Σάββατο, 02 Απρίλιος 2016 10:16

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Μπρα-ντε-φερ για τον τίτλο στην Πύλο μεταξύ Τσικλητήρα και Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ: Μπρα-ντε-φερ για τον τίτλο στην Πύλο μεταξύ Τσικλητήρα και Κυπαρισσίας

 

 

Και τώρα οι δυο τους. Τσικλητήρας και Κυπαρισσία θα ανταμώσουν την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στην Πύλο σ' ένα καθοριστικό ντέρμπι κορυφής.

Ο πρωτοπόρος της Α' τοπικής με νίκη βγάζει μαθηματικά νοκ - άουτ τον ΑΟΚ, ενώ με ισοπαλία θα είναι μια ανάσα από τον τίτλο, έχοντας κρατήσει το +6. Η τριφυλιακή ομάδα θέλει μόνο διπλό για να μειώσει στους 3 βαθμούς τη διαφορά και να περιμένει μία ακόμα ήττα του Τσικλητήρα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, ώστε να πάρει αυτή το πρωτάθλημα. Ο τρίτος Πάμισος διατηρεί ελάχιστες ελπίδες, όντας στο -8 από την κορυφή και για να μην τεθεί και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου, θα πρέπει να νικήσει σήμερα τον Α.Ο. Φαραί. 

Η 27η αγωνιστική περιλαμβάνει ακόμα ντέρμπι παραμονής Μεσσηνιακός - Διαβολίτσι, αλλά και εξίσου σημαντικά ματς στην ουρά, όπως το Απόλλωνας - Τέλλος Αγρας και Σπερχογεία - Αστέρας Αρφαρών. Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο Δώριο - Ανδρούσα, ενώ ματς χωρίς σκοπιμότητες είναι αυτά που θα γίνουν σε Πύργο Τριφυλίας και Μελιγαλά. 

Ο Μιλτιάδης θα υποδεχτεί τον Πανθουριακό και αντίστοιχα ο Εθνικός τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. 

Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ

Δύο από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, ο Μιλτιάδης με τον Πανθουριακό θα αναμετρηθούν σήμερα μεταξύ τους. Οι γηπεδούχοι έχουν εξασφαλίσει την παραμονή, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι σε απόσταση τριών βαθμών από την 4άδα. Αμφότεροι θα παίξουν χωρίς άγχος για το τρίποντο, δίνοντας ευκαιρίες και σε παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής.

Δεν θα αγωνιστούν ο τραυματίας Καραμπότσος και οι Φαράντος, Καλογήρου. Πολλά τα προβλήματα για τον Πανθουριακό, μιας και ο Α.Ο. Σεφεράσι είναι εκτός Μεσσηνίας και είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Β. Βασιλόπουλου, Ζάκκα, Χαρμπίλα, Βλάχου και Χαραλαμπόπουλου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα αρκεί για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία που έχει το σημερινό ματς ανάμεσα στο Μεσσηνιακό και το Διαβολίτσι. Ο Μ.Γ.Σ. με 24 βαθμούς είναι στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον ΑΟΔ και με νίκη θα κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία. Το ίδιο ισχύει και για το Διαβολίτσι, το οποίο ψάχνει το πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα ώστε να ξεκολλήσει από την τελευταία τριάδα.

Εκτός για τους γηπεδούχους είναι ο Μπούρδος και από τους φιλοξενούμενους ο τιμωρημένος Βουρνάς. Ο Κωστόπουλος, αν και τραυματίας, εκτιμάται ότι θα αγωνιστεί.

ΠΑΜΙΣΟΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ

Ο απογοητευμένος Πάμισος υποδέχεται σήμερα στη Μεσσήνη τον Α.Ο. Φαραί και θέλει τη νίκη για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Οι Νησιώτες ενδέχεται να αγωνιστούν χωρίς τους τραυματίες Μπερερή και Σαραντόπουλο. Από την άλλη πλευρά ο Α.Ο. Φαραί μετρά 3 σερί ήττες και θα ψάξει αντίδραση σε μια δύσκολη έδρα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το δεύτερο σερί εντός έδρας ματς θα δώσει την Κυριακή ο Εθνικός, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Η ομάδα του Μελιγαλά προέρχεται από την ισοπαλία με το Μιλτιάδη και θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη, την οποία αγνοεί από την 19η αγωνιστική (0-1 τη Σπερχογεία στις 30 Γενάρη). Αντίθετα οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δύο συνεχόμενα τρίποντα και παραμένουν χωρίς ήττα στις 6 τελευταίες αγωνιστικές με αποτέλεσμα να έχουν σκαρφαλώσει στην 4η θέση της Α' τοπικής!

