Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2016 12:09

Α' ΤΟΠΙΚΗ - ΜΑΧΗ ΤΙΤΛΟΥ: Παγίδες πριν τα ντέρμπι για τους πρωτοπόρους

Γράφτηκε από τον

Εφτά αγωνιστικές έμειναν για το φινάλε της Α' τοπικής με τον Τσικλητήρα Πύλου να βρίσκεται πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας και να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου και την συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου στην Γ' εθνική.

Εκεί όπου θυμίζουμε πως φέτος οι θέσεις ανόδου θα είναι δύο από τον όμιλο των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετέχει ο πρωταθλητής Μεσσηνίας.

Μετά την τιμωρία του Παμίσου και τους έξι βαθμούς που έχασε την περασμένη εβδομάδα η ομάδα της Μεσσήνης, ο Τσικλητήρας είναι πλέον στο +3 από τους «πράσινους». Η Κυπαρισσία την περασμένη Πέμπτη εκμεταλλεύτηκε την τιμωρία του Παμίσου και πλησίασε σε απόσταση βολής την κορυφή, όμως η ήττα από τον Πανθουριακό την έφερε ξανά στο -6 από τον πρωτοπόρο. 

Την δεδομένη στιγμή η Πύλος φαντάζει ως το πρώτο φαβορί, ωστόσο από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη εφτά αγωνιστικές αλλά και τα ντέρμπι μεταξύ των τριών πρωτοπόρων κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει από τώρα τον πρωταθλητή. 

Οι εφτά αγωνιστικές που απομένουν περιλαμβάνουν παγίδες και για τους τρεις διεκδικητές, όπως φαίνεται στο πρόγραμμα. Αν όμως αποφύγουν τις γκέλες οι πρωτοπόροι, τότε ο τίτλος θα κριθεί στα ντέρμπι που υπάρχουν στον φινάλε: 27η αγωνιστική Πύλος - Κυπαρισσία, 28η Κυπαρισσία - Πάμισος, τελευταία Πύλος - Πάμισος. 

Η Πύλος τον πρώτο λόγο

Ο Τσικλητήρας έχει το βαθμολογικό προβάδισμα και επιπλέον το πλεονέκτημα ότι θα παίξει εντός έδρας και τα δύο ντέρμπι. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή έχει την καλύτερη ψυχολογία καθώς προέρχεται από έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο Μεσσηνίας. 

Η συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών δίνει επιπλέον κίνητρο, ίσως όμως να αποτελέσει και παγίδα αν η ομάδα δεν μπορέσει να διαχειριστεί σωστά την συμμετοχή της και στις δύο διοργανώσεις, πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο στόχος του Τσικλητήρα είναι σε πρώτη φάση να περάσει χωρίς απώλειες από τα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει απέναντι σε Εθνικό Μελιγαλά και Φαραί. Αν γίνει αυτό, θα περιμένει γκέλα των αντιπάλων του για να ανοίξει την διαφορά και να γίνουν πιο απλά τα πράγματα. Σε αντίθεση περίπτωση θα παίξει τον τίτλο στα ντέρμπι που έχει στο γήπεδο του. Εκεί όπου πιθανόν να του αρκούν και δύο ισοπαλίες για να πάρει το πρωτάθλημα.

Η ελπίδα Παμίσου και Κυπαρισσίας

Ο Πάμισος καλείται να ξεπεράσει το σοκ με την τιμωρία, έχοντας πλέον τον Κώστα Κλάδη στον πάγκο. Στο πρώτο του παιχνίδι ως δεύτερος πλέον έδειξε αντίδραση, κερδίζοντας σχετικά εύκολα στο Δώριο. Έχει όμως μπροστά του δύο επικίνδυνα εκτός έδρας παιχνίδια με Μεσσηνιακό και Πανθουριακό. Και φυσικά εκτός έδρας έχει και τα ντέρμπι με Κυπαρισσία, Πύλο. Πρώτος και ρεαλιστικός στόχος του Παμίσου είναι να μείνει σε απόσταση βολής μέχρι το τέλος και να παίξει τον τίτλο στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Τσικλητήρα στην Πύλο. 

Όσον αφορά την Κυπαρισσία, το νικηφόρο σερί των εφτά αγώνων τελείωσε την Κυριακή και πλέον μειώθηκαν αισθητά οι ελπίδες για τον τίτλο. Η λογική λέει πως μόνο αν κάνει το 7 στα 7 θα έχει ελπίδες. Βέβαια τίποτα δεν εξαρτάται πλέον μόνο από την ίδια καθώς ακόμη και αν δεν έχει άλλη απώλεια θα περιμένει τουλάχιστον μια ήττα ακόμη του Τσικλητήρα ώστε να μπορέσει να κάνει την έκπληξη και να χαμογελάσει αυτή στο φινάλε. 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

24η αγωνιστική

Φαραί - Κυπαρισσία

Εθνικός - Πύλος

Μεσσηνιακός - Πάμισος

 

25η αγωνιστική

Σπερχόγεια - Κυπαρισσία

Πύλος - Πανθουριακός

Πάμισος - Εθνικός

 

26η αγωνιστική

Κυπαρισσία - Αρφαρά

Φαραί - Πύλος

Πανθουριακός - Πάμισος

27η αγωνιστική

Πύλος - Κυπαρισσία

Πάμισος - Φαραί

28η αγωνιστική

Αρφαρά - Πύλος

Κυπαρισσία - Πάμισος

29η αγωνιστική

Πάμισος - Αρφαρά

Μιλτιάδης - Κυπαρισσία

Σπερχόγεια - Πύλος

30η αγωνιστική

Τσικλητήρας Πύλου - Πάμισος

Κυπαρισσία - Ολυμπιακός Καλαμάτα

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 57 β.

ΠΑΜΙΣΟΣ 54 β.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 51β.