Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2016 13:02

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-2: Διπλό... τίτλου υπό το βλέμμα Πέτερσον

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-2: Διπλό... τίτλου υπό το βλέμμα Πέτερσον

Το... τρένο του Τσικλητήρα δεν έκανε στάση ούτε στην Καλαμάτα. Ο πρωτοπόρος επικράτησε το Σάββατο και του Α.Ο. Φαραί (1-2) και με την 9η σερί νίκη διατήρησε τη διαφορά των 6 βαθμών από την δεύτερη  Κυπαρισσία, ενώ ξέφυγε 8 βαθμούς από τον Πάμισο, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Σε αυτές θα υποδεχτεί στην Πύλο τόσο τον ΑΟΚ, όσο και τους Νησιώτες και αν δεν ηττηθεί, τότε θα κατακτήσει τον φετινό τίτλο στην Α' τοπική.

Με άλλα λόγια για να μην αναδειχθεί πρωταθλητής Μεσσηνίας, θα πρέπει να γνωρίσει 2 ήττες σε 4 ματς, όταν έχει 2 ήττες σε 26 αγωνιστικές και η Κυπαρισσία (που έχει να παίξει και με τον Πάμισο) να κάνει το απόλυτο.

Το προχθεσινό ματς παρακολούθησαν 450 φίλαθλοι, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, καθώς και ο Μπο Πέτερσον. Ο παλιός προπονητής της "Μαύρης Θύελλας" βρέθηκε στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" και παρακολούθησε μάλιστα όρθιος μαζί με την σύζυγό του το πιο ενδιαφέρον ματς της 26ης αγωνιστικής. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σουηδός βλέπει τον Τσικλητήρα, μιας και επισκέπτεται συχνά την Πύλο για διακοπές και είναι από τους πιο πιστούς φίλους της ομάδας. 

Με την ευκαιρία λοιπόν της παρουσίας του στη Μεσσηνία, ταξίδεψε το Σάββατο στην Καλαμάτα και η παρουσία του έφερε γούρι στους πρωτοπόρους.

Η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και προειδοποίησε στο 6' με το φάουλ του Μπαστακού να σταματά στο κάθετο δοκάρι. 

Στο 21' πρώτα ο Νάτσης και στη συνέχεια ο Τσάτσος δεν μπόρεσε να νικήσουν το Μάρη. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας κερδίσει τη μάχη του κέντρου πίεζαν για το γκολ που ήρθε από στημένη φάση. Στο 38' ο Τσάτσος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο προωθημένος Μπίζος άνοιξε το σκορ.

Νωρίτερα ο Νάτσης είχε βρεθεί στο έδαφος σε μονομαχία με τον Παπαδόπουλο, αλλά ο ρέφερι Νίκας άφησε το ματς να εξελιχθεί, σε μια δύσκολη φάση.

Το γκολ της χρονιάς από Πέτσι 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ και τι… γκολ. Ο Πέτσι στο 53' είδε τον Μίντζηρα εκτός εστίας και δεν δίστασε να πλασάρει από το κέντρο, πετυχαίνοντας το γκολ της χρονιάς. Πριν προλάβουν όμως να αγχωθούν οι πρωτοπόροι, πήραν ξανά το προβάδισμα. Στο 54' ο Ανταλής έφερε με δυνατό πλάγιο την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Μικελάτος με κοντινή κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και έγραψε το 1-2. Στη συνέχεια το ματς έγινε πιο δυνατό, με αρκετά μαρκαρίσματα και έλειψε η μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Τσικλητήρας με την εμπειρία του διαχειρίστηκε το προβάδισμα, κόντρα σε μια ομάδα που δεν σταμάτησε να διεκδικεί το ματς.  Μάλιστα στα τελευταία λεπτά άφησε την άμυνα και πέρασε στην επίθεση ο Μούσα, ο οποίος διακρίνεται στο ψηλό παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε να βρει την ευκαιρία που θα τον έχριζε σκόρερ.

Το ματς διαιτήτευσε ο Νίκας με βοηθούς τους Λάμια και Τσοπανάκη.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: Μάρης, Καπακλής, Μαυροειδάκος, Παπαδόπουλος (82' Δοβλέτης), Φιλανδριανός, Μούσα, Σεριάτος, Παχής, Πέτσι, Σπανός, Τσέρτος (78' Μάραντος).

 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Δούνιας, Μπίζος, Χοτζάι (51' λ.τρ. Μοιυράτης), Μπαστακός, Κυριαζόπουλος, Ανταλής, Νάτσης (90' Τσώνης), Γραμματικόπουλος, Μικελάτος, Τσάτσος (65' Διακουμής).