Τρίτη, 01 Μάρτιος 2016 11:12

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Σε δύσκολη θέση παρά το θρίαμβο στο Αργος - "Τελικός" με Ερμιονίδα

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Σε δύσκολη θέση παρά το θρίαμβο στο Αργος - "Τελικός" με Ερμιονίδα

Το εντυπωσιακό 4-0 με το οποίο κέρδισε την Κυριακή η "Μαύρη Θύελλα" τον Παναργειακό στο Αργος δίνει μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση στην Μεσσηνιακή ομάδα για την συνέχεια και την προσπάθεια που κάνει για παραμονή. 

Ήταν ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση καθώς ο εκ των διεκδικητών του τίτλου Παναργειακός γνώρισε την μεγαλύτερη σε εύρος φετινή ήττα του και από την άλλη η Καλαμάτα πέτυχε την πιο ευρεία νίκη της στο πρωτάθλημα. 

Το 4-0 στο Αργος λοιπόν δίνει πάνω από όλα ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια στους Μεσσηνίους, γιατί βαθμολογικά η Καλαμάτα παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση.

Και αυτό γιατί η νίκη της Ερμιονίδας επί της Δόξας Νέας Μανωλάδας διατήρησε την Καλαμάτα 3 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ απομένουν πλέον 9 αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος. 

Η διοίκηση σε μια προσπάθεια να συγχαρεί τους παίκτες τους έκανε το τραπέζι την Κυριακή το βράδυ μόλις επέστρεψε η αποστολή στην Καλαμάτα, ωστόσο ο τεχνικός της Κώστας Καλογιαννίδης 

φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους αφού ξέρει πως τα πράγματα παραμένουν δύσκολα. 

«Μετά την ήττα από το Λουτράκι είπαμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε και το κάναμε. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη όμως όμως το στόχο μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια κοιτάζοντας ξεχωριστά τα παιχνίδια», τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της Καλαμάτας που από χθες έχει στρέψει την προσοχή του στον "τελικό" της Κυριακής με την Ερμιονίδα.

Το ματς θα γίνει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στις 3 μ.μ. και μοιάζει το πιο σημαντικό μέχρι το τέλος, καθώς η Καλαμάτα θα υποδεχθεί την ομάδα με την οποία φαίνεται πως θα παίξει την παραμονή. 

Το ζητούμενο για την Καλαμάτα θα είναι μόνο η νίκη (ώστε να πιάσει την Ερμιονίδα στην βαθμολογία) και αν είναι δυνατό και με δύο γκολ διαφορά ώστε να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού είχε χάσει με 2-1 στον πρώτο γύρο. 

Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ακόμη χειρότερα ήττας την Κυριακή, θα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα τη στιγμή μάλιστα που η Ερμιονίδα έχει πολύ εύκολο πρόγραμμα στην συνέχεια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ερμιονίδα έχει να πάρει στα χαρτιά ένα ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών, αλλά και δύο εκτός έδρας παιχνίδια με τις δύο πιο αδύνατες ομάδες, τον Κανάρη και τον ΑΟ Λεβάντε. 

Οσον αφορά το ματς με τον Παναργειακό, το 4-0 έφερε αλλαγές στην ομάδα του Αργους με την διοίκηση να λύνει την συνεργασία της με τον Μπολάνο (που αποδοκιμάστηκε σοτ φινάλε) και την θέση του στην τεχνική ηγεσία να παίρνει ο Νίκος Παντέλης. 

Ενισχυμένη με Μανουσάκη και Τσουλάκο στη συνέχεια

 

Στις εννέα τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος η Καλαμάτα θα παίξει ενισχυμένη με δύο ακόμη παίκτες καθώς χθες ολοκληρώθηκε και η απόκτηση του Αντώνη Μανουσάκη. Ο 27χρονος μέσος φορούσε το πρώτο εξάμηνο της φετινής σεζόν τη φανέλα του Παναργειακού, από τον οποίο έμεινε ελεύθερος τον περασμένο μήνα. Τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε αγωνιστεί στην Επισκοπή. Θυμίζουμε πως από την Παρασκευή η Καλαμάτα έχει αποκτήσει και τον Σταύρο Τσουλάκο ο οποίος είναι στην διάθεση του Κώστα Καλογιαννίδη για την συνέχεια.