα των Χοτζάι και Νάτση και εν συνεχεία κράτησε σχετικά εύκολα το προβάδισμα, εν αντιθέσει με το ματς με τον Ολυμπιακό που είχε ισοφαριστεί στο β' μέρος.

Ένα σημαντικό διπλό για την ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη που της επιτρέπει να κάνει όνειρα για τίτλο, μιας και παραμένει στο -5 

από τον Πάμισο έχοντας το μεταξύ τους ντέρμπι εντός έδρας.

Αυτή ήταν η έκτη εκτός έδρας νίκη για τους Πυλιώτες που μπήκαν δυνατά στο ματς και το είχαν "καθαρίσει" από το 22' χάρις σε όμορφα τέρματα που σημείωσαν οι Χοτζάι (με φάουλ) και Νάτσης (με πλασέ).

Από την άλλη η Ανδρούσα είδε το ματς να της… στραβώνει νωρίς αφού στο 2' δέχθηκε γκολ από στημένη φάση και ύστερα ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να βάλει δύσκολα στους κυπελλούχους Μεσσηνίας.

Έτσι υπέστη την τέταρτη ήττα στην έδρα της, παραμένοντας όμως αρκετά ψηλά στη βαθμολογία.

Ο αγώνας που χαρακτηρίστηκε από δυνατά μαρκαρίσματα, νεύρα και ήταν μέτριος ποιοτικά, έγινε μπροστά σε 350 φιλάθλους, εκ των οποίων 

οι 50 ήταν φίλοι του Τσικλητήρα.

 

Το 0-1 με φάουλ 

του Χοτζάι στο 2' 

 

Μόλις στο 2' λοιπόν ο Χοτζάι εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ με την μπάλα να πηγαίνει στο δεξί "παραθυράκι" και τον Κατσίποδα να την ακουμπά αλλά να μην της αλλάζει πορεία.

Το 0-1 έδωσε φτερά στους φιλοξενούμενους που στο 11' είχαν καλή στιγμή με το διαγώνιο σουτ του Διακουμή από πάσα του Γραμματικόπουλου να φεύγει άουτ.

Ο Σπύρος Τσίκινης είδε στο 14' να αποχωρεί τραυματίας ο Μαραγκούλιας και ενώ είχε εκτός άλλους δύο ποιοτικούς παίκτες τους Αντωνίου και Κάλλα.

Στο 22' σε ιδανική αντεπίθεση ο Τσικλητήρας έκανε το 0-2… 

Ο Κυριαζόπουλος έδωσε στον Μικελάτο από τα αριστερά, ο οποίος με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Νάτση που προχώρησε και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία.

Τρία λεπτά αργότερα ο Διακουμής σέντραρε, ο Γραμματικόπουλος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 37' με το σουτ του Πατσιώτη να μη βρίσκει στόχο.

 

Ευκαιρίες και για άλλα γκολ

 

Στο β' μέρος η ομάδα της Πύλου έλεγξε τον ρυθμό μην αφήνοντας περιθώρια στους γηπεδούχους να πετύχουν ένα γκολ και να ξαναμπούν στο ματς. 

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ηλιόπουλος τροφοδότησε τον Θεοδοσόπουλο που σούταρε για να μπλοκάρει ο Μίντζηρας.

Στο 63' ο Γραμματικόπουλος γέμισε από τα αριστερά και ο Μπίζος με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ ύστερα από υπόδειξη του α' βοηθού Λάμια.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με την Ανδρούσα να απειλεί μόνο από στημένες φάσεις.

Στο 67' ο Δούνιας "χόρεψε" δύο αντιπάλους από δεξιά και έδωσε στον Νάτση που έπιασε το σουτ, με τον Κατσίποδα να… απογειώνεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 73' σε σουτ του Βοσνάκη οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι αμυντικού, χωρίς πάντως να φαίνεται να υπάρχει παράβαση.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τσάτσος εκτέλεσε ένα κόρνερ με τον Χοτζάι να κάνει την προβολή και την μπάλα να σταματά στη συμβολή των δοκών.

Στο 85' οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή όταν ο Γεωργιόπουλος ύστερα από κόντρες βρέθηκε φάτσα με τον Μίντζηρα από το σημείο του πέναλτι, όμως αντί να πλασάρει προτίμησε να προχωρήσει και ο έμπειρος γκολκίπερ έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε.

Στο 92' η Πύλος έχασε κλασική ευκαιρία για τρίτο γκολ όταν σε αντεπίθεση ο Γραμματικόπουλος έδωσε στον Μικελάτο που μόνος από το ύψος του πέναλτι σούταρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Καλά τα πήγε ο διαιτητής Μπλάνας και οι βοηθοί του Λάμιας και Σερεμέτης σε ένα δύσκολο παιχνίδι με νεύρα και εκατέρωθεν διαμαρτυρίες. 

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κατσίποδας, Γκούνης, Μπαλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Ηλιόπουλος, Πατσιώτης, Κρεμμύδας, Γεωργιόπουλος, Τσώνης (74' Τσέλα), Γ. Καλογερόπουλος (64' Βοσνάκης), Μαραγκούλιας (14' λ. τρ. Θεοδοσόπουλος).

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Χοτζάι, Ανταλής, Μπαστακός, Μπίζος, Κυριαζόπουλος (71' Μουράτης), Τσάτσος (89' Σίνος), Νάτσης, Μικελάτος, Γραμματικόπουλος, Διακουμής (64' Δούνιας).