Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2016 18:12

H Βέροια έκοψε τη... φόρα του Ατρόμητου (0-0)

Γράφτηκε από τον

Ήταν καλύτερος, αλλά αυτό δεν αρκούσε το απόγευμα του Σαββάτου (13/2). Ο λόγος για τον Ατρόμητο ο οποίος μετά τις νίκες επί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι δεν μπόρεσε να διευρύνει το σερί του μένοντας στο 0-0 με τη Βέροια.

 

Οι Περιστεριώτες ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από το μεσοβδόμαδο ματς. Δεν είχαν την απαιτούμενη φρεσκάδα και αυτό τελικά τους κόστισε, καθώς αναγκάστηκαν να πετάξουν ένα ημίχρονο.

Στο δεύτερο ήταν σαφέστατα βελτιωμένοι, έβγαλαν φάσεις, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν θυμίζοντας την ομάδα που βλέπαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέχρι να έρθουν τα μεγάλα ματς, όταν είχε μεγάλο πρόβλημα αποτελεσματικότητας.

Από την άλλη πλευρά, ξεκάθαρα για το μηδέν στην άμυνα παρατάχθηκε η Βέροια. Με εμφανείς ελλείψεις μεσοεπιθετικά δεν έγινε απειλητική σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα. Αρκέστηκε στον βαθμό και με αυτό τον τρόπο διεύρυνε ακόμα περισσότερο τη διαφορά της από τη ζώνη του υποβιβασμού και συνέχισε να βαδίζει χέρι χέρι με τον Ατρόμητο στη βαθμολογία.

Απελπιστικά κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο το οποίο μέχρι το 26 δεν είχε ούτε σουτ για τις δύο ομάδες! Η Βέροια αμυνόταν όσο μπορούσε καλύτερα, ενώ ο Ατρόμητος ήταν φλύαρος και το μόνο που έκανε ήταν να κυκλοφορεί την μπάλα.

Ήταν εμφανές πως οι Περιστεριώτες δεν είχαν ενέργεια μετά τον προημιτελικό του Κυπέλλου και γι' αυτό δεν άλλαζαν την μπάλα με ταχύτητα. Έτσι γίνονταν ιδιαίτερα προβλέψιμοι και ήταν δύσκολο να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Μόλις δύο φορές προσπάθησαν με γρήγορες πάσες οι γηπεδούχοι να αναπτυχθούν, αλλά ήταν εμφανές πως Ματέι και Παπαδόπουλος δεν έχουν βρει ακόμα κώδικα επικοινωνίας. Προς το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες του Δέλλα έφτασαν σε κάποιες τελικές με τον Λαζαρίδη να είναι ο πρωταγωνιστής και να χάνει -από θέση οφσάιντ- μεγάλη ευκαιρία στο 32' με προβολή.

Η Βέροια σε όλα αυτά είχε να αντιτάξει μόλις ένα σουτ του Μαλόν εκτός περιοχής. Ναζλίδης και Μαγιέφσκι δεν έρχονταν καν σε επαφή με την μπάλα, ενώ και ο Ανάκογλου δεν μπορούσε να φανεί καθόλου. Μόνο ο Γεωργιάδης επιχείρησε να πάρει πάνω του προσπάθειες χωρίς επιτυχία.

Ένας μονόλογος του Ατρομήτου ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Η αλλαγή του Ελευθερόπουλου έκανε για λίγα λεπτά τη Βέροια πιο κινητική με τον Γιουσούφ, όμως, στη συνέχεια οι Περιστεριώτες κυριάρχησαν ολοκληρωτικά.

Η αριστερή πλευρά τους με Μπίτολο και Στόιτσεφ λειτουργούσε πολύ καλά και σχεδόν κάθε φάση έβγαινε από εκεί για τους γηπεδούχους. Η Βέροια είχε μόνο μία πραγματικά καλή στιγμή στο 62' στην οποία μάλιστα δεν έκανε και τελική αφού ο Ναζλίδης δεν ήρθε σε επαφή με την μπάλα.

Ο Δέλλας βλέποντας ότι χρειάζεται να βάλει παίκτες που θα δώσουν πνοή επιθετικά, έκανε δύο αλλαγές. Η άμυνα της Βέροιας αισθάνθηκε περισσότερο τους Λε Ταλέκ και Σουμπίνιο απ' όσο μέχρι τότε τους Ματέι και Παπαδόπουλο, αλλά το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν ήρθε για τους γηπεδούχους.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 78' με τον Μπρίτο, αλλά ο Καντιμοίρης, ο οποίος είχε μπει στη θέση του Λόπεθ που πιθανότατα έπαθε θλάση, αντέδρασε σωστά. Στόιτσεφ και Μπίτολο συνέχισαν να σουτάρουν όσο μπορούσαν και στα επόμενα λεπτά, αλλά κάθε τους προσπάθεια ήταν άστοχη. Έτσι η Βέροια έμεινε όρθια κι έφυγε με την ισοπαλία.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπάθας (Πειραιά), βοηθοί οι Κασσαβέτης (Αιτ/νίας) και Καλφάκης (Χανίων), ενώ τέταρτος ο Μουρτζάκης (Ηρακλείου).

Κίτρινες: -

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κοντοές, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Ουσέρο (76' Κεϊτά), Μπρίτο, Ούμπιντες, Στόιτσεφ, Ματέι (65' Σουμπίνιο), Παπαδόπουλος (65' Λε Ταλέκ).

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Λόπεθ (67' λ. τρ. Καντιμοίρης), Μαλόν, Μαραγκός, Μπράβο, Γιαννούλης, Σιόντης, Άρτσε (46' Γιουσούφ), Γεωργιάδης (79' Νέτο), Ανάκογλου, Μαγιέφσκι, Ναζλίδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR