Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2016 13:53

Μετρημένα τα… κουκιά για την παραμονή

Γράφτηκε από τον
Μετρημένα τα… κουκιά για την παραμονή

Υπόθεση για τρεις είναι ο φετινός τίτλος στην Α' τοπική, σε αντίθεση με τη μάχη της παραμονής.

Εκεί εμπλέκονται πολλά σωματεία και προβλέπεται φινάλε - "θρίλερ". Τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει.. φωτιά με τα σενάρια να δίνουν και να.. παίρνουν. Βλέπετε, στην Ελλάδα κάθε χρόνο από τη Σούπερ Λίγκα έως τη Γ' τοπική, οι ομάδες με κίνητρο … μεταμορφώνονται. 

Στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία του νομού μας, εφτά ομάδες παλεύουν για την αποφυγή των τριών τελευταίων θέσεων. Δεν ξεκινούν βέβαια από την ίδια αφετηρία. Σπερχογεία και Αστέρας Αρφαρών βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση έχοντας από 25 βαθμούς. Ουσιαστικά θέλουν δύο νίκες στις εναπομείναντες εφτά αγωνιστικές, μιας και η ζώνη φέτος θα πάει 29-30 βαθμούς. Εχουν πάντως δύσκολο πρόγραμμα, ενώ ο Αστέρας θα παίξει και με τους τρεις μνηστήρες του τίτλου.

Ο Τέλλος Αγρας (22 β.) έχει θεωρητικά βατό πρόγραμμα και μπορεί επίσης να ανανεώσει τη θητεία του στην κατηγορία. Ως εκ τούτου Μεσσηνιακός (18β.), Απόλλωνας (17β.), Δώριο (16β.) και Διαβολίτσι (15β.) είναι οι 4 ομάδες με τις λιγότερες πιθανότητες. Η λογική λέει ότι μόνο η μία από αυτές θα σώσει την παρτίδα. Εκτός και αν έρθουν ευχάριστα νέα από τα μπαράζ ανόδου και την Καλαμάτα, οπότε θα υποβιβαστούν δύο ομάδες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά μεταξύ τους ντέρμπι που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη μάχη για τη σωτηρία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και ισοβαθμία στο φινάλε, οπότε θα χρειαστεί ξανά αγώνα μπαράζ.

Το βέβαιο είναι ότι η αγωνία θα κρατήσει μέχρι και το τελευταίο λεπτό της 30ής αγωνιστικής.