Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016 18:50

ΣΤΟ… ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ: Η πορεία πρωταθλητισμού με Παπαχρήστου και ο δικός μας... Μπουονανότε!

Γράφτηκε από τον

Στο ποδόσφαιρο οι συμπτώσεις είναι πολλές φορές εκείνες που δείχνουν το δρόμο και η φετινή απρόοπτη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής δεν αποκλείεται να αποδειχθεί για τη «Μαύρη Θύελλα» το ίδιο ωφέλιμη μ’ εκείνη του 2008.

 

Πριν από οκτώ χρόνια η ασπρόμαυρη ομάδα ξεκινούσε μία ακόμα... πειραματική σεζόν στη Β’ Εθνική με την τότε διοίκηση Γρηγορόπουλου να αλλάζει κατά πολύ το ρόστερ.

Παρ’ ότι η Καλαμάτα την αμέσως προηγούμενη σεζόν είχε κάνει εκπληκτικό δεύτερο γύρο για να τερματίσει τελικά 10η υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ανδρέα Μιχαλόπουλου, ο Γρηγορόπουλος πήρε την απόφαση να επαναφέρει στην τεχνική ηγεσία τον Μακεδόνα συμπατριώτη του Μπίλη Βασίλη Αντωνιάδη. Ταυτόχρονα αποχώρησαν βασικότατα στελέχη όπως ο Νάσος Σεντεμέντες, ο Κατσόγλου, και ο Σπυριδάκης και η γενική αίσθηση ήταν πως αποδυναμώθηκε εκείνο το καλοκαίρι.

Πράγματι η περίοδος 2007-2008 άρχισε αρκετά... ζόρικα με τη διοίκηση και τον προπονητή να ψάχνονται... γενικώς και την ασπρόμαυρη ομάδα να παραμένει στις τελευταίες θέσεις.

Εξαιτίας της απεργίας που ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου 2007 οι ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας διεκδικώντας χρήματα που τους οφείλονταν από τηλεοπτικά δικαιώματα, το πρωτάθλημα σταμάτησε για εννέα σερί εβδομάδες!

Οταν ήρθε η ώρα να ξεκινήσει και πάλι στις 13 Ιανουαρίου 2008, η «Μαύρη Θύελλα» είχε στον πάγκο νέο προπονητή, το Βασίλη Παπαχρήστου, ενώ ε΄θιχε προλάβει να κάνει ορισμένες προσθήκες που αποδείχθηκαν... χρυσάφι, όπως αυτή του Βραζιλιάνου Αναστάσιο Ρέιζερ, ο οποίος σχημάτισε τρομερό και φοβερό επιθετικό δίδυμο με τον Καούνο.

Ο δεύτερος γύρος έκρυβε αρκετές παγίδες και σκαμπανεβάσματα, όμως η «Μαύρη Θύελλα» έκανε πορεία πρωταθλητισμού τις 8 τελευταίες αγωνιστικές (μόλις μία ήττα!) και κατάφερε τελικά να αποφύγει τον υποβιβασμό, κάτι που φαινόταν αδύνατο στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.

Εκείνη η διακοπή ήταν, βέβαια, ασύγκριτα μεγαλύτερη σε διάρκεια και ο καινούργιος κόουτς είχε προλάβει να δουλέψει τουλάχιστον ένα μήνα με τους ποδοσφαιριστές.

Τώρα ο Κώστας Καλογιαννίδης είχε μόνο δύο εβδομάδες αλλά απ’ το... τίποτα καλές ήταν κι αυτές. 

«ΚΡΑΧΤΗΣ» Ο ΟΤΤΑ ΠΟΥ... ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Δεν χωράει αμφιβολία πως οι ενισχύσεις που κατέφθασαν επί Καλογιαννίδη δεν έχουν ποιοτικά καμία σχέση με τους ποδοσφαιριστές που έφερνε ο Μπίλης.

Προσεγμένες κινήσεις μία προς μία και στις θέσεις που υπήρχε μεγάλη ανάγκη. Ομως αυτός που κάνει εντύπωση στο ουδέτερο ποδοσφαιρικό μάτι είναι ο Φράνκο Σεμπαστιάν Οττα.

Ο 21χρονος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός που έχει παίξει αρκετές φορές και περιφερειακός κυνηγός θυμίζει αρκετά το συμπατριώτη του Μπουονανότε, μιας και είναι εξίσου κοντός (μόλις 1,67), αλλά όσο μπόι του στέρησε η φύση φαίνεται πως του το επέστρεψε με το παραπάνω σε τεχνική. Ο Όττα ξέρει... καντάρια μπάλα, μπορεί να κάνει ντρίπλα ακόμα και σε... τηλεφωνικό θάλαμο, έχει απίστευτα στημένα και εξαιρετική αίσθηση της αντίπαλης εστίας, γι’ αυτό και σκοράρει σχετικά συχνά.

Δεν θα γράψουμε περισσότερα για τις ικανότητές του, τις οποίες οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν μέσα στις επόμενες αγωνιστικές. Οι πιο... ανυπόμονοι, ωστόσο, μπορούν να πάρουν μία πρώτη γεύση στο διαδίκτυο, όπου κυκλοφορούν αρκετά βίντεο με τα κατορθώματά του στα ελληνικά γήπεδα. Σε 2,5 σεζόν στην Ελλάδα ο Αργεντίνος ήταν πάντα πρωταγωνιστής στις ομάδες που αγωνίστηκε (Ζάκυνθο, Τύρναβο, Πύδνα Κιτρούς) και αγαπήθηκε από τον κόσμο για το ξεχωριστό ταλέντο του.

Ερωτηματικό το πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής που είναι προϊόν των ακαδημιών της Τσακαρίτα, ξέφυγε από τους σκάουτερ της Σούπερ Λιγκ και από τη Β’ Εθνική βρέθηκε μία κατηγορία πιο κάτω. Στην ηλικία που βρίσκεται, όμως, έχει πολύ μέλλον μπροστά του.

 

Οπως ο Τορεζάνι, κατάγεται κι αυτός από μία κλασική ποδοσφαιρική οικογένεια της Αργεντινής. Ο 43χρονος πατέρας του Βάλτερ μπορεί να μην κατάφερε να παίξει στην Εθνική, αλλά είχε σημαντική καριέρα στα γήπεδα σαν επιθετικός. Επαιξε στην πατρίδα του, στο Περού, στη Χιλή, στην Ουρουγουάη, στον Ισημερινό αλλά και στην Ευρώπη. Με την αγγλική Γουόλσολ πέτυχε 12 γκολ στη Λιγκ 1 της Αγγλίας και με την Ουνιάο Μαδέιρα 11 στη Β’ Πορτογαλίας, στις δύο καλύτερες σεζόν του στη Γηραιά Ηπειρο. Πρόλαβε επίσης να περάσει και από τα γερμανικά γήπεδα, φορώντας για δύο χρονιές της φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ, την εποχή που βρισκόταν στη Γ’ Γερμανίας. Το απόλυτο είδωλο για το γιο του Φράνκο, όπως ο ίδιος ο πιτσιρικάς αναφέρει στις φωτογραφίες του πατέρα του στο Facebook.