Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2016 15:17

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Μόνο με υπέρβαση στο φινάλε θα μείνει πλέον στην Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Παρά τις σημαντικές απουσίες της, η Καλαμάτα πάλεψε την Κυριακή στην Μυτιλήνη και για 83' κρατούσε το βαθμό απέναντι στον ισχυρό Αιολικό που χτυπά τίτλο, ωστόσο ένα γκολ στο φινάλε χάρισε τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους και διατήρησε την Μεσσηνιακή ομάδα στο -4 από την ζώνη του υποβιβασμού. 

Η υπόθεση παραμονή έτσι έγινε ακόμη πιο δύσκολη και ίσως η κατάσταση να ήταν μη… αναστρέψιμη αν είχε κερδίσει η Ερμιονίδα το Λουτράκι (1-1).
Στις εφτά αγωνιστικές που απομένουν η Καλαμάτα ουσιαστικά ψάχνει για υπέρβαση, ένα νικηφόρο σερί με το οποίο θα καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση και να μείνει στη κατηγορία. 
Η αρχή θα πρέπει να γίνει στο ματς με τον Κανάρη ο οποίος είναι καταδικασμένος σε υποβιβασμό, ωστόσο μόνο αδιάφορος δεν παρουσιάζεται, με πρόσφατο παράδειγμα την Κυριακάτικη ισοπαλία του με την Δόξα Νέας Μανωλάδας. 
Το ματς με τον Κανάρη Νενήτων θα γίνει μια μέρα νωρίτερα από τα υπόλοιπα της 20ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου, το Σάββατο στις 3 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο. Ο λόγος της αλλαγής είναι η διευκόλυνση των φιλοξενούμενων στο ταξίδι της επιστροφής, για τον οποίο δίνουν Σάββατο σχεδόν όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα φέτος. 

Τέσσερα ματς μέσα
και τρία εκτός έδρας

Το πρόγραμμα της Καλαμάτας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος περιλαμβάνει 4 εντός έδρας παιχνίδια και τρία εκτός έδρας, εκ των οποίων το ένα με την πρωτοπόρο Σπάρτης. 
Αναλυτικά η Καλαμάτα θα παίξει διαδοχικά με Κανάρη Νενήτων εντός, Παναρκαδικό εκτός, Λεβάντε εντός, Χαλκίδα εντός, Σπάρτη εκτός, Βάρδα εντός, Βύζαντα Μεγάρων εκτός. 
Με εξαίρεση το ματς στη Σπάρτη που θεωρητικά είναι πολύ δύσκολο, η Καλαμάτα είναι σε θέση να χτυπήσει με καλές πιθανότητες όλα τα άλλα ματς. Μάλιστα τις δύο τελευταίες αγωνιστικές ίσως βρει απέναντι της αδιάφορους αντιπάλους. Θα είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να πάρει το τρίποντο το Σάββατο με τον Κανάρη και να παίξει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση παραμονή στο επόμενο ματς στην Τρίπολη. 

Δυο επιστροφές
και δύο απουσίες

Αγωνιστικά, ο Τορεζάνι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα χθες και σήμερα αναμένεται να μπει σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης ώστε να τεθεί στην διάθεση του Καλογιαννίδη για το παιχνίδι της Κυριακής. 
Στο ματς με τον Κανάρη επιστρέφει και ο Ραχίμ που εξέτισε την ποινή του. Αντίθετα θα λείψουν ο Γκίνο που χρωστά μια ακόμη αγωνιστική λόγω τιμωρίας και ο Λιόλιος που στο ματς με τον Αιολικό συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες. 

"Θέλουμε 16 βαθμούς"

Ο τεχνικός της Καλαμάτας Κώστας Καλογιαννίδης γνωρίζει την δύσκολη θέση της ομάδας ωστόσο δεν χάνει την πίστη του, κάτι που προσπαθεί να περάσει και στους ποδοσφαιριστές του. Τονίζει ότι η Καλαμάτα μπορούσε να πάρει το βαθμό στην Μυτιλήνη και σημειώνει πως η ομάδα θα χρειαστεί 16 βαθμούς στα τελευταία εφτά ματς για να πετύχει το στόχο της. 
«Τα παιδιά προσπάθησαν στην Μυτιλήνη και με λίγη τύχη θα παίρναμε την ισοπαλία. Είμαστε δύσκολα όμως δεν χάθηκε τίποτα ακόμη. Η Καλαμάτα μπορεί να πετύχει την παραμονή. Οπως φαίνεται ίσως χρειαστούμε 16 βαθμούς ακόμη για να μείνουμε στην κατηγορία».