Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2016 09:23

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Να περάσει το… μπλόκο των Γαργαλιάνων θέλει ο Πάμισος

Γράφτηκε από τον

Το… μπλόκο των Γαργαλιάνων θέλει να περάσει την Κυριακή ο Πάμισος προκειμένου να διατηρήσει τη διαφορά από τους διώκτες του.

Ο πρωτοπόρος της Α' τοπικής φιλοξενείται από το δυνατό στην έδρα του Τέλλο Αγρα, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. Εκτός έδρας αγωνίζεται και ο δεύτερος στη βαθμολογία Τσικλητήρας Πύλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Η τρίτη Κυπαρισσία υποδέχεται το Μεσσηνιακό και ο 4ος Εθνικός Μελιγαλά παίζει εκτός με τον 5ο Α.Ο. Φαραί. Στη μάχη της παραμονής, ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα στον Αστέρα Αρφαρών και το Δώριο, ενώ κρίσιμο ματς δίνει και το Διαβολίτσι κόντρα στον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Από εκεί και πέρα, η Ανδρούσα θα αναμετρηθεί με τον Μιλτιάδη και η Σπερχογεία με τον Πανθουριακό.

Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων

 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ

Δύσκολο έργο έχει ο Απόλλωνας, καθώς θα αναμετρηθεί με τον Τσικλητήρα που στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου. Ο ιστορικός σύλλογος βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας και δεν έχει την πολυτέλεια να διαλέγει παιχνίδια. Κάθε ματς από εδώ και πέρα είναι τελικός και οι γηπεδούχοι θα τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Τσικλητήρας μετρά τρεις σερί νίκες και θέλει να διευρύνει το σερί ώστε να μειώσει στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή και να μεγαλώσει την πίεση στον Πάμισο, ο οποίος αγωνίζεται την Κυριακή. Επιπλέον με νίκη θα πάει με την καλύτερη ψυχολογία στον προσεχή τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας με αντίπαλο τον Πανθουριακό. 

Το μόνο αρνητικό  η απουσία του Μικελάτου που τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές.

 

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Χωρίς βαθμολογικό όφελος έμεινε η Ανδρούσα στα διαδοχικά παιχνίδια με τους πρωτοπόρους Τσικλητήρα Πύλου και Πάμισο. Σήμερα υποδέχεται το Μιλτιάδη με σκοπό να επιστρέψει στις επιτυχίες και να κάνει ένα ακόμα βήμα για την άνετη παραμονή. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Κρεμμύδας.

Ο Μιλτιάδης έχει ένα βαθμό λιγότερο από την Ανδρούσα και προέρχεται από την ισοπαλία με το Διαβολίτσι, ενώ θα αγωνιστεί πάλι χωρίς τον τιμωρημένο Μπαρσελό και ίσως τον τραυματία Φαράντο. Αντίθετα επιστρέφει από τιμωρία ο Σταματόπουλος και θα είναι διαθέσιμος και ο νεοαποκτηθείς Παυλόπουλος στην προσπάθεια των φιλοξενούμενων να φύγουν αήττητοι από μια δύσκολη έδρα.

 

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μονόδρομος είναι για το Διαβολίτσι η νίκη στο σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό. Ο ΑΟΔ ισοβαθμεί με τον Απόλλωνα στην τελευταία θέση της Α' τοπικής και χρειάζεται σερί επιτυχιών για να ανέβει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Γι' αυτό άλλωστε η διοίκηση ήρθε μεσοβδόμαδα σε συμφωνία με τον έμπειρο επιθετικό του Εθνικού Ηλία Μουρούσια, ο οποίος θα κάνει σήμερα ντεμπούτο. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Δημόπουλος.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική από τη Σπερχογεία, αλλά είναι άνετος βαθμολογικά (7ος) και θα παραταχθεί στο Διαβολίτσι με σύμμαχο την έλλειψη άγχους και με στόχο να επιστρέψει στις επιτυχίες. 

 

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Δύο από τις πιο καλές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος θα ανταμώσουν απόψε στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" σ' ένα ματς  δίχως σκοπιμότητες, με δεδομένο ΄ότι ο Α.Ο. Φαραί είναι στην 5η θέση και ο Εθνικός Μελιγαλά στην 4η. 

Οι καλαματιανοί έχουν μάλιστα να ηττηθούν από τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ ο Εθνικός μέχρι το τελευταίο ματς με τον Πανθουριακό μετρούσε αήττητο δέκα αγωνιστικών. Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Μελιγαλά παραχώρησε στο Διαβολίτσι το Μουρούσια και πήρε από αυτό τους Θεοδωρόπουλο και Μερκούρι. 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΔΩΡΙΟ

Πάνω από τρεις μήνες χωρίς νίκη είναι ο Αστέρας και θέλει να τερματίσει το σερί στο κυριακάτικο ντέρμπι παραμονής με το ισόβαθμό του Δώριο. Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς για την ομάδα των Αρφαρών που την περασμένη αγωνιστική διέκοψε με τον Απόλλωνα (1-1) το σερί των 8 ηττών.

Ο Ζέππος εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, αλλά θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Ματθαίος.

Για το Δώριο οι απουσίες έχουν να κάνουν με τους εδώ και καιρό τραυματίες Κωτσάκη και Παπαδόγιαννη. 

