Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016 12:55

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0: Νίκησε, αλλά προβλημάτισε - Το γκολ ο Χ. Τρίψας

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Χρήστου Τρίψα στο 32' ο Πάμισος λύγισε την αντίσταση του Απόλλωνα Καλαμάτας και επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία στους Γαργαλιάνους.

Ετσι συνεχίζει στην κορυφή της Α' τοπικής έχοντας 3 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Τσικλητήρα Πύλου και 6 από την τρίτη Κυπαρισσία. Αυτό ήταν και το μοναδικό κέρδος από το χθεσινό ματς στη Μεσσήνη.

Οι πρωτοπόροι έκαναν τη χειρότερη φετινή εμφάνιση, απέναντι μάλιστα στον ουραγό της βαθμολογίας που παρατάχθηκε με 11άδα ανάγκης. Ενδεικτικά απουσίαζαν οι Μάλαμας, Κουπούζος, Κορομηλάς, Ντόκο, Δ. Τσουλάκος και αγωνίστηκαν ως αλλαγή παιδιά από την ακαδημία (Γαλανόπουλος, Βρυώνης, Γρηγορόπουλος), ενώ πήρε φανέλα βασικού ο μικρός Μπραχίμι.

Παρ' όλα αυτά ο Απόλλωνας κατέθεσε ψυχή, πάθος και με έξυπνη αμυντική τακτική βραχυκύκλωσε τον Πάμισο, που αναλώθηκε σε ανούσια κατοχή μπάλας. Οι γηπεδούχοι είχαν σχεδόν όλη την ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, όχι όμως και τον τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. 

Χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν έχουν κλασική ευκαιρία, παρά μόνο μια κεφαλιά του Γεωργιόπουλου που πέρασε άουτ στο 90'.

Οχι ότι στο πρώτο ημίχρονο είδαμε κάτι εντυπωσιακό. Ο Πάμισος ήταν συνεχώς έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, αλλά του έλειπε η καλή τελική προσπάθεια. 

Στο 10' το φάουλ του Τσουλάκου πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι και στο 18' ίδια κατάληξη είχε και η ατομική ενέργεια και σουτ του Τουρλίδα.

Στο 32' ο Χρήστος Τρίψας με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς, σε μια φάση που είχε ξεκινήσει πάντως από ανάποδο πλάγιο άουτ (λάθος υπόδειξη από το βοηθό Τσίρμπα) που προκάλεσε εκνευρισμό στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Στο 36' ο Μπαρμπόσα επιχείρησε με μακρινό φάουλ να αιφνιδιάσει τον Κωνσταντκόπουλο, στη μοναδική επιθετική στιγμή του Απόλλωνα, ο οποίος περίμενε στο μισό γήπεδο τον Πάμισο, που ίσως και να υποτίμησε τον αγώνα, ο οποίος θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από όσους τον παρακολούθησαν.

Να σημειωθεί ότι ο Απόλλωνας έκανε και τις τρεις αλλαγές του στο 91' ώστε να πάρουν το βάπτισμα του πυρός οι μικροί παίκτες, με τον έναν εξ' αυτών να είναι γιος του προπονητή του Απόλλωνα Γιώργου Γρηγορόπουλου!

Ο ιστορικός σύλλογος παραμένει στην τελευταία θέση, αλλά το πρόγραμμα πλέον είναι βατό και θα τα δώσει όλα για την παραμονή. Από την άλλη πλευρά ο Πάμισος κρατά την τύχη στα χέρια του, αρκεί να μην δείξει ξανά την ίδια χθεσινή κακή εικόνα. 

Tο ματς διαιτήτευσε ο Αλεξέας με βοηθούς τους Τσίρμπα και Μαντά. 

ΠΑΜΙΣΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Ι. Τρίψας, Μουλιάτος, Φιλόπουλος, Μπερερής, Τζανετέας, Τουρλίδας (62' Γεωργιόπουλος), Χρ. Τρίψας, Τσουλάκος (92' Παπαγιαννόπουλος), Σαραντόπουλος, Κουρούπης (85' Μωράκης). 

 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος (91' Γαλανόπουλος), Μιγκάκης, Μαργιόλης, Πετράκος, Πανταζής, Κλουβάτος, Στ. Τσουλάκος, Σκιάς, Μπαρμπόσα, Ντα Σίλβα (91' Βρυώνης), Μπραχίμι (91' Γρηγορόπουλος).