Σάββατο, 19 Μάρτιος 2016 10:11

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Για την 8η σερί νίκη με Πανθουριακό ο Τσικλητήρας - Ντέρμπι παραμονής στο "Λουκαρέας"

Γράφτηκε από τον

Μετά το διάλειμμα των Αποκριών, η Α' τοπική αρχίζει και πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο με τον πρωτοπόρο Τσικλητήρα Πύλου να υποδέχεται τον Πανθουριακό, ενώ Πάμισος και Κυπαρισσία που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση παίζουν με Εθνικό Μελιγαλά και Σπερχογεία, αντίστοιχα.

Ο 4ος της βαθμολογίας Α.Ο. Φαραί θα φιλοξενηθεί από τον Αστέρα Αρφαρών.

Στο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής ξεχωρίζει  το ντέρμπι των ουραγών στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμάτας και τον Α.Ο. Διαβολιτσίου. Από εκεί και πέρα, το Δώριο παίζει το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή κόντρα στον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Μονόδρομος το τρίποντο και για τον Τέλλο Αγρα που φιλοξενεί την Ανδρούσα, όπως και για το Μεσσηνιακό που θα παίξει με το Μιλτιάδη.

Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Η αρχή με το Νίκο Μουλατσιώτη ήταν ιδανική για το Μεσσηνιακό, αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρξει και συνέχεια. Οι "πράσινοι" στο ντεμπούτο του έμπειρου τεχνικού στον πάγκο νίκησαν με 1-0 τον Πάμισο και απέναντι στον Μιλτιάδη θέλουν να κάνουν το "2 στα 2" στην έδρα τους και να αυξήσουν τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Κριτσωτσάκης και ο τραυματίας Μπούρδος. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν πάνοπλοι και με τη ψυχολογία στα ύψη, έπειτα από τα τελευταία θετικά αποτελέσματα. Ο Μιλτιάδης φιγουράρει στην 9η θέση και απαλλαγμένος από το βαθμολογικό άγχος, θα ψάξει την τρίτη σερί νίκη.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Στο - 6 από την κορυφή της Α' τοπικής είναι ο Πάμισος μετά την ήττα από το Μεσσηνιακό και ο τίτλος δεν βρίσκεται στα χέρια του. Οι Νησιώτες θέλουν όμως να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν, χτίζοντας σερί νικών αρχής γενομένης από το σημερινό εντός έδρας ματς με τον Εθνικό.

Μια ομάδα που είχε νικήσει στον πρώτο γύρο τον Πάμισο, έχοντας μάλιστα για πρώτη φορά στον πάγκο τον Κώστα Κλάδη, ο οποίος εργάζεται σήμερα στους "πράσινους". Ο Εθνικός του Μιχάλη Φασουλή δεν κυνηγά κάτι στο πρωτάθλημα, αλλά απέδειξε και με τον Τσικλητήρα ότι παραμένει ανταγωνιστικός. Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι έχουν σημαντικές απουσίες, μιας και είναι εκτός ο τιμωρημένος Μπαλαλάς και οι τραυματίες Σαραντόπουλος, Μπερερής, ενώ κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Κορομηλά.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ

Ματς - "κλειδί" για την παραμονή είναι για τον Αστέρα το σημερινό με τον Α.Ο. Φαραί. Με νίκη θα φθάσει τους 29 βαθμούς και θα δει με λιγότερο άγχος τη συνέχεια που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα ματς με τους τρεις μνηστήρες του τίτλου. Η ομάδα των Αρφαρών είναι αήττητη από τις 30 Γενάρη και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα διευρύνει το σερί.

Ο 4ος της βαθμολογίας Α.Ο. Φαραί έχασε μετά από τρεις μήνες (0-3 από την Κυπαρισσία) και θα επιδιώξει να αποδείξει ότι ήταν μια  σύντομη παρένθεση. Θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Μαυροειδάκο, ενώ από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο τραυματίας Μπούρας.

ΔΩΡΙΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Νικά και ελπίζει ή ετοιμάζεται για την Α1 τοπική. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα για το Δώριο στο αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Οι γηπεδούχοι καλούνται να πάρουν το τρίποντο μετά από 10 διαδοχικές ήττες! προκειμένου να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και να πλησιάσουν τις θέσεις της παραμονής. Ακόμα και η ισοπαλία θα είναι αποτυχία για το Δώριο, που βλέπει τον αγώνα ως τελικό και προσμένει τη συμπαράσταση των φιλάθλων του. Ο Ολυμπιακός δεν έχει άγχος (7ος στη βαθμολογία), αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αδιάφορος και αυτό φαίνεται από το αήττητο των τεσσάρων τελευταίων αγωνιστικών και με ομάδες που "καίγονταν" για βαθμούς.

Εχει πάντως τη σημαντική απουσία του επιθετικού Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος είναι τραυματίας.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ

Από νίκη σε νίκη βαδίζει ο Τσικλητήρας και το πρωτάθλημα βρίσκεται στα ποδιά του. Η ομάδα της Πύλου έχει 6 βαθμούς διαφορά τόσο από τον Πάμισο, όσο και από την Κυπαρισσία και εντός έδρας και τα δύο ντέρμπι.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να πάει χωρίς απώλειες στα ματς που θα κρίνουν τον τίτλο.  Οι πρωτοπόροι φιλοξενούν αύριο τον Πανθουριακό, ο οποίος στο πρώτο γύρο είχε νικήσει με το εντυπωσιακό 5-1 και μάλιστα με ανατροπή. 

