Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2016 09:58

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ: Για νίκη - πρόκριση σήμερα με Καταστάρι ο Τσικλητήρας Πύλου

Γράφτηκε από τον

Ημέρα κυπέλλου είναι η σημερινή για την Πύλο, μιας και το καμάρι της πόλης ο Τσικλητήρας φιλοξενεί τον Α.Ο. Κατασταρίου στην πρώτη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.

Η αναμέτρηση που είναι για τον 7ο όμιλο του κυπέλλου ερασιτεχνών θα ξεκινήσει στις 2.30 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Πύλου και είναι νοκ άουτ. Κάτι που σημαίνει πως αν χρειαστεί θα υπάρξει παράταση και πέναλτι για να αναδειχθεί η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τη β' φάση του θεσμού.

Η ομάδα της Πύλου με την ψυχολογία στα ύψη θα προσπαθήσει να πάρει σήμερα τη νίκη - πρόκριση, μιας και στόχος της είναι να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο θεσμό.

Άλλωστε ο Τσικλητήρας πέρυσι είχε φτάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου ερασιτεχνών και μια… ανάσα από τον μεγάλο τελικό, οπότε στην Πύλο έχουν… γλυκαθεί από την περσινή πορεία.

Συν τοις άλλοις επιπλέον κίνητρο είναι πως η ομάδα που θα πάρει το κύπελλο ερασιτεχνών, θα κερδίσει και εισιτήριο για τη Γ' εθνική. 

Αναμφίβολα μεγάλος φετινός στόχος του Τσικλητήρα Πύλου είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α' τοπικής, όμως κανείς δεν σνομπάρει το κύπελλο και για λίγο οι Πυλιώτες θα αφήσουν στην άκρη το πρωτάθλημα όπου είναι πρωτοπόροι με 6 βαθμούς διαφορά από Πάμισο και Κυπαρισσία.

Δεν σνομπάρουν το κύπελλο

Ο πρόεδρος Τάσος Καραλής και ο προπονητής Νίκος Κακαλέτρης επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως "παίζουμε πάντα για τη νίκη, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Είναι τιμητικό που εκπροσωπούμε το νομό μας και θα παίξουμε με σοβαρότητα για να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση. Θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο θεσμό".

Δωδέκατος παίκτης του Τσικλητήρας και στο σημερινό αγώνα θα είναι ο κόσμος του, που παρά το εργάσιμο της ημέρας και παρότι το ματς θα ξεκινήσει νωρίς, ετοιμάζεται να δώσει βροντερό "παρών".

Οι φίλαθλοι του Τσικλητήρα ακολούθησαν την ομάδα τους και στο Μελιγαλά την Κυριακή (περίπου 100 άτομα) και έχουν "ζεσταθεί" από την εξαιρετική πορεία της ομάδας τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Στα αγωνιστικά η προετοιμασία των "κυανέρυθρων" ολοκληρώθηκε χθες με χαλάρωμα στο γήπεδο της Πύλου και ο Νίκος Κακαλέτρης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του.

Διαιτητής του σημερινού αγώνα θα είναι ο Χρ. Βεργέτης και βοηθοί οι Δ. Βεργέτης, Τριανταφύλλου από την Αρκαδία.

Ομάδα με έμπειρους παίκτες το Καταστάρι 

Οσον αφορά την ομάδα της Ζακύνθου, το Καταστάρι είναι μία ομάδα με έμπειρους παίκτες που στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου στο νησί. Αυτή τη στιγμή είναι στην 3η θέση πίσω από Ζακυνθιακό και Τσιλιβή, όμως έχει μεγάλο μπάτζετ και παίκτες με θητεία σε 

Γ' και Δ' εθνική.

Το Γενάρη το Καταστάρι απέκτησε τους Στέλιο Λιβέρη (έχει παίξει σε "Μαύρη Θύελλα" και Μάριο Κωστάκη (έχει περάσει από την Σπερχογεία)  και ανέβηκε επίπεδο.

Επίσης στο ρόστερ είναι ο Μαλαφούρης που βγαίνει πρώτος σκόρερ τα 2 τελευταία χρόνια στο νησί και ακόμη ξεχωρίζουν οι Παραστατίδης, Αρκαδιανός, Γ. Κομιώτης, Α. Κομιώτης.

Προπονητής είναι ο Δήμος Αγγελάκης που ήταν και πέρυσι στην ομάδα. 

Το Καταστάρι νίκησε στον τελικό της ΕΠΣ Ζακύνθου τον Ζακυνθιακό με 2-1.

Αγώνες και σε  Αχαΐα, Κορινθία 

Εκτός από το ματς του Τσικληρήρα σήμερα διεξάγονται δύο ακόμη αναμετρήσεις για τον 7ο όμιλο του κυπέλλου ερασιτεχνών.

Ο Κεραυνός Αγ. Βασιλείου (Αχαΐα) παίζει με τη Δόξα Νέας Μανωλάδας και ο ΑΟ Ζευγολατιού (Κορινθία) με την Α.Ε. Κεφαλληνίας.

Αν προκριθεί ο Τσικλητήρας στην επόμενη φάση θα παίξει με το νικητή από το πρώτο ζευγάρι, εκτός έδρας την Τετάρτη 16 Μαρτίου.