Κυριακή, 13 Μάρτιος 2016 19:29

Σίφουνας ο Πλατανιάς, πέρασε με 0-3 από τη Λιβαδειά

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο ο Πλατανιάς πέρασε με άνεση από τη Βοιωτία νικώντας με 3-0 τον Λεβαδειακό το απόγευμα της Κυριακής (13/3).

 

Οι Χανιώτες κυριάρχησαν ολοκληρωτικά, έκαναν επίδειξη δύναμης και γεύτηκαν τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά μετά από τρεις αγωνιστικές πιάνοντας στη βαθμολογία την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Σε πολύ καλή μέρα ήταν ο Ανγκούλο, αρκετά προβλήματα δημιούργησε ο κινητικός Ντίνας, ενώ κλειδί ήταν η παρουσία του Στανισάβλιεβιτς, τον οποίο δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν οι μέσοι των γηπεδούχων.

Όσο για τον Λεβαδειακό, αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από τέσσερις σερί αγωνιστικές. Δεν υπάρχει παίκτης τους που να διασώθηκε. Όλοι τους μηδενός εξαιρουμένου παίρνουν κάτω τη βάση με χειρότερους τους Μαχαμάτ, Μεντί και Γιάχιτς.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Πλατανιάς έπιασε ίσως την καλύτερή του φετινή απόδοση. Έκανε ό,τι ήθελε και αυτό γιατί ήλεγχε απόλυτα τον χώρο του κέντρου.

Ο Λεβαδειακός είχε τρομερά προβλήματα σε όλες τις γραμμές του. Γιάχιτς και Μεντί ήταν πηγή κινδύνων, αλλά δεν ευθύνονταν μόνο αυτοί για τα υπερβολικά πολλά κενά των Βοιωτών καθώς και οι μέσοι δεν τους προστάτευαν καθόλου, ούτε μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα. Αυτή δεν έφτανε ποτέ στον Μάντζιο, ο Γιακουμάκης ήταν επίσης εκτός παιχνιδιού και ο Μερεμπασβίλι έμοιαζε να προσπαθεί μόνος του.

Οι Χανιώτες από πολύ νωρίς φρόντισαν να χτυπήσουν στις αδυναμίες των γηπεδούχων κι έκαναν το 0-1 μόλις στο 5' με τον Κουλιμπαλί. Τα ανεβάσματά του δημιουργούσαν προβλήματα, όπως και οι προωθήσεις του Στανισάβλιεβιτς, ο οποίος πατούσε περιοχή και οι αντίπαλοι μέσοι δεν τον ακολουθούσαν.

Από μία τέτοια ενέργεια έγινε και το 0-2 με τον Σέρβο να δίνει στον Αποστολόπουλο κι εκείνον να σκοράρει. Οι Βοιωτοί τα είχαν χαμένα και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 37', όταν από τραγικό λάθος του Γιάχιτς ο Ανγκούλο σκόραρε. Στην αρχή της φάσης υπήρξαν διαμαρτυρίες, καθώς η μπάλα φάνηκε να έχει βγει.

Διαδικαστικό ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Ο Πλατανιάς κατέβασε εντελώς ταχύτητα κι επί της ουσίας απλώς διαχειριζόταν το υπέρ του σκορ. Έψαξε να βγάλει κάποιες αντεπιθέσεις, αλλά ήταν εμφανές πως οι παίκτες του δεν είχαν διάθεση να πετύχουν άλλο γκολ.

Ο Λεβαδειακός σοβαρεύτηκε με τη διπλή αλλαγή του Άκη Μάντζιου. Ο Ουόν συμμάζεψε το χάος που επικρατούσε πίσω, ο Ατζαγκούν έδωσε ενέργεια και τρεξίματα, αλλά αυτά από μόνα τους δεν αρκούσαν.

Οι Βοιωτοί πήραν τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν ένα γρήγορο γκολ για να αναπτερωθεί το ηθικό τους. Τους ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσουν φάσεις και το έκαναν μόνο με σουτ εκτός περιοχής.

Στα τελευταία λεπτά ο αγωνιστικός χώρος λόγω της βροχόπτωσης βάρυνε κι έκανε δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών. Ο Λεβαδειακός με βαθιές μπαλιές προσπάθησε να βρει τον Μάντζιο, το πλάνο του δεν λειτούργησε και κάπως έτσι ο Πλατανιάς με άνεση κράτησε το μηδέν και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αρετόπουλος (Τρικάλων), βοηθοί του οι Δημητριάδης (Καστοριάς) και Γεωργιάδης (Κοζάνης), ενώ τέταρτος ο Φωτιάδης (Καστοριάς).

Κίτρινες: 51' Μίνγκας - 62' Μουνάφο, 79' Μπανανά, 86' Σωτηρίου

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μοσχονάς, Στάθης, Γιάχιτς (46' Ουόν), Μεντί, Μανωλάς, Τόπι (46' Ατζαγκούν), Μαχαμάτ, Μίνγκας, Γιακουμάκης Μερεμπασβίλι (75' Τσουρίκοφ), Μάντζιος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί (85' Τσιμόντζι), Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο, Μενδρινός (65' Ράμος), Ντίνας (75' Βαλεριάνος), Αποστολόπουλος, Ανγκούλο.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR