Σάββατο, 19 Μάρτιος 2016 17:15

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ: "Μπράβο στο 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας, απαράδεκτη όμως η διοργάνωση"

Γράφτηκε από τον

Ο τεχνικός σύμβουλος των μικτών ομάδων της Μεσσηνίας Άγγελος Σκαφιδάς και ο Μεσσήνιος Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Παίδων Βασίλης Γεωργόπουλος ταξίδεψαν προχθές στην Λακωνία και συγκεκριμένα στο γήπεδο των Αμυκλών προκειμένου να δουν από κοντά τις προσπάθειες των παικτών του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας που συμμετείχε στην β' φάση του σχολικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. 

Το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας πλήρωσε τον κακό προγραμματισμό των αγώνων που σε καμιά περίπτωση δεν αποδίδει ισονομία. αφού έβαλε την μια ομάδα να παίξει δύο ματς σε μια μέρα και την άλλη ένα.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα του 1ου ΓΕΛ το πρωί νίκησε εύκολα με 4-0 το ΓΕΛ Άστρους, οι παίκτες ξεκουράστηκαν 2-3 ώρες μέσα στο λεωφορείο τους και στην συνέχεια έδωσαν νέο νοκ άουτ αγώνα με το ΓΕΛ Λουτρακίου, οι παίκτες του οποίου ήταν ξεκούραστοι αφού δεν είχαν παίξει το πρωί. Το τελικό 0-0 οδήγησε το ματς στην διαδικασία των πέναλτι όπου η ομάδα του Λουτρακίου επικράτησε με 5-3 και πήρε την πρόκριση.

Ο Άγγελος Σκαφιδάς συνεχάρη το πρώτο 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας για την πολύ καλή προσπάθεια, καυτηρίασε όμως δικαιολογημένα την κακή οργάνωση των αγώνων και για λόγους ισονομίας και για λόγους υγείας.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε. Έβαλαν παιδάκια να παίξουν μέσα σε λίγες ώρες δύο αγώνες χωρίς να σκεφτούν την υγεία των παιδιών και τον κίνδυνο να χτυπήσει κάποιο με τόση κόπωση. Ούτε να φάνε και να χωνέψουν δεν προλάβαιναν μεταξύ των δύο αγώνων. Επιπλέον η μια ομάδα έπαιζε δεύτερο αγώνα την ίδια μέρα ενώ η άλλη ομάδα, το Λουτράκι, ήταν ξεκούραστη αφού δεν είχε παίξει το πρωί. Που είναι η ισονομία; Πάνω από όλα όμως είναι απαράδεκτο να παίζουν τα παιδιά δύο ματς την ίδια μέρα για λόγους υγείας. Μεγάλη η ευθύνη του Υπουργείου για την διοργάνωση. Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις.  Οι υπεύθυνοι εδώ στην Μεσσήνια δεν έπρεπε να δεχτούν να παίξει η ομάδα υπό τέτοιες συνθήκες».

Ο Άγγελος Σκαφιδάς αναφέρθηκε και στην διαιτησία: «Επιπλέον θα έπρεπε να έχει ζητηθεί από τους υπεύθυνους στην Μεσσηνία να πάει και ένας Μεσσήνιος διαιτητής στην διοργάνωση. Υπήρχαν διαιτητές από Λακωνία, Αρκαδία και Κορινθία, όχι όμως από την Μεσσηνία. Το αποτέλεσμα ήταν να παίξει το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας με το ΓΕΛ Άστρους με διαιτητή από την Αρκαδία ενώ στο ματς με το Λουτράκι ο διαιτητής ήταν από την Κορινθία»!

Όσον αφορά την εμφάνιση των παικτών του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας, ο Σκαφιδάς είχε μόνο καλά λόγια: «

Τα παιδιά του 1ου ΓΕΛ έδωσαν και την ψυχή τους αλλά η κούραση δεν αντιμετωπίζεται. Έπαιξαν πολύ καλά με το Άστρος που είχε και παίκτες του Αστέρα Τρίπολης και έχασαν στα πέναλτι από το Λουτράκι. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους».

Θυμίζουμε ότι για την πρωταθλήτρια Μεσσηνίας ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας έπαιξαν στο Λουτράκι οι Γεωργουλάκος, Κ. Κoστρίβας. Δ. Κoστρίβας, M. Mάντης, Λέκκας, Μπέρμπερης, Μαργέλης, Λεμπέσης, Παλιατσέας, Θεοδωρόπουλος, Φιλίππου, Ψυχογιάννης, Μαρκόπουλος, Π. Μάντης.

 

Προπονητής ήταν ο Παναγιώτης Φλαούνας.