Κυριακή, 06 Μάρτιος 2016 19:37

Αντεξε στη Βέροια ο Λεβαδειακός (0-0)

Γράφτηκε από τον

Δεν «καθάρισε» από τώρα... Νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή της ήθελε η Βέροια το απόγευμα της Κυριακής (6/3) κόντρα στον Λεβαδειακό, αλλά έμεινε στο 0-0 βγάζοντας για άλλη μία φορά τα μόνιμα προβλήματα που έχει ειδικά όταν παίζει στο γήπεδό της.

 

Οι Ημαθιώτες και πάλι έδειξαν πως δεν ξέρουν πώς διασπάται μία άμυνα. Δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους, δεν είχαν σε καλή μέρα τα περισσότερα επιθετικά τους όπλα και κυρίως δεν είχαν σαφές πλάνο. Ούτε από τα πλάγια φαίνονταν απειλητικοί αλλά ούτε από το κέντρο.

Ο Λεβαδειακός μπορεί να είχε πολλές απουσίες, αλλά κράτησε άνετα το μηδέν έστω κι αν ο Άκης Μάντζιος αναγκάστηκε να κατεβάσει με αλχημείες την ομάδα του λόγω των παικτών που του έλειπαν. Οι Βοιωτοί δεν ήταν καλοί, αλλά κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους για τρίτο σερί ματς και έμειναν αήττητοι για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι προσπερνώντας τον Παναιτωλικό.

Αν, μάλιστα, είχαν και τον Βαγγέλη Μάντζιο ετοιμοπόλεμο, τότε πιθανότατα όλα να ήταν διαφορετικά. Η Βέροια πίεση δεν δέχτηκε, αλλά δεν κατάφερε και να πάρει αυτό που ήθελε. Δεδομένου, πάντως, ότι ο Πανθρακικός είναι στο -8 κι ενώ μένουν πέντε αγωνιστικές, μοιάζει σχεδόν απίθανο να κινδυνέψει ουσιαστικά.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε πώς θα κυλήσει. Η Βέροια είχε την μπάλα στην κατοχή της, αλλά και παίκτες που δεν ήξεραν τι να την κάνουν. Όπως στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια της έτσι και σε αυτό δεν είχε ουσία.

Ο Ανάκογλου και ο Μαγιέφσκι προσπαθούσαν να κάνουν τα πάντα, αλλά αυτό δεν έφτανε. Ο πρώτος ειδικά ήταν ο δημιουργός σχεδόν κάθε επιθετικής προσπάθειας των γηπεδούχων και από τη δική του έξυπνη πάσα ήρθε και το δοκάρι του Πολωνού στο 22'.

Οι Ημαθιώτες δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν ούτε τα κόρνερ που κέρδιζαν. Ο Ναζλίδης ήταν καλά κλεισμένος, ο Άρτσε επιθετικά δεν βοηθούσε όπως και ο Σιόντης, ενώ ο Γιουσούφ ήταν κακός. Δεν έπαιρνε προσπάθειες πάνω του και το αποτέλεσμα ήταν οι γηπεδούχοι να είναι εντελώς προβλέψιμοι.

Ο Λεβαδειακός έμοιαζε εντελώς ακίνδυνος. Στόχος του ήταν να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, το έκανε δις, αλλά χωρίς να βγάλει φάση. Στην πρώτη ο Γιαννούλης πρόλαβε τον Μπεν, ενώ στη δεύτερη ο Αφρικανός έκανε κάκιστη επιλογή και ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα.

Δεν άλλαξαν πολλά ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Βέροια συνέχισε να είναι ανώτερη, να έχει τον έλεγχο αλλά πρακτικά να μην ανησυχεί τον Λεβαδειακό, ο οποίος κατάφερνε να την κρατά με άνεση μακριά από την περιοχή του.

Μία καλή φάση με τον Ναζλίδη στο 53' έβγαλαν οι Ημαθιώτες, η εικόνα των οποίων δεν άλλαξε ούτε με την είσοδο του Αμπντούν. Ο Αλγερινός δεν φάνηκε, όπως και οι άλλες δύο αλλαγές που έκανε προς τα τελευταία λεπτά ο Ελευθερόπουλος.

Όσο για τον Λεβαδειακό, άγγιξε το 0-1 με το φάουλ του Μερεμπασβίλι που σταμάτησε στο 64' στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ είχε άλλη μία κλασική ευκαιρία με τον Παππά στο 78'. Ωστόσο, τα χαφ του δεν λειτουργούσαν καλά για να μπορέσει να χτίσει παιχνίδι, ο Γιακουμάκης δεν έπαιρνε την μπάλα κι έτσι ήταν αδύνατο να δημιουργήσει άλλες φάσεις.

Στα τελευταία λεπτά η πίεση της Βέροιας αυξήθηκε. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως από τα πλάγια να επιτεθούν βγάζοντας σέντρες, αλλά ο Μοσχονάς χρειάστηκε μόλις σε μία περίπτωση, ενώ ακόμα και σε αυτή δεν ανησύχησε. Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τζήλος (Λάρισας), βοηθοί του οι Ευθυμιάδης (Πιερίας) και Γκάγκας (Λάρισας), ενώ τέταρτος ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

Κίτρινες: 50' Μαγιέφσκι, 64' Ναζλίδης, 76' Μαλόν - 87' Παππάς, 89' Μαχαμάτ

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν (86' Νέτο), Πούγγουρας, Μπράβο, Γιαννούλης, Σιόντης, Άρτσε, Ανάκογλου, Μαγιέφσκι (61' Αμπντούν), Γιουσούφ, Ναζλίδης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μοσχονάς, Στάθης, Μεντί, Γιάχιτς, Μανωλάς, Τόπι (84' Τσουρίκοφ), Μαχαμάτ, Μίνγκας, Μπεν (46' Ατζαγκούν)(68' λ.τρ. Παππάς), Μερεμπασβίλι, Γιακουμάκης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR