Σάββατο, 19 Μάρτιος 2016 12:10

ΣTO… ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ: Ο Ράλλης που δεν το κουνάει… ρούπι και ο συγκινητικός Παπασταθόπουλος

Γράφτηκε από τον

Μόνο για ένα ημίχρονο στάθηκε καλά στη Μυτιλήνη την περασμένη Κυριακή η «Μαύρη Θύελλα» και η ήττα από τον Αιολικό με 1-0 τη φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Η Καλαμάτα το πάλεψε αρκετά στο πρώτο μέρος έχοντας και την καλύτερη στιγμή σε αυτό το διάστημα με τον Μανουσάκη, όμως στο δεύτερο υπέκυψε φυσιολογικά στην ορμή και την πίεση των γηπεδούχων που κυριάρχησαν. Ο Αιολικός έφτασε 2-3 φορές πολύ κοντά στο γκολ και τελικά πήρε το τρίποντο με ένα γκολ από αυτά που συνήθως βλέπουμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Φάνηκαν πολύ οι σημαντικές απουσίες και ειδικά αυτή του Τορεσάνι που έχει εξελιχθεί σε παίκτη – βαρόμετρο για τη συνολική λειτουργία της. Χωρίς τον Αργεντίνο που δίνει ρυθμό και... φαντασία στο δημιουργικό κομμάτι, η ασπρόμαυρη ομάδα γίνεται αρκετά προβλέψιμη και η μπάλα φτάνει με πολύ μεγάλη δυσκολία στους επιθετικούς.

Η ουσία είναι πως η «Μαύρη Θύελλα» είναι υποχρεωμένη 7 αγωνιστικές πριν από το φινάλε να καλύψει χάντικαπ 4 βαθμών για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Από τη στιγμή, μάλιστα, που η ισοβαθμία με την Ερμιονίδα δεν την ευνοεί, θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 5 πόντους παραπάνω από την άμεση αντίπαλό της στη μάχη της παραμονής.

Δεν μπορούμε να θυμηθούμε άλλο πιο σημαντικό παιχνίδι τη φετινή σεζόν για την Καλαμάτα από το σημερινό με τον Κανάρη. Κόντρα σε έναν αντίπαλο που το έχει πάρει απόφαση πως έχει πέσει ο Κώστας Καλογιαννίδης και οι ποδοσφαιριστές παίζουν σήμερα το μεσημέρι (15.00) τα... ρέστα τους, ελπίζοντας πως θα βρουν επιτέλους τον... άσο που ψάχνουν μέσα στο 2016.

Καθοριστικό με όλη τη σημασία της λέξης το σημερινό ματς με το σύλλογο της Χίου που δείχνει εμπόδιο χαμηλής δυναμικότητας. Αν έρθει γρήγορα το πρώτο γκολ και φύγει το άγχος η ασπρόμαυρη ομάδα μπορεί ακόμα και να ξεσπάσει, κάτι που σίγουρα έχει ανάγκη. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί υπομονή από όλους, ακόμα και από την εξέδρα, ώστε η πίεση για βαθμούς να μην αποδειχθεί ακόμα πιο σοβαρός αντίπαλος.

Το καλό είναι πως στη σημερινή κομβική αναμέτρηση τα χέρια του προπονητή είναι λυμένα, καθώς επιστρέφουν στη διάθεσή του οι περισσότεροι από τους παίκτες που έχασαν το ματς στη Μυτιλήνη. Η πρόθεση, μάλιστα, του Καλογιαννίδη να ρίξει τον Καλαντζή στην αρχική ενδεκάδα δείχνει πως η ασπρόμαυρη ομάδα θα μπει στο γήπεδο με forza maxima, επιδιώκοντας να καθαρίσει το τρίποντο όσο πιο γρήγορα γίνεται.    

Την καρέκλα... σπίτι του θέλει να πάρει ο Ράλλης!

Αποφασισμένος να ηγηθεί και το προσεχές καλοκαίρι ενός σχήματος που θα διεκδικήσει εκ νέου τη διοίκηση της «Μαύρης Θύελλας» είναι ο Γιώργος Ράλλης.

Οπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες από τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του, επιθυμία του είναι να παραμείνει πρόεδρος ακόμα κι αν η Καλαμάτα υποβιβαστεί στο Τοπικό στο τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου!

Ο διοικητικός ηγέτης της ασπρόμαυρης ομάδας δεν φαίνεται να πτοείται και τόσο  από τις αντιδράσεις των φιλάθλων, αλλά ούτε και από το γεγονός ότι έχει βρεθεί (καθόλου άδικα) στο επίκεντρο της κριτικής και της αμφισβήτησης περισσότερο από κάθε άλλον. «Εγώ δεν θα γίνω Παπαδόπουλος» ακούστηκε να λέει πρόσφατα, εννοώντας πως είναι αποφασισμένος να μην ενδώσει σε οποιεσδήποτε πιέσεις και ήδη προετοιμάζει την επόμενη μέρα, σχεδιάζοντας να πάρει την προεδρική καρέκλα στο... σπίτι του.

Ο γνωστός δικηγόρος θεωρεί πως στα 6 χρόνια που βρίσκεται στην προεδρία έχει προσφέρει στην Καλαμάτα περισσότερα από όσα θα μπορούσε οποιοσδήποτε άλλος βρισκόταν στη θέση του, η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Γιατί με εξαίρεση την πρώτη σεζόν και την άνοδο από τη Δ’ στη Γ’ Εθνική, η πενταετία που ακολούθησε ήταν περίπου καταστροφική.

Με το Ράλλη στο τιμόνι η «Μαύρη Θύελλα» έκανε αρχικά ένα βήμα μπροστά, αλλά στη συνέχεια αρκετά πίσω, με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν, κατά την οποία κινδυνεύει να πάει ακόμα πιο χαμηλά από το επίπεδο που την είχε βρει ο ίδιος το καλοκαίρι του 2010.

Αν στις πιο πρόσφατες αρχαιρεσίες μία συγνώμη ήταν αρκετή και έγινε δεκτή με συνοπτικές διαδικασίες ελλείψει εκλογικού αντιπάλου, είναι μάλλον αδύνατο να συμβεί κάτι ανάλογο στη φετινή Γενική Συνέλευση. Ειδικά αν η ασπρόμαυρη ομάδα δεν αποφύγει το... μοιραίο, ο πρόεδρος δεν θα βρίσκει μέρος να σταθεί ενώπιον των μελών και η προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα φαντάζει εκ των προτέρων καταδικασμένη.   

Αφήστε που όπως όλα δείχνουν το καλοκαίρι θα υπάρχει και εκλογικός αντίπαλος είτε αυτός λέγεται Πάτσης, είτε κάπως αλλιώς...

Συγκίνησε ο Παπασταθόπουλος

Συγκίνησε τις προηγούμενες ημέρες ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος εκφράζοντας δημόσια στην αλληλεγγύη του προς τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς και ειδικά τα μικρά παιδιά.

«Όταν νιώθεις ότι απειλείται η ζωή των παιδιών σου καθοδηγείσαι μόνο απο το ένστικτο της επιβίωσης. Όλα όσα συμβαίνουν αποτελούν ευθύνη πολλών, οχι όμως των παιδιών που κρυώνουν, πεινάνε , πονάνε, φοβούνται για τα ίδια και για τους γονείς τους και πολλές φορές πεθαίνουν. Αυτά δεν αποφασίζουν, ακολουθούν... Η λύση σίγουρα δεν είναι αυτή που βιώνει η Ελλάδα και οι Έλληνες. Όμως ποιος αντέχει να γυρίσει την πλάτη;» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK ο Μεσσήνιος διεθνής αμυντικός της Ντόρτμουντ.

 

Σε ό,τι αφορά το ποδοσφαιρικό του μέλλον, πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να μετακομίζει στη Λίβερπουλ και στην Ανφιλντ, καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ θεωρεί πως μπορεί να ισχυροποιήσει την αμυντική γραμμή των «κόκκινων».