Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2016 16:24

Τα δεδομένα για την άνοδο στην Α1 τοπική

Γράφτηκε από τον

Τέσσερις αγωνιστικές απέμειναν για να περάσει στην… ιστορία το φετινό πρωτάθλημα της Α1 τοπικής και τέσσερις είναι και οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο.

Η πρωτοπόρος Εράνη (53 β.), η δεύτερη Α.Ε. Αβίας (47β.), η τρίτη Αναγέννηση Παραλίας (46 β.) και ο τέταρτος Ακρίτας Κορώνης (45 β,). Από αυτές μία θα μείνει με την... προσμονή, μιας και τα εισιτήρια είναι τρία. Εκτός και αν υποβιβαστεί η Καλαμάτα από τη Γ' εθνική και παράλληλα, ο πρωταθλητής της Α' τοπικής δεν προβιβαστεί στη Γ' εθνική. Τότε θα ανέβουν από την Α1 μόνο οι δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.
Η Εράνη σε κάθε περίπτωση είναι μια.. ανάσα όχι μόνο από την άνοδο, αλλά και τον τίτλο, αφού έχει 6 βαθμούς από τη δεύτερη θέση, 7 από την τρίτη και 8 από την τέταρτη.
Η πρωτοπόρος θα παίξει στα Φιλιατρά με Πεταλίδι, Ομόνοια και εκτός με Μεθώνη, Χώρα. Με δύο νίκες παίρνει και μαθηματικά την πρώτη θέση. 
Από εκεί και πέρα, η Αναγέννηση Παραλίας έχει βατό πρόγραμμα με (αδιάφορους βαθμολογικά αντιπάλους) και λογικά θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Α' τοπική.
Θα παίξει στο γήπεδό της με Αίαντα, Χώρα, Ασπρόχωμα και εκτός με Κεραυνό.
Ως εκ τούτου για την τρίτη θέση θα γίνει μάχη ανάμεσα στην Α.Ε. Αβίας και τον Ακρίτα Κορώνης, που έχουν μεταξύ τους δύο βαθμούς διαφορά και θα αναμετρηθούν σε δύο εβδομάδες στην Κορώνη. Η ομάδα του Κάμπου θα παίξει ακόμα εκτός με Ασπρόχωμα και Πεταλίδι και εντός μόνο με τον Χανδριναϊκό. Ο Ακρίτας θα υποδεχτεί Αβία και Νέο Αρις και θα παίξει εκτός με τον Ηρακλή και τον Αίαντα Καλαμάτας.