Οι φιλοξενούμενοι μετρούν έξι σερί ήττες (η τελευταία νίκη στις 13 Δεκεμβρίου με τον Απόλλωνα) και καλούνται να αντιδράσουν σ' ένα πολύ κρίσιμο ματς ενόψει της συνέχειας. 

 

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Το πιο ενδιαφέρον ματς της αγωνιστικής θα διεξαχθεί αύριο στους Γαργαλιάνους. Ο Τέλλος Αγρας, ο οποίος στοχεύει στην παραμονή, υποδέχεται τον πρωτοπόρο της Α' τοπικής Πάμισο, που ξέρει ότι αν περάσει και από αυτή την έδρα, θα έχει κάνει αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο.

Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Ανδρώνη, αλλά θα έχουν τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων τους, μιας και ο Αγρας χρειάζεται τους βαθμούς για να απομακρυνθεί από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Στον αντίποδα οι πάνοπλοι Νησιώτες με διπλό θα διατηρήσουν τη διαφορά των 5 βαθμών από το δεύτερο Τσικλητήρα και των 8 βαθμών από την τρίτη Κυπαρισσία, εφόσον οι διώκτες τους πάρουν αυτή την αγωνιστική τους τρεις βαθμούς.

Οπως και να 'χει,  πρόκειται για πολύ σημαντικό ματς στη μάχη για τον τίτλο, το οποίο όπως και πέρυσι, είναι για την 21η αγωνιστική!  Στα αξιοσημείωτα ότι ο Αντώνης Μαυρέας εργαζόταν πέρυσι στους γηπεδούχους, ενώ τη φανέλα του Αγρα φορούσαν πέρυσι οι Τουρλίδας, Κορομηλάς και Μπερερής.

 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

Μόνο επιτυχίες έχει μέσα στο 2016 η Κυπαρισσία και θεωρείται το φαβορί στο κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στο Μεσσηνιακό. Η τριφυλιακή ομάδα μετρά πέντε σερί νίκες με τέρματα 17-1 και το ζητούμενο είναι να συνεχίσει έτσι,  προσμένοντας παράλληλα βαθμολογικές απώλειες από Πάμισο και Τσικλητήρα Πύλου.

Εκτός είναι ο τραυματίας Παναγόπουλος, αλλά επιστρέφει ο Γαργαρώνης.

Ο Μεσσηνιακός ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική από τον Α.Ο. Φαραί και βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κάτι που σημαίνει ότι θέλει να "ρεφάρει" τους βαθμούς που έχασε στην Καλαμάτα, όσο και αν η αποστολή του είναι αρκετά δύσκολη. 

 

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ

Η Σπερχογεία νίκησε την περασμένη Κυριακή τον Ολυμπιακό, αλλά για να έχει αντίκρισμα το διπλό, πρέπει να κάνει το ίδιο και με τον Πανθουριακό.

Με τρίποντο στο ντέρμπι οι "ταύροι" θα απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα δουν με λιγότερο άγχος τη συνέχεια. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Δικαίος, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Κουλόπουλου.

Ο Πανθουριακός είναι στην 6η θέση και προέρχεται από τη μεγάλη νίκη στο Μελιγαλά επί του Εθνικού. Το ζητούμενο είναι να δείξει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο και στη Σπερχογεία προκειμένου να πάρει θετικό αποτέλεσμα και ψυχολογική ώθηση για το μεγάλο ματς της Τετάρτης. Αυτό δεν είναι άλλο από τον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας με τον Τσικλητήρα, όπου ο Πανθουριακός θα διεκδικήσει για πρώτη φορά το τρόπαιο!

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

 

Σάββατο

 

Απόλλωνας Καλαμάτας - Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Αδαμόπουλος, Γιαννέτσος

Ανδρούσα - Μιλτιάδης

Γήπεδο Ανδρούσας, 3.30 μ.μ.

Μπλάνας, Μανιατέας, Κασκάνης

Διαβολίτσι - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3.30 μ.μ.

Νίκας, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

Α.Ο. Φαραί - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 7 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσαούση, Μπασιλάρης

 

Κυριακή

 

Αστέρας Αρφαρών - Δώριο

Γήπεδο Αρφαρών, 3.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Παναγιωτόπουλος, Γιαννέτσος

Τέλλος Άγρας - Πάμισος

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.

Μπλάνας, Αδαμόπουλος, Βρυώνης

Κυπαρισσία - Μεσσηνιακός

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.

Καρβούνης, Τσοπανάκης, Σταυρόπουλος

Σπερχογεία - Πανθουριακός

Γήπεδο Σπερχογείας, 3.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Γκούμας

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 20 αγώνες)

1. Πάμισος 57-7 53

2. Τσικλητήρας Πύλου 47-18 48 

3. Κυπαρισσία 46-12 45

4. Εθνικός Μελιγαλά 39-19 40

5. Α.Ο. Φαραί 29-25 32

6. Πανθουριακός 30-25 31

7. Ολυμπιακός Καλαμάτας 27-28 28

8. Ανδρούσα 26-20 26

9. Μιλτιάδης 23-30 25

10. Σπερχογεία 25-43 22

11. Τέλλος Αγρας 20-41 20

12. Μεσσηνιακός 21-30 18

13. Αστέρας Αρφαρών 22-45 16

-. Δώριο 20-52 16 

15. Διαβολίτσι 23-38 14

 

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 13-35 14