Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2016 09:48

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Δίψα για ...κούπα από Τσικλητήρα Πύλου και Πανθουριακό

Γράφτηκε από τον

Θα διατηρήσει ο Τσικλητήρας Πύλου τα σκήπτρα του ή ο πρωτάρης Πανθουριακός θα γράψει ιστορία;

Η απάντηση θα δοθεί σήμερα μετά τις 7 το απόγευμα ή αργότερα αν ο τελικός του κυπέλλου Μεσσηνίας οδηγηθεί στη "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι. Η μεγάλη γιορτή του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, με τη σέντρα να δίνεται στις 5 το απόγευμα.

Ο Τσικλητήρας σήκωσε πέρυσι για πρώτη φορά την κούπα (4-2 στα πέναλτι τον Απόλλωνα Καλαμάτας) και θέλει να γευτεί ξανά το νέκταρ της.. επιτυχίας. Για τον Πανθουριακό η εμπειρία είναι πρωτόγνωρη, μιας ουδέποτε είχε φθάσει στο σημείο να διεκδικεί το βαρύτιμο τρόπαιο. Αμφότεροι οι μονομάχοι διψούν πάντως για τη νίκη και τούτο προμηνύει όμορφο τελικό.

Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων:

Για το 2ο τρόπαιο η Πύλος

Χωρίς τον τιμωρημένο Μικελάτο, αλλά και τον τραυματία Τσώνη θα παραταχθεί σήμερα ο Τσικλητήρας, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή των τραυματιών Γραμματικόπουλου και Ανταλή. Η αποστολή βρίσκεται από χθες στην Καλαμάτα και διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο "Horizon Blu", ενώ προπονήθηκε το απόγευμα και στην έδρα του τελικού. Στο σημερινό ματς ο Τσικλητήρας θα έχει στο πλευρό του πολλούς φίλους του από την Πύλο που θέλουν να δουν την ομάδα τους να κατακτά το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της και να εκπροσωπεί τη συνέχεια το νομό στο θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας. Απαντες στα αποδυτήρια κάνουν λόγο βέβαια για δύσκολο τελικό, αλλά ποντάρουν στην καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα.

Να γράψει ιστορία ο Πανθουριακός

Ενα ματς απέμεινε για να γράψει ο Πανθουριακός ιστορία. Η φιλόδοξη ομάδα έφθασε για πρώτη φορά στο τέλος της διαδρομής του κυπέλλου Μεσσηνίας και αν νικήσει τον Τσικλητήρα, θα σηκώσει την κούπα. Ο Γιώργος Αργυρόπουλος δίνει τον τίτλο του φαβορί στην ομάδα της Πύλου, όμως τονίζει ότι η ομάδα του θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για να ανοίξει αυτή στο τέλος.. σαμπάνιες. Σε αυτή τη μεγάλη στιγμή θα έχει τη συμπαράσταση και πολλών φιλάθλων από την περιοχή της Θουρίας και όχι μόνο. 

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο τραυματίας Μαραβέλας δύσκολα θα μπορέσει να δώσει το παρών, ενώ ο Πλατάκης θα σφίξει τα δόντια και μάλλον θα αγωνιστεί. 

Πρώτη φορά σε τελικό ο Νίκας

Τον πρώτο τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας στην 15ετή καριέρα του θα σφυρίξει σήμερα ο Δημήτρης Νίκας. Ο 34χρονος ρέφερι ήταν πάντως δύο φορές 4ος διαιτητής το 2009 στον τελικό Μεσσηνιακός - Εράνη και το 2011 στον τελικό Πάμισος - Σπερχογεία. Στα αξιοσημείωτα ότι έχει σφυρίξει και το ματς πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο του Κορδία, όπου ο Πανθουριακός συνέτριψε με 5-1 τον Τσικλητήρα! Βοηθοί του σήμερα θα είναι οι Μάριος Καρβούνης και Χαράλαμπος Καστανάς, ενώ τέταρτος διαιτητής ο Δημήτρης Πλακογιάννης.