Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2016 18:58

Υπάρχει ακόμα ζωή στην... Καλλονή, 2-1 τον Πλατανιά

Γράφτηκε από τον

Θα παλέψει και θα πέσει με το κεφάλι ψηλά, αν τελικά δεν τα καταφέρει. Αυτό έδειξε η Καλλονή το απόγευμα του Σαββάτου (27/2) παίζοντας καλά και νικώντας τον Πλατανιά με 2-1.

 

Το σκορ, μάλιστα, αδικεί τους Μυτιληνιούς που είχαν κλασικές ευκαιρίες να πετύχουν και περισσότερα γκολ. Αυτά δεν ήρθαν, αλλά το σημαντικό είναι πως πήραν το τρίτο τους τρίποντο στη φετινή Σούπερ Λίγκα και έπιασαν έτσι στην προτελευταία θέση τον Πανθρακικό.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν αναμφίβολα ο Μάρκοβιτς. Ναι μεν σημείωσε το παρθενικό του τέρμα με τις «σαρδέλες», αλλά κατάφερε να χάσει και πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Πολύ καλός ο Φαβάλι, δεν ήταν σε καλή μέρα ο Μανούσος, κάτι που φάνηκε από τις προσπάθειες που πήρε πάνω του.

Όσο για τον Πλατανιά, έσπασε ένα αήττητο τριών αγωνιστικών που έτρεχε. Είχε πάρα πολλά αμυντικά κενά και φάνηκε πόσο έλειψαν οι Κουλιμπαλί και Μπανανά. Κακός ο Ιτούα, ακόμη χειρότερος ο Δημήτρης που δεν μπορούσε με τίποτα να ακολουθήσει τον Μάρκοβιτς. Πρέπει, πάντως, να τονιστεί ότι οι Χανιώτες έκαναν τρεις αναγκαστικές αλλαγές, όπως και ότι είχαν παράπονα από τη διαιτησία με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση στο 78' και να ακολουθήσουν λογομαχίες ακόμη και με τους οπαδούς που βρίσκονταν στο γήπεδο.

Ανοιχτό ήταν το παιχνίδι από τα πρώτα του λεπτά. Η Καλλονή μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε από νωρίς ότι είναι ικανή να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην άμυνα του Πλατανιά που δεν πατούσε καθόλου καλά.

Τελικά το 1-0 έγινε στο 20' με σκόρερ τον Μάρκοβιτς. Ο Σέρβος ήταν ταχύς, μπορούσε να ξεμαρκάρεται εύκολα από τον προσωπικό του αντίπαλο και τελικά βρήκε δίχτυα από πάσα του Φαβάλι.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε ο Παράσχος. Αναγκάστηκε αρχικά να βγάλει τον Γουνδουλάκη και στη συνέχεια και τον Ράμος με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικά όπλα του.

Το κυριότερο πρόβλημα της ομάδας του, όμως, εξακολούθησε να είναι η αμυντική λειτουργία των Χανιωτών. Έπαιζαν ψηλά και οι Μάρκοβιτς και Μανούσος κατάφερναν να βρουν πολλούς χώρους και έτσι να παρουσιάζονται απειλητικοί και να βγάζουν φάσεις χωρίς να έχουν καλά τελειώματα.

Δεν άλλαξαν πολλά στο δεύτερο ημίχρονο με την Καλλονή να συνεχίσει να είναι ανώτερη. Τελικά εξαργύρωσε την υπεροχή της στο 56' με τον Ελλακόπουλο να νικά τον Σωτηρίου με μακρινό σουτ. Κάπου εκεί φάνηκε βάσει της εικόνας του αγώνα ότι τελείωσε και το ματς.

Οι παίκτες του Πλατανιά άδειασαν εντελώς ψυχολογικά και στα επόμενα λεπτά έμοιαζαν να έχουν εγκαταλείψει το παιχνίδι. Ωστόσο, βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν μειώνοντας με τον Ανγκούλο σε 2-1 στο 71' και ξαναμπαίνοντας έτσι στο ματς.

Παρόλα αυτά η Καλλονή θα μπορούσε να δώσει άμεσα τη χαριστική βολή. Έχασε μέσα σε ένα τρίλεπτο δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ο Μάρκοβιτς ήταν εμφανές πως δεν έχει καθαρό μυαλό κάνοντας κάκιστες επιλογές με αποτέλεσμα το άγχος να μείνει μέχρι τέλους.

Τελικά ο ρυθμός έσπασε στο 78', όταν οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε φάση με τον Ντίνα. Αμέσως μετά ο πάγκος του Πλατανιά ξέσπασε, ο Παράσχος αποβλήθηκε και ακολούθησε λίγο αργότερα και μέλος του τεχνικού τιμ. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Χανιώτες δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης και έτσι αποχώρησαν από την Λέσβο με άδεια χέρια.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ευαγγέλου (Αθηνών), βοηθοί του οι Γεωργαράκος (Αθηνών) και Καμπούρης (Εύβοιας), ενώ τέταρτος ο Κύζας (Δράμας).

Κίτρινες: 34' Αναστασιάδης, 41' Φαβάλι, 90'+2 Μίκιτς, 90'+4 Μπραούλιο- 26' Ντίνας, 55' Γκνιάτιτς

ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Σπυρόπουλος, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς (53' λ.τρ.), Τσαμπούρης, Γεωργίου (88' Γιορέντε), Φαβάλι, Μανούσος, Μάρκοβιτς (77' Μπραούλιο).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Ιτούα (75' λ.τρ. Στανισάβλιεβιτς), Δημήτρης, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Γουνδουλάκης (25' λ. τρ. Μιλούνοβιτς), Ντίνας, Ανγκούλο, Ράμος (39' λ.τρ. Τσουράκης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR