Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2016 20:02

Αρχοντας στη Θράκη ο Πλατανιάς, βούλιαξε κι άλλο τον Πανθρακικό (0-2)

Γράφτηκε από τον

Γούρικη αποδεικνύεται η Θράκη για τον Πλατανιά που μετά τη νίκη του εκεί στις 5 Δεκεμβρίου επί της Ξάνθης πήρε νέο τρίποντο το Σάββατο (13/1), κερδίζοντας αυτή τη φορά τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή με 2-0.

 

Ο οικοδεσπότης εμφανίστηκε ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο τέταρτο, όπου είχε και δοκάρι, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ισοφάρισε τα δοκάρια, σκόραρε 2 φορές και εν τέλει έφτασε άνετα στο διπλό με 2-0, που ουσιαστικά του χαρίζει την παραμονή.

 

Οι γηπεδούχοι, αντίθετα, συμπλήρωσαν 7 ματς χωρίς νίκη και ευρισκόμενοι, πλέον, στο -9 από τη Βέροια δεν έχουν πολλές πιθανότητες για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική, δεδομένου ότι απομένουν 8 αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

 

 

Ο Πανθρακικός παρατάχθηκε χωρίς τον Ιγκόρ ντε Σόουζα, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και την τελευταία στιγμή αντικαταστάθηκε από τον Χαβίτο, ενώ ο Πλατανιάς χωρίς τον Λεονάρντο Ράμος που όλη την εβδομάδα ταλαιπωρείτο από διάστρεμμα στην ποδοκνημική.

 

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ιδιαίτερα ανιαρό, αφού η μοναδική αξιόλογη φάση προήλθε από… γλίστρημα του Γιαγιά Μπανανά (άργησε να σουτάρει ο Νικολά Ντιγκινί), εν αντιθέσει με το δεύτερο που είχε τα πάντα.

 

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Στέλιο Ηλιάδη στο 15’ και οι φιλοξενούμενοι με τον Χουάν Μουνάφο στο 18’, προτού ο Γεβγέν Σελίν «κεραυνοβολήσει» τον Γιώργο Αθανασιάδη με έναν «κεραυνό» που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

 

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ του Πλατανιά (στο 49’ με σκόρερ τον Ιγκόρ Ανγκούλο και δημιουργό τον Κώστα Μενδρινό). Πρόκειται για μία αμφισβητούμενη φάση, αφού τη στιγμή της κεφαλιάς-ασίστ, ο Ισπανός επιθετικός ενδεχομένως να βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

 

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου έβαλε τον Βάλτερ αντί του Δημήτρη Χασομέρη για να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική γραμμή του Πανθρακικού, ωστόσο η μπάλα δεν έφτασε παρά ελάχιστες φορές στα καρέ του Δημήτρη Σωτηρίου.

 

Το τελευταίο ημίωρο επεφύλασσε αλλεπάλληλα λάθη, πολλά οφσάιντ και καμία αξιόλογη τελική. Τα παραπάνω ουδόλως απασχόλησαν τους παίκτες και τον προπονητή του Πλατανιά, αφού ο χρόνος κυλούσε υπέρ τους.

 

Η διαιτησία δεν χρειάστηκε να… πρωταγωνιστήσει σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο η φάση του 2ου γκολ του Πλατανιά είναι ιδιαίτερα αμφισβητούμενη.

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Χρήστου (79’ Γαβριηλίδης), Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Μεχία, Ηλιάδης, Μπαϊκαρά, Χασομέρης (59’ Βάλτερ), Ντιγκινί, Χαβίτο.

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Γκνιάτιτς, Μπανανά, Μενδρινός (91’ Ντίνας), Μουνάφο, Ανγκούλο, Γουνδουλάκης (67’ Στανισάβλιεβιτς), Αποστολόπουλος (80’ Τσουράκης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR