Τρίτη, 29 Μάρτιος 2016 14:15

Καταγγέλει την Ελλάδα στη FIFA η Αλβανία!

Γράφτηκε από τον

Επίθεση κατά της Ελλάδας από την Αλβανία, με την ομοσπονδία της χώρας να κάνει καταγγελία στη FIFA για πανό με τη Βόρεια Ήπειρο που θεωρεί ότι αναρτήθηκε στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο στο Καραϊσκάκη.

Από χθες υπήρχε σειρά δημοσιευμάτων στον αλβανικό Τύπο που ανέφεραν ότι στην αναμέτρηση της «γαλανόλευκης» με τους Μαυροβούνιους στο φαληρικό γήπεδο είχε γίνει προσπάθεια προπαγάνδας από την πλευρά των Ελλήνων φιλάθλων. Συγκεκριμένα γινόταν λόγος για πανό που -υποτίθεται- ότι υπήρχε στην εξέδρα με τη Βόρεια Ήπειρο και το οποίο θεωρήθηκε ως πρόκληση από την ελληνική πλευρά. Μάλιστα η αλβανική ομοσπονδία προχωράει και σε καταγγελία κατά της FIFA όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο για εξτρεμιστικά εθνικιστικά σύμβολα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Αλβανών: 

«Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της αγανάκτηση για την ανάδειξη των εξτρεμιστικών εθνικιστικών συμβόλων. Η εμφάνιση μίας γιγαντιαίας σημαίας στο γήπεδο, η οποία προκαλεί ένα πνεύμα ανοιχτού μίσους, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια ομάδα εξτρεμιστών οπαδών, αλλά και αποδεικνύει την έλλειψη στην οργάνωση και τη διοίκηση του παιχνιδιού από τη χώρα υποδοχής. Αυτά τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και παραβιάζουν τους κανόνες της FIFA. 

Οι αρμόδιες επιτροπές της FIFA θα πρέπει να πάρουν θέση σχετικά με αυτή την υπόθεση προώθησης εθνικισμού, και δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα του Fair Play».

Πηγή: sdna.gr