Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2016 16:06

Ο Τσικλητήρας Πύλου Κυπελλούχος Μεσσηνίας, 1-0 τον Πανθουριακό

Γράφτηκε από τον

Ο Τσικλητήρας Πύλου είναι ο μεγάλος νικητής του σημερινού τελικού, καθώς επικράτησε με 1-0 του Πανθουριακού και στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Κυπελλούχος Μεσσηνίας μέσα σε μία φανταστική ατμόσφαιρα από τους εκατοντάδες οπαδούς του.

Τελικό 1-0! Ο Τσικλητήρας Κυπελλούχος Μεσσηνίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τον τελικό έκρινε το γκολ του Γραμματικόπουλου στο 43'.

90' Ο Χίσα στη θέση του Νάτση.

87' Μεγάλη φάση ο Πανθουριακός, ο Πατσιώτης έβγαλε πάσα στον Ντ. Βασιλόπουλο που έκανε το πλασέ αλλά απόκρουσε με τα πόδια ο Μίντζηρας. Αλλαγή τώρα η Πύλος, βγαίνει ο Διακουμής μπαίνει ο Ανταλής.

86΄Πάμε για το τέλος με τον Τσικλητήρα να κρατά το 1-0.

84' Ο Χαρμπίλας στη θέση του Μαραβέλα.

82' Κίτρινη στον Αλ. Σεφεράσι

80' Ο Αλ. Σεφεράσι στην θεση του Ηλιόπουλου

77' Κίτρινη στον Γραμματικόπουλο.

74' Ο Δωδεκάτος στη θέση του Ζάκκα για τον Πανθουριακό

72' Εχει ανέβει στα τελευταία λεπτά ο Πανθουριακός.

71' Νέο φάουλ του Πλατάκη, κεφαλιά ο Ηλιόπουλος άουτ

69' Σουτ του Τσάτσου έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Ανδρέου

67' Καλή ευκαιρία για τον Πανθουριακό. Ο Πλατάκης εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, πήρε την κεφαλιά ο Κωνσταντόπουλος αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

63' Παραμενει το 1-0 για τον Τσικλητήρα με το γκολ του Γραμματικόπουλου στο 43'.

57' Από μια κίτρινη σε Χοτζάι και Ντ. Βασιλόπουλο για διαπληκτισμό που είχαν.

56' Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς στον Μπίζο της Πύλου.

54' Πάντα στο 1-0 υπέρ του Τσικλητήρα με τον Πανθουριακό να δείχνει μια διάθεση να βγάλει περισσότερους παίκτες μπροστά και τον Τσικλητήρα όμως να βρίσκει πιο εύκολα χώρους για να επιτεθεί.

46' Ξεκίνησε το β' ημίχρονο.

Ημίχρονο 1-0 για τον Τσικλητήρα με το γκολ του Γραμματικόπουλου στο 43'. Ενα κακό πρώτο ημίχρονο στο οποίο όμως ο Τσικλητήρας εκμεταλεύηκε μτη μια φάση και με τον Γραμματικόπουλο να δείχνει την κλάση του έχει πάρει προβάδισμα για το τρόπαιο.

45' Το ματς ξεκίνησε πάλι τρια λεπτά μετά το γκολ ώστε να καθαρίσει πρώτα η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα.

43' γκοοοοοολ Γραμματικόπουλος και 1-0 ο Τσικλητήρας! Η φάση ξεκίνησε από μια ωραία προσπάθεια του Νάτση απο αριστερά. Ο παίκτης της Πύλου έκοψε προς τα μέσα και έβγαλε κάθετη πάσα στον Γραμματικόπουλο ο οποίος απέφυγε τον Κωνσταντόπουλο και με άπιαστο σουτ πέτυχε το 1-0 για τον Τσικλητήρα.

40' Πρώτη αλλαγή για τον Τσικλητήρα με τον Μουράτη να παίρνει την θέση του Σίνου.

37' Ο Μαραβέλας εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Κωνσταντόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

30' Απείλησε ο Πανθουριακός με τον Ζάκκα να κάνει ωραία προσπάθεια και γύρισμα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ντ. Βασιλόπουλος που έκανε το πλασέ όμως η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Τσάτσου που είχε οπισθοχωρήσει και έφτασε στα χέρια του Μίντζηρα.

28' Πάντα στο 0-0 και στον ίδιο αργό ρυθμο, παιχνίδι κέντρου με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες.

20' Μοιρασμένο το παιχνίδι μέχρι τώρα, με τις ομάδες να προσπαθούν κυρίως να εξουδετερώσουν η μια τα ατού της άλλης.

16' Υπάρχουν κάποια επικίνδυνα μαρκαρίσματα στο ξεκίνημα όμως ο Νίκας δεν δείχνει διάθεση να βγάλει εύκολα κίτρινες κάρτες.

15' Το ματς μεταξύ άλλων παρακολουθούν ο δήμαρχος Δήμου Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης.

13' Σέντρα του Χοτζάι από δεξιά, ο Γραμματικόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ανδρέου είχε καλή θέση και μπλόκαρε εύκολα. Στην επόμενη φάση το μακρινό σουτ του Νάτση έστειλε τη μπάλα περίπου 2 μέτρα άουτ.

5' Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά.

1' Ξεκίνησε ο τελικός. Πριν τη σέντρα ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος ενώ οι πρόεδροι των δύο ομάδων, Τάσος Καραλής της Πύλου και Αγαθοκλής Χριστόπουλος του Πανθουριακού με τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης χαιρέτησαν τους παίκτες των δύο ομάδων.

Οι ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Λίγα λεπτά πριν τη σέντρα η εξέδρα είναι γεμάτη από φίλους των δύο ομάδων αλλά και του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Οι συνθέσεις του τελικού...

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ Μίντζηρας, Δούνιας, Μπίζος, Χοτζάι, Μπαστακός, Κυριαζόπουλος, Διακουμής, Νάτσης, Γραμματικόπουλος, Τσάτσος, Σίνος (40' Μουράτης).

Στον πάγκο του Τσικλητήρα είναι οι Ανταλής, Χίσα, Τσώνης, Κακαλέτρης, Μουράτης, Κουρεπανάς, Κούρταλης.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ Ανδρέου, Παντσιώτης, Μαραβέλας, Πιχιγιόνι, Κωνσταντακόπουλος, Καράμπελας, Ζάκκας, Ηλιόπουλος, Β. Βασιλόπουλος, Πλατάκης, Ντ. Βασιλόπουλος.

Στον πάγκο του Πανθουριακού είναι οι Α. Σεφεράσι, Β Σεφεράσι, Παπαδημητρίου, Κ. Βασιλόπουλος, Χαρμπίλας, Χαραλαμόπουλος, Δωδεκάτος.

Διιατητής του τελικού είναι ο Δημήτρης Νίκας με βοηθούς τους Καρβούνη, Καστανά και τέταρτο τον Πλακογιάννη.