Κυριακή, 13 Μάρτιος 2016 13:22

ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Εράνη επιστρέφει πιο δυνατή...»

Γράφτηκε από τον

Η πρόσφατη επιστροφή του Σωτήρη Λυμπερόπουλου κάτω από τα δοκάρια της Εράνης μετά από 21 χρόνια ήταν αναμφίβολα το αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τα Φιλιατρά, όπου μπαίνουν φέτος οι ποδοσφαιρικές βάσεις για μία ανοδική μελλοντική πορεία.

Μάλιστα ο πολύπειρος γκολκίπερ διαπιστώνει αρκετές ομοιότητες με την εποχή που ξεκινούσε ο ίδιος να παίζει ποδόσφαιρο, πριν από δυόμισι δεκαετίες. «Βλέπω αρκετά πράγματα που θυμίζουν το παρελθόν και το πιο σπουδαίο είναι ότι επανέρχεται η αγάπη του κόσμου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ανθρώπους που δουλεύουν το πρωί μεροκάματο και το απόγευμα πασχίζουν για να μη λείψει τίποτα από την Εράνη. Στα Φιλιατρά υπάρχει το υπόβαθρο για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον αλλά και αρκετό ταλέντο» υποστηρίζει ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος που δεν κρύβει την επιθυμία του να αγωνιστεί με την ομάδα που τον ανέδειξε και στην Α’ Τοπική του χρόνου: «Είναι αδύνατο να μην βρίσκεται η Εράνη στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο της Μεσσηνίας, γιατί είναι από τις ξεχωριστές περιπτώσεις ομάδων που έχουν την ικανότητα να αναγεννιούνται μέσα από τις στάχτες τους. Εχει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στο νομό και γιατί όχι να κοιτάξει πιο ψηλά. Ασφαλώς και θα ήταν το ιδανικό για μένα να παίξω μαζί της στην Α’ Τοπική πριν σταματήσω».

Η πορεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτη. Από την Εράνη ήρθε σαν μεγάλο ταλέντο στη «Μαύρη Θύελλα», έζησε τη «χρυσή» εποχή της δεκαετίας του 90’ και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, του Άρη, της Ξάνθης, της Καστοριάς του Εθνικού και του Ακράτητου. Με όλους αυτούς τους συλλόγους έπαιξε στην Α’ Εθνική. Παράλληλα, ήταν διεθνής με το σύνολο των μικρών Εθνικών ομάδων, από την Παίδων μέχρι την Ελπίδων. «Δέθηκα με όλες αυτές τις ομάδες, αλλά πάντα κάθε πρωί που ξυπνούσα προσπαθούσα να μάθω τι γίνεται στην Εράνη και στην Καλαμάτα. Γιατί είναι οι δύο που με ενδιαφέρουν περισσότερο» τονίζει ο Φιλιατρινός που ζει με αγωνία την προσπάθεια της «ασπρόμαυρης» ομάδας να αποφύγει έναν καταστροφικό υποβιβασμό στο Τοπικό: «Εκείνο που με στενοχωρεί περισσότερο κι από την άσχημη φετινή πορεία της είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένα γήπεδο για προπόνηση, ενώ εμείς πριν από 20 χρόνια είχαμε τρία προπονητήρια! Και πραγματικά αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να εξαφανίστηκαν αυτά τα γήπεδα. Οπως, λοιπόν, στην Εράνη διδάχτηκαν από τα λάθη τους, το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Καλαμάτα, ώστε να λειτουργήσει ποδοσφαιρικά και να δημιουργηθεί μία προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Αγωνιώ πραγματικά για την προσπάθειά της να κρατηθεί στη Γ’ Εθνική κι ελπίζω να τα καταφέρει ώστε το καλοκαίρι να ξεκινήσει σε άλλη βάση ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά».

Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος επέστρεψε πέρυσι στα Φιλιατρά μαζί με τη σύζυγό του και μερικούς μήνες αργότερα ήρθαν στη ζωή οι δύο δίδυμοι γιοι τους για να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την οικογενειακή ευτυχία τους. Ανήκει στη δύναμη της Πυροσβεστικής Γαργαλιάνων και παραμένει ακόμα ενεργό στέλεχος της Εθνικής Ενόπλων, με την οποία αγωνίζεται συχνά.

 

Με το τέλος της καριέρας του να πλησιάζει δεν αποκλείει απολύτως τίποτα για το μέλλον του στο ποδόσφαιρο. «Θα ήθελα να παραμείνω στα γήπεδα, άλλωστε μετά από τόσα χρόνια είναι αδύνατο να απομακρυνθώ. Με ενδιαφέρει αρκετά αυτή τη στιγμή το κομμάτι της προπόνησης των τερματοφυλάκων και σκοπεύω μέσα στα επόμενα χρόνια να αποκτήσω και το δίπλωμα» καταλήγει ο πολύπειρος πορτιέρο.