Ο Τσικλητήρας… ισοφάρισε τις νίκες στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας (1-0) και θέλει πλέον να πανηγυρίσει το 8ο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα , που θα κρατήσει σε απόσταση τους διώκτες του. Ο Πανθουριακός θα έχει σύμμαχο την έλλειψη άγχους και θα παίξει για το γόητρο και την ιστορία του. 

Κάτι που απέδειξε περίτρανα και με το διπλό στις 28 Φεβρουαρίου στην Κυπαρισσία.

Εκτός είναι ο τιμωρημένος Ντ. Βασιλόπουλος και ο τραυματίας Μαραβέλας.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚAΛΑΜΑΤΑΣ- ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Μάχη επιβίωσης, ντέρμπι ουραγών, τελικός. Οποιον χαρακτηρισμό και αν χρησιμοποιήσει κανείς για το ματς του Απόλλωνα Καλαμάτας με το Διαβολίτσι αποδίδει τη μεγάλη βαθμολογική σημασία. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 18 βαθμούς στην προτελευταία θέση και "καίγονται" για τη νίκη που θα δώσει το δικαίωμα στην ελπίδα για παραμονή. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Πετράκο και οι φιλοξενούμενοι μάλλον δίχως τον τραυματία Βουρνά.

Να σημειωθεί ότι το Διαβολίτσι έχει κερδίσει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια (κύπελλο, πρωτάθλημα) τον Απόλλωνα, αλλά στην Α' τοπική αγνοεί φέτος το διπλό.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Πέντε αγωνιστικές δίχως τρίποντο είναι ο Τέλλος Αγρας και απέχει μόλις 4 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα των Γαργαλιάνων θα δώσει δύο σερί εντός έδρας ματς με Ανδρούσα και Σπερχογεία και αν κάνει το απόλυτο, τότε θα έχει θέσει τις βάσεις για την παραμονή. Το πρώτο στη σειρά εμπόδιο είναι αυτό της Ανδρούσας, η οποία προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες και βρίσκεται στην 8η θέση. Κάτι που δείχνει το βαθμό δυσκολίας που έχει το ματς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα πρέπει να ξεπεράσουν και το άγχος για τη νίκη.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Μόνο νίκη για διαφορετικούς λόγους θέλουν την Κυριακή η Σπερχογεία με την Κυπαρισσία. Η πρώτη για να διώξει το άγχος της παραμονής και η δεύτερη για να διατηρήσει τις ελπίδες της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για τη Κυπαρισσία είναι το δεύτερο συνεχόμενο ματς μακριά από το γήπεδό της και ευελπιστεί να έχει την ίδια κατάληξη. Η ομάδα του Γιάννη Δανίκα προέρχεται από το εντυπωσιακό διπλό στην Καλαμάτα (3-0 τον Α.Ο. Φαραί), ενώ η Σπερχογεία ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική εκτός με 2-0 από την Ανδρούσα.

Δεν θα αγωνιστεί για τον ΑΟΚ  ο τραυματίας Καμποσιώρης.

 

Τo πρόγραμμα και οι διαιτητές

 

Σάββατο

 

Μεσσηνιακός - Μιλτιάδης

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 4 μ.μ.

Νίκας, Ζαρακοβίτης, Ηλιόπουλος

Πάμισος - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Μεσσήνης, 4 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Σερεμέτης, Γεωργαντάς 

Αστέρας Αρφαρών - Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο Αρφαρών, 4 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσίρμπας, Γιαννακλής 

 

Κυριακή

 

Δώριο - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Δωρίου, 4 μ.μ.

Λάμιας, Γεωργαντάς, Γιαννέτσος

Τσικλητήρας Πύλου - Πανθουριακός

Γήπεδο Πύλου, 4 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Γιαννακλής 

Απόλλωνας Καλαμάτας - Διαβολίτσι

Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 4 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Καστανάς, Βρυώνης 

Τέλλος Άγρας - Άνδρούσα

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 4 μ.μ.

Μπλάνας, Τσίρμπας, Παναγιωτόπουλος 

Σπερχογεία - Κυπαρισσία

Γήπεδο Σπερχογείας, 4 μ.μ.

Καρβούνης, Τσαούση, Ταβουλαρέας 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 24 αγώνες)

1. Τσικλητήρας Πύλου 56-21 60 

2. Πάμισος 60-13 54

-. Κυπαρισσία 55-13 54

4. Α.Ο. Φαραί 35-28 41

5. Εθνικός Μελιγαλά 40-27 40

6. Πανθουριακός 32-26 38

7. Ολυμπιακός Καλαμάτας 30-29 36

8. Ανδρούσα 31-21 35

9. Μιλτιάδης 31-33 32

10. Αστέρας Αρφαρών 30-45 26

11. Σπερχογεία 26-48 25

12. Τέλλος Αγρας 24-48 22

13. Μεσσηνιακός 23-40 21

14. Διαβολίτσι 26-42 18

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 17-40 18 

16. Δώριο 22-64 16 

 

* Ο Πάμισος έχει έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς.