Κυριακή, 13 Μάρτιος 2016 21:49

ΑΙΟΛΙΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 1-0 Στο 83' χάθηκε ο βαθμός, στο -4 από την ζώνη του υποβιβασμού

Γράφτηκε από τον

Στο 83' λύγισε σήμερα στην Μυτιλήνη η "Μαύρη Θύελλα" και γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Αιολικό.

Ένα αποτέλεσμα που κρατά την Μεσσηνιακή ομάδα σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση καθώς βρίσκεται 4 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ απομένουν 7 αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος.
Η Καλαμάτα πήγε με σημαντικές απουσίες στην Μυτιλήνη, ειδικά στην μεσοεπιθετική γραμμή καθώς απουσίασαν ο τραυματίας Τορεζάνι και οι τιμωρημένοι Γκίνο και Ραχίμ. Επιπλέον, ο Αιολικός είχε πολύ ισχυρό κίνητρο καθώς ήθελε τη νίκη για να μείνει στο κυνήγι του τίτλου.
Με τα παραπάνω δεδομένα, η συνολική εικόνα της Καλαμάτας ήταν ικανοποιητική όχι όμως και αρκετή για θετικό αποτέλεσμα.
Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Αιολικός μπήκε πιο δυνατά όμως η Καλαμάτα ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνα και έκλεινε τους διαδρόμους. Μάλιστα από το 30' έως το 45' η Καλαμάτα είχε το καλύτερο της διάστημα στο ματς καθώς βγήκε μπροστά και με λίγη τύχη θα μπορούσε να πάρει και προβάδισμα στο σκορ.
Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Αιολικός μπήκε ξανά δυνατά και είχε κάποιες καλές φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Μετά το 65' η Καλαμάτα ισορρόπησε και ενώ φαινόταν ότι μπορεί να πάριε το βαθμό, στο 83' ο Λαλάς σκόραρε στην πρώτη επαφή του με την μπάλα καθώς τον είχε περάσει μόλις πριν λίγα λεπτά στο ματς ως αλλαγή ο τεχνικός των γηπεδούχων Πέτρος Μίχος.

Οι φάσεις και το γκολ

Η ομάδα της Μυτιλήνης στο 23΄ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στον αγώνα με την εκτέλεση φάουλ του Κέρι να περνάει ελάχιστα άουτ από την εστία του Σταυράκη.
Η Καλαμάτα είχε την δική της μεγάλη ευκαρία στο 36΄με το σουτ του Μπεγκλετζή μέσα από την περιοχή να κοντραρεί στον Κριπιντίρη και να καταλήγει σε κόρνερ.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αιολικός έφτασε κοντά στο γκολ στο 54΄ με το σουτ του Κέρι που κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, και εν συνεχεία στο 59΄ με την κεφαλιά του Σίμωση που πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Σταυράκη .
Ότι δεν κατάφεραν στις δύο αυτές ευκαιρίες τους οι Μυτιληνιοί, το πέτυχαν στο 83΄ με το σουτ του Λάλα, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα στο 82΄ στην θέση του Μανουσάκη. Από το σημείο εκείνο και μετά οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να διαχειριστούν με επιτυχία το υπέρ τους αποτέλεσμα παρά την προσπάθεια της Καλαμάτας να αντιδράσει.
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Πέτρος Μίχος): Πουρής, Καδής, Καλαγκάνης, Μπακάλης, Βαγγέλης, Κριπιντίρης, Τσιλιγγίρης (67’ Αθανασόπουλος), Μίχος, Σίμωσης (88′ Κρητικός), Κέρι, Μανουσάκης (82′ Λαλάς).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Κώστας Καλογιαννίδης): Σταυράκης, Γαλανόπουλος, Λιόλιος, Τσόπελας, Κασμερίδης, Τσιμικλής, Μανουσάκης, Κολημήτρας, Μπεγλεκτσής (60′ Καλαντζής), Ότα (68′ λ.τ. Θεοδώρου), Κεμάλι (84′ Τσουλάκος).