Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 11:57

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α' ΤΟΠΙΚΗ: Τα σενάρια, τα παιχνίδια "κλειδιά" και ο ρόλος των τριών ντέρμπι

Γράφτηκε από τον
ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α' ΤΟΠΙΚΗ: Τα σενάρια, τα παιχνίδια "κλειδιά" και ο ρόλος των τριών ντέρμπι

Την περασμένη Κυριακή συμπληρώσαμε τα 2/3 του πρωταθλήματος της Α' τοπικής με τον Πάμισο να έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Μετά από 20 αγωνιστικές η ομάδα της Μεσσήνης έχει προβάδισμα πέντε βαθμών από τον δεύτερο Τσικλητήρα και οκτώ βαθμών από την τρίτη Κυπαρισσία.

Ενα προβάδισμα που οφείλεται στο γεγονός ότι οι Νησιώτες έχουν την μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση τους, δεν έχουν κάνει ακόμη «γκέλα» και τα ματς που δεν έχουν κερδίσει στο πρωτάθλημα είναι μόνο αυτά με τους 3 αντιπάλους που τους ακολουθούν στην βαθμολογία: Ισοπαλίες με Πύλο, Κυπαρισσία και ήττα στο Μελιγαλά.

Τσικλητήρας και Κυπαρισσία, αντίθετα, πέρασαν μεν αλώβητοι από την Μεσσήνη, όμως είχαν κάποιες απρόσμενες απώλειες που τους έχουν στοιχίσει. Ωστόσο στις τελευταίες αγωνιστικές τρέχουν σερί νικών και εξακολουθούν να ελπίζουν σε κάτι που πάντως πλέον δεν εξαρτάται μόνο από τις δικές τους δυνάμεις αλλά και από τα αποτελέσματα του Παμίσου.

Οι "παγίδες" και τα ντέρμπι

Οι δέκα αγωνιστικές που απομένουν θα κρίνουν τον τελικό πρωταθλητή ο οποίος και θα συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου στην Γ' εθνική. Εκεί όπου θυμίζουμε πως φέτος οι θέσεις ανόδου θα είναι δύο από τον όμιλο των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετέχει ο πρωταθλητής Μεσσηνίας.

Ματς παγίδες υπάρχουν και για τους τρεις διεκδικητές, όπως φαίνεται στο πρόγραμμα.

Μέχρι την 26η αγωνιστική το ζητούμενο για Πάμισο, Πύλο και Κυπαρισσία είναι να μην έχουν, αν είναι δυνατόν, καμιά απώλεια. Αν γίνει αυτό, ο τίτλος θα κριθεί στα ντέρμπι που υπάρχουν στον φινάλε: 27η αγωνιστική Πύλος - Κυπαρισσία, 28η Κυπαρισσία - Πάμισος, τελευταία Πύλος - Πάμισος. 

Το ζητούμενο για τον Πάμισο

Ξεκινώντας από τον Πάμισο, εδώ που έχει φτάσει το πράγμα το ζητούμενο για την ομάδα της Μεσσήνης είναι να έχει καθαρίσει τον τίτλο μαθηματικά πριν την τελευταία αγωνιστική, όταν και θα φιλοξενηθεί από τον Τσικλητήρα Πύλου.

Στόχος του λοιπόν είναι σε πρώτη φάση να μην έχει απώλειες στα επόμενα ματς, περιμένοντας ταυτόχρονα μια απώλεια του Τσικλητήρα που θα ανοίξει και άλλο την διαφορά και θα απλοποιήσει τα πράγματα. 

Το πρόγραμμα πάντως κρύβει παγίδες για τους «πράσινους». Κατ' αρχήν την Κυριακή στους Γαργαλιάνους, όπου πέρυσι τέτοια εποχή οι «πράσινοι» γνώρισαν μια ήττα που τους είχε ρίξει από την κορυφή. Ο Τέλλος Άγρας είναι ενισχυμένος και ειδικά στην έδρα του μπορεί να σταματήσει οποιονδήποτε. 

Έχει και άλλα "πονηρά" ματς μπροστά του ο Πάμισος όπως τα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Μεσσηνιακό που θα θέλει βαθμούς αλλά και τον Πανθουριακό που είναι αδιάφορος αλλά δυνατός. 

Ενώ το πιο δύσκολο ματς του Παμίσου, πριν το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής, είναι αυτό στην Κυπαρισσία την 28η αγωνιστική. 

Η βάσιμη ελπίδα της Πύλου

Ρεαλιστικός στόχος του Τσικλητήρα είναι η σημερινή διαφορά των 5 βαθμών από τον Πάμισο να έχει πάει τουλάχιστον στους 3 την τελευταία αγωνιστική, ώστε να παίξει τον τίτλο στην έδρα του κόντρα στην ομάδα της Μεσσήνης. 

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να κερδίσει τα προσεχή ματς και να περιμένει έστω μια ισοπαλία του Παμίσου. Αν η διαφορά μείνει ως έχει μέχρι την 26η αγωνιστική, τότε η Πύλος θα πρέπει να κερδίσει την Κυπαρισσία εντός και να περιμένει ότι δεν θα κερδίσει ο Πάμισος στην Κυπαρισσία την 28η αγωνιστική, στο θεωρητικά πιο δύσκολο ματς των «πράσινων».

Αν για παράδειγμα, Πύλος και Πάμισος κάνουν το απόλυτο μέχρι το τέλος και ο Πάμισος κάνει μόνο μια ήττα ή ισοπαλία στην Κυπαρισσία, τότε ο τίτλος θα κριθεί τελευταία αγωνιστική στην Πύλο. 

Το απόλυτο πάντως μόνο εύκολο δεν θα είναι για τον Τσικλητήρα που εκτός των άλλων, έχει να παίξει εκτός έδρας με με Απόλλωνα, Εθνικό Μελιγαλά, Φαραί, Αρφαρά και Σπερχογεία.

Η πιθανότητα της Κυπαρισσίας

Η Κυπαρισσία είναι στην δυσκολότερη θέση από τους τρεις. Ουσιαστικά για να ελπίζει πρέπει να κάνει το 10 στα 10. Ταυτόχρονα θα περιμένει τουλάχιστον μια απώλεια εκτός προγράμματος για Πύλο και Πάμισο, ώστε να έχει μαθηματικές ελπίδες την τελευταία αγωνιστική. Εκεί, όπου αν γίνουν τα παραπάνω, ίσως υπάρχει ένα πιθανό αποτέλεσμα στο ντέρμπι που να φέρνει αυτή κερδισμένη. Τα δύο προσεχή εκτός έδρας παιχνίδια με Εθνικό και Φαραί μοιάζουν ως τα δυσκολότερα για την Κυπαρισσία μέχρι την 27η αγωνιστική όταν αρχίζουν τα ντέρμπι με την Τριφυλιακή ομάδα να πηγαίνει στην Πύλο. 

---------------------------------------------------------------------------

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

21η αγωνιστική

Κυπαρισσία - Μεσσηνιακός

Τέλλος Άγρας - Πάμισος

Απόλλωνας - Πύλος

 

22η αγωνιστική

Εθνικός - Κυπαρισσία

Πάμισος - Απόλλωνας 

Πύλος - Δώριο

 

23η αγωνιστική

Κυπαρισσία - Πανθουριακός

Πύλος - Μεσσηνιακός

Δώριο - Πάμισος

 

24η αγωνιστική

Φαραί - Κυπαρισσία

Εθνικός - Πύλος

Μεσσηνιακός - Πάμισος

 

25η αγωνιστική

Σπερχόγεια - Κυπαρισσία

Πύλος - Πανθουριακός

Πάμισος - Εθνικός

 

26η αγωνιστική

Κυπαρισσία - Αρφαρά

Φαραί - Πύλος

Πανθουριακός - Πάμισος

 

27η αγωνιστική

Πύλος - Κυπαρισσία

Πάμισος - Φαραί

 

28η αγωνιστική

Αρφαρά - Πύλος

Κυπαρισσία - Πάμισος

 

29η αγωνιστική

Πάμισος - Αρφαρά

Μιλτιάδης - Κυπαρισσία

Σπερχόγεια - Πύλος

 

30η αγωνιστική

Τσικλητήρας Πύλου - Πάμισος

Κυπαρισσία - Ολυμπιακός Καλαμάτα

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΜΙΣΟΣ 53 β.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 48 β.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 45β.