Παρασκευή, 25 Μάρτιος 2016 17:20

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ: Ετοιμη η προκήρυξη, σέντρα στις 4 Απριλίου

Γράφτηκε από τον

Την προκήρυξη του Πρωταθλήματος Παλαιμάχων ετοίμασε η ΕΠΣΜ η οποία καλεί τις ομάδες να προσκομίσουν μέχρι την Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 12 μ. τα παρακάτω την δήλωση συμμετοχής, την κατάσταση  που να περιλαμβάνει τουλάχιστον 20 ποδοσφαιριστές και παράβολο συμμετοχής 30 ευρώ.

Στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν 14 ομάδες, οι οι Γαργαλιάνοι, Θύελλα Παραλίας, Μεσσηνιακός, Απόλλωνας Καλαμάτας, Ομόνοια, Πράσινα Πουλιά, Ένωση ΠΑΟΚ - Ασπρόχωμα, Ατρόμητος Πλατύ, Μεθώνη, Πύλος, Εθνικός Μελιγαλά, Εράνη, Πανιώνιος και Ερμής. 

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί μεταξύ των δέκα τεσσάρων ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή σε έναν γύρο.

Η κλήρωση θα γίνει στις 28 Μαρτίου στις 12 μ. στα γραφεία  της  ΕΠΣΜ ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Δευτέρα 4 Απριλίου. 

Τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης

Ημέρα διεξαγωγής των αγώνων ορίζεται η Δευτέρα. Η Επιτροπή Παλαιμάχων έχει το δικαίωμα να αναβάλλει αγώνες, καθώς και να προβεί σε αλλαγές ημερομηνιών και γηπέδων για ειδικούς και σοβαρούς λόγους.

Στο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων συμμετέχουν ομάδες Παλαιμάχων που οι αντίστοιχες ομάδες τους συμμετέχουν στα Εθνικά Πρωταθλήματα ή στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ Μεσσηνίας

Στο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες το έτος 1976 και προγενέστερα. 

Ο αγώνας δεν θα αρχίζει εάν δεν έχουν δηλωθεί στο Φ.Α και δεν βρίσκονται στο γήπεδο με αθλητική περιβολή τουλάχιστον 12 ποδοσφαιριστές. Η υπαίτια ή υπαίτιες ομάδες θα έχουν τις συνέπειες που προβλέπει ο Κ.Α.Π  για τη μη κάθοδο ομάδας στον αγώνα

Οι διαιτητές θα ορίζονται με ευθύνη της διοργανώτριας.

Η διάρκεια κάθε αγώνα θα είναι 70 λεπτά (σε δύο ημίχρονα των 35΄  λεπτών).

Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή πριν την έναρξη κάθε αγώνα τα Δελτία Ατομικών Στοιχείων και Υγείας των Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών τους και θεωρημένη κατάσταση της δύναμης των ποδοσφαιριστών του Σωματείου από της ΕΠΣΜ.

Ο διαιτητής δεν επιτρέπει τη συμμετοχή Παλαίμαχου του οποίου δεν έχει προσκομισθεί το δελτίο ή δεν φέρει αυτό την απαιτούμενη ιατρική θεώρηση. Εάν η ομάδα επιμείνει στο να αγωνισθεί ο Παλαίμαχος ή οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές χωρίς τα παραπάνω δικαιολογητικά, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας και ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα ούτε υπό ανεπίσημη μορφή. Επίσης ο Διαιτητής δεν αρχίζει τον αγώνα εάν δε βρίσκονται με αθλητική περιβολή στο γήπεδο τουλάχιστον 12 ποδοσφαιριστές. 

Σε γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται υποχρεωτικά με ποδοσφαιρικά  υποδήματα πολύπατα, άλλως θα απαγορεύεται η συμμετοχή τους.   

Για την επιβολή ποινών στους ποδοσφαιριστές ισχύουν τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.).

Οι αγώνες διεξάγονται υποχρεωτικά σε γήπεδα με χλοοτάπητα.

Τυχόν ενστάσεις θα εκδικάζονται από αρμόδια επιτροπή της Ε.Π.Σ.Μ. Οι ενστάσεις όμως αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται από το ανάλογο χρηματικό παράβολο ύψους εκατό ευρώ (€100), επί ποινή απαραδέκτου.

Με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, εξασφαλίζεται η παρουσία ιατρού αγώνα, η οποία καλύπτει και την αποζημίωση αυτού. Σε κάθε όμως περίπτωση μη προσέλευσης ιατρού, ο αγώνας δεν αρχίζει ούτε υπό ανεπίσημη μορφή και ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας.

Ορίζεται Παράβολο Συμμετοχής τριάντα ευρώ (30€) για κάλυψη εξόδων μετακίνησης διαιτητών.

Σε περίπτωση  πλαστοπροσωπίας  η ομάδα  θα αποβάλλεται  από το Πρωτάθλημα  για τους υπόλοιπους αγώνες μέχρι τη λήξη του. Σε περίπτωση υποτροπής σε άλλη αγωνιστική περίοδο  θα αποβάλλεται διαπαντός από το Πρωτάθλημα Παλαιμάχων. 

Δικαίωμα ένστασης για πλαστοπροσωπία  εκτός όσον αναφέρει ο Κ.Α.Π θα έχουν τα μέλη της Επιτροπής Παλαιμάχων και ο Εκπρόσωπος του κάθε σωματείου το όνομα του οποίου θα έχει γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Παλαιμάχων  προ της έναρξης του Πρωταθλήματος με την υποβολή της Δήλωσης

 Σε περίπτωση   που  ποδοσφαιριστής επιτεθεί σε διαιτητές ,αντιπάλους, συμπαίκτες, προπονητές, παράγοντες και φιλάθλους έργω ή λόγω, θα αποβάλλεται μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος  και σε περίπτωση υποτροπής θα αποβάλλεται  από τους αγωνιστικούς χώρους για ένα ημερολογιακό έτος.

Oμάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε δύο αγώνες, αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων.

Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν πρέπει να έχουν στη δύναμή τους τουλάχιστον 20 δελτία ποδοσφαιριστών.

Στο Φύλλο Αγώνα θα πρέπει να αναγράφονται το πολύ μέχρι είκοσι (20) ποδοσφαιριστές, αλλά υποχρεωτικά τουλάχιστον δώδεκα (12), οι οποίοι πριν την έναρξη του αγώνα θα πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο με αθλητική περιβολή. Στην αρχική σύνθεση κάθε ομάδας θα αγωνίζονται ένδεκα (11) ποδοσφαιριστές και οι υπόλοιποι μπορούν να γίνουν αλλαγή όλοι, όσες φορές ο προπονητής επιθυμεί, χωρίς διακοπή του αγώνα, οπωσδήποτε όμως με την άδεια του διαιτητή.