Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2016 19:28

Πόντος ελπίδας για τον Πανθρακικό στη Λιβαδειά (1-1)

Γράφτηκε από τον

Θα το παλέψει μέχρι τέλους... Το απόγευμα του Σαββάτου (6/2) βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως, ο Πανθρακικός πήρε πολύτιμο βαθμό από τον Λεβαδειακό (1-1) και παράλληλα ψυχολογική ώθηση για την πολύ δύσκολη συνέχεια που έχει στη μάχη που κάνει για την παραμονή.

 

Οι Θρακιώτες κατέβηκαν με πολύ αμυντικούς προσανατολισμούς. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου έβαλε τριάδα στην άμυνα κυρίως για να περιορίσει τον Μάντζιο και να κάνει αδύνατο στους Βοιωτούς να πατήσουν περιοχή. Κατάφερε και τα δύο, αλλά η ομάδα του δυσκολευόταν μέχρι και να περάσει στη σέντρα.

Ωστόσο, όλα άλλαξαν μετά το 1-0, το οποίο έφερε και την αποβολή του Τσιάρα σε μία φάση που ο Σιδηρόπουλος έδειξε πέναλτι με μεγάλη ευκολία. Ο μέχρι τότε πολύ καλύτερος Λεβαδειακός κατέρρευσε ανεξήγητα και οι φιλοξενούμενοι με πάθος και ψυχή πήραν τον βαθμό.

Δύο πρόσωπα είχαν οι γηπεδούχοι. Μέχρι το γκολ ήταν ανώτεροι, δημιουργούσαν φάσεις κυρίως από τα πλάγια και πίεζαν συνεχώς τον Πανθρακικό, ενώ στη συνέχεια επιδόθηκαν σε διαγωνισμό λαθών. Έβγαλαν πάρα πολλά προβλήματα και έβαλαν μόνοι τους επί της ουσίας τον Πανθρακικό στο ματς.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Από πολύ νωρίς άρχισε να κάνει τελικές και να προδιαθέτει τους πάντες για τον μονόλογο που θα ακολουθούσε. Οι Βοιωτοί είχαν την μπάλα στην κατοχή τους και προσπαθούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Πολύ κινητικός ο Μερεμπασβίλι, ο οποίος δημιουργούσε αρκετά προβλήματα, καλός και ο Μπεν που με την ταχύτητά του και τις διεισδύσεις του εξέθετε όποιον πήγαινε να τον περιορίσει. Ωστόσο, κανείς τους δεν μπορούσε να συνδυαστεί εύκολα με τον Μάντζιο, καθώς η άμυνα του Πανθρακικού έκλεινε καλά πάνω του.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και για περίπου 10 λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Πίεζαν ασφυκτικά και οι Θρακιώτες το μόνο που έκαναν ήταν να πετούν την μπάλα κόρνερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λεβαδειακός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 11 κόρνερ.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο στατιστικό που αποτυπώνει πλήρως την επιθετική ανυπαρξία του Πανθρακικού ήταν και οι μηδέν τελικές προς την εστία. Οι Θρακιώτες βρίσκονταν διαρκώς σε θέση άμυνας, πουλούσαν την μπάλα με ευκολία και αυτό έκανε έξαλλο τον προπονητή τους.

Με τον Λεβαδειακό να μπαίνει καλύτερα ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο είχε και τη φάση του αγώνα. Αυτή έγινε στο 53' με τον Σιδηρόπουλο να βλέπει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιάρα στον Μπεν και να αποβάλει και τον ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού. Ο Μάντζιος ένα λεπτό μετά σκόραρε και όλα άλλαξαν.

Οι Θρακιώτες  κλήθηκαν να αντιδράσουν και το κατάφεραν. Αναγκάστηκαν να κάνουν παιχνίδι για να ισοφαρίσουν και ο Χατζηνικολάου έβαλε και τον Χαβίτο σε μία προσπάθεια να έχει περισσότερους επιθετικογενείς παίκτες. Ωστόσο, ούτε ο Ισπανός βοήθησε ούτε το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, ο Ιγκόρ. Ηλιάδης και Χασομέρης φαινόταν να προσπαθούν μόνοι τους.

Ο Λεβαδειακός αντί να χτίσει πάνω στο προβάδισμά του χαλάρωσε υπερβολικά. Οι παίκτες του έβγαλαν το πόδι από το γκάζι και περίμεναν απλώς να περάσει ο χρόνος. Δεν έβγαζαν φάσεις, δεν είχαν ενέργεια και διάθεση και απλώς έδειχναν να περιμένουν να περάσει ο χρόνος.

Έτσι ο Πανθρακικός το εκμεταλλεύτηκε. Έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ιγκόρ στο 82' από δώρο του Γιάχιτς και ισοφάρισε στο 87' με τον Ηλιάδη. Το γκολ αυτό πάγωσε τους Βοιωτούς που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Οι φιλοξενούμενοι με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να ροκανίσουν τον χρόνο, τα κατάφεραν κι έτσι έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), βοηθοί του οι Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και Δόσης (ΑΘηνών), ενώ τέταρτος ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

Κίτρινες: 64' Μερεμπασβίλι, 77' Μουλόπουλος - 28' Τσιάρας, 53' Χρήστου, 79' Χασομέρης

Κόκκινη: 53' Τσιάρας

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης (69' Γιάχιτς), Τριποτσέρης, Μεντί, Τσουρίκοφ, Μαχαμάτ, Ατζαγκούν (62' Ντομοβτσίσκι), Μάγκας (66' Μουλόπουλος), Μπεν, Μερεμπασβίλι, Μάντζιος.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Τατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης (90' Γαβριηλίδης), Τσιάρας, Χρήστου, Μουδούρογλου (58' Χαβίτο), Χασομέρης, Ίγκορ (90'+5 Νικόλτσης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR