Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2016 16:49

Αν πάει στο -1 θα έχει μια ευκαιρία ακόμη...

Γράφτηκε από τον
Αν πάει στο -1 θα έχει μια ευκαιρία ακόμη...

Μετά και την ήττα από τον Αιολικό, προλαβαίνει να σωθεί η Καλαμάτα;

Απαντώντας με… ερώτηση, ας αναλογιστούμε, πόσο εύκολο είναι μια ομάδα που έχει πετύχει 6 νίκες στις πρώτες 19 αγωνιστικές να πετύχει 6 νίκες στις 7 τελευταίες; Γιατί η Καλαμάτα ενδέχεται να χρειαστεί ακόμη και 18 από τους 21 βαθμούς που μπορεί ακόμη να διεκδικήσει, προκειμένου να πετύχει το στόχο της παραμονής! Μπορεί να χρειαστούν και λιγότεροι, όμως συνήθως στο τέλος του πρωταθλήματος όλες οι βαθμολογικά ενδιαφερόμενες ομάδες παίρνουν περισσότερους βαθμούς από ότι αρχικά υπολογίζουμε για αυτό και βάζουμε ψηλά το όριο.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι οι πιθανότητες ασφαλώς και δεν είναι με το μέρος της Καλαμάτας που πληρώνει τον κακό σχεδιασμό και τις λάθος αποφάσεις κατά την διάρκεια της σεζόν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον να επιστρέψει στο τοπικό μετά από 35 χρόνια. Ουσιαστικά η Καλαμάτα θα μείνει στην κατηγορία μόνο κάνοντας υπέρβαση στο φινάλε του πρωταθλήματος. 

Η αγωνιστική που έρχεται πάντως ίσως είναι η πιο σημαντική από τις εφτά που απομένουν καθώς όσο μένει αυτό το -4 από τη ζώνη και από ψυχολιγικής πλευράς δεν μπορεί κανείς να δει αισιόδοξα τα πράγματα. Το ιδανικό σενάριο φαντάζει αρκετά εφικτό: Να κερδίσει η Καλαμάτα εντός τον Κανάρη Νενήτων και να χάσει η Ερμιονίδα εκτός έδρας από τον Παναργειακό που πάει για τίτλο. Τα παραπάνω αποτελέσματα μπορεί να μοιάζουν φυσιολογικά, πρέπει όμως τα τα δούμε στο γήπεδο γιατί σε αυτή την Γ' εθνική τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Αν ωστόσο επαληθευτούν, η Καλαμάτα πάει στο -1 από την ζώνη, πάνω από όλα αποκτά ξανά πίστη να το παλέψει και πιθανότατα θα παίξει μια κατηγορία στο επόμενο ματς με τον Παναρκαδικό στην Τρίπολη.