Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016 15:59

Τα δύο πρώτα ματς θα κρίνουν πολλά...

Γράφτηκε από τον
Τα δύο πρώτα ματς θα κρίνουν πολλά...

Μετά από δύο εβδομάδες αναγκαστικής διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των μπλόκων των αγροτών και των προβλημάτων που θα δημιουργούσαν στις μετακινήσεις των ομάδων, την Κυριακή οι ομάδες της Γ' εθνικής επιστρέφουν στα γήπεδα.

Αυτό ανακοίνωσε χθες η επιτροπή πρωταθλήματος της Γ' εθνικής οπότε αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά - καθώς στην Ελλάδα όλα γίνονται-  τότε την Κυριακή η Καλαμάτα θα φιλοξενηθεί από τον Ηρακλή Ψαχνών για την 15η αγωνιστική. 

Το ματς αυτό θα είναι το πρώτο της Μεσσηνιακής ομάδας με τον Κώστα Καλογιαννίδη στον πάγκο. Ενα ματς με υψηλό συντελεστή δυσκολίας αλλά και κρισιμότητας αφού η Καλαμάτα θα παίξει με μια ομάδα που πρέπει έτσι και αλλιώς να κρατήσει από κάτω της στην βαθμολογία αν θέλει να ελπίζει σε παραμονή. 

 

Το ματς της Κυριακής και κυρίως αυτό που ακολουθεί με το Λουτράκι στην Καλαμάτα είναι ίσως τα πιο σημαντικά για τους Μεσσήνιους. Αν δεν πάνε καλά σε αυτά τα ματς η ψαλίδα των 4 βαθμών που απέχουν από την ζώνη του υποβιβασμού θα ανοίξει και άλλο και από την άλλη πλευρά θα έχουμε άμεσα τις πρώτες γκρίνιες της εποχής Καλογιαννίδη. Αντίθετα, με δύο νίκες, κάτι που είναι  εφικτό, η Καλαμάτα θα πλησιάσει ή και θα ανέβει πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και παράλληλα θα αποκτήσει ψυχολογία στο νέο ξεκίνημα που επιχειρεί. Επιπλέον, ειδικά η νίκη κόντρα στο Λουτράκι είναι σαν να δίνει... έξι βαθμούς αφού η ομάδα το Λουτρακίου είναι ουσιαστικά αυτή που κυνηγά η Καλαμάτα στη μάχη της παραμονής. Τα δύο πρώτα από τα 12 ματς που απομένουν λοιπόν είναι εξαιρετικά κομβικά για τους Μεσσήνιους. Μένει να δούμε στο γήπεδο αν η παρουσία του Καλογιαννίδη και τα νέα πρόσωπα που αποκτήθηκαν μπορούν να αλλάξουν άμεσα προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας και να πετύχουν το στόχο της παραμονής.