ΔΩΡΙΟ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Στο -8 από την 13η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή είναι το Δώριο μετά την 12η σερί ήττα από το Διαβολίτσι. Με άλλα λόγια μόνο με θαύμα θα αποφύγει τον υποβιβασμό, έχοντας κάνει τραγικό β' γύρο. Θα επιχειρήσει όμως, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους να πάρει τη νίκη στο αυριανό ματς με την Ανδρούσα. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν άνετα την παραμονή και θέλουν πλέον να τερματίσουν σε μια καλή θέση. 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πρόωρη στέψη ή παράταση στην αγωνία; Η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή το απόγευμα στην Πύλο. Με νίκη ή ισοπαλία ο Τσικλητήρας θα πρέπει να ετοιμάζεται για τα μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική. Αν όμως η Κυπαρισσία φύγει με τους 3 βαθμούς, τότε η μεταξύ τους διαφορά θα μειωθεί στους 3 βαθμούς και ο τίτλος θα παίζεται μέχρι το τέλος.

Ο Τσικλητήρας βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση μετρώντας εννέα σερί νίκες, ενώ θα έχει και τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων του. Στα θετικά ότι δεν υπάρχει κανένα όνομα στο απουσιολόγιο.

Στον αντίποδα η Κυπαρισσία θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Καμποσιώρη, αλλά αποφασισμένη να εξαντλήσει τις ελπίδες της για το πρωτάθλημα. 

Η περσινή πρωταθλήτρια Μεσσηνίας μετρά 3 συνεχόμενες νίκες και θα τα δώσει όλα για να μείνει ζωντανή, έχοντας στο πλευρό της και αρκετό κόσμο από την Κυπαρισσία.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Νίκη μετά από δύο μήνες πανηγύρισε ο Απόλλωνας στην Ανδρούσα, αλλά για να έχει αντίκρισμα, θα πρέπει να κάνει το ίδιο αύριο και με τον Τέλλο Αγρα.

Ο ιστορικός σύλλογος βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές.

Θα αγωνιστεί χωρίς τους τιμωρημένους Πετράκο, Ντος Σάντος, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του τραυματία Μάλαμα.

Ο Τέλλος Αγρας έκανε το "2 στα 2" στην έδρα του με Ανδρούσα, Σπερχογεία και αν φύγει νικητής και από το "Γ. Λουκαρέας", θα σφραγίσει την παραμονή στην Α' τοπική. Ακόμα πάντως και αν δεν κερδίσει, έχει στη συνέχεια βατά παιχνίδια ώστε να ανανεώσει και μαθηματικά τη θητεία του στην κατηγορία.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα των Γαργαλιάνων δεν έχει φέτος νίκη σε 13 εκτός έδρας ματς! (2 ισοπαλίες, 11 ήττες).

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

Την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο β' γύρο! θέλει να πανηγυρίσει η Σπερχογεία απέναντι στον Αστέρα Αρφαρών. Οι "ταύροι" αγνοούν τη νίκη στο γήπεδό τους από τις 20 Δεκεμβρίου και το 2-0 με το Δώριο. Εκτοτε μετρούν 4 ήττες από Εθνικό Μελιγαλά, Πανθουριακό, Α.Ο. Φαραί, Κυπαρισσία, και μια ισοπαλία με το Μεσσηνιακό. Τούτο σε συνδυασμό με τις 4 συνεχόμενες ήττες έχουν ως αποτέλεσμα η Σπερχογεία να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι είναι 3 βαθμούς πάνω από τη ζώνη και δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο τιμωρημένος Φίλαι. 

Ο Αστέρας έχει διαφορά 7 βαθμών από τις θέσεις του υποβιβασμού, όμως ακολουθούν τα παιχνίδια με Τσικλητήρα, Πάμισο και γι' αυτό θέλει να τελειώσει από την Κυριακή την υπόθεση παραμονή.  

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Μιλτιάδης - Πανθουριακός

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 5 μ.μ.

Καρβούνης, Ζαρακοβίτης, Ηλιόπουλος

Μεσσηνιακός - Διαβολίτσι

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 5 μ.μ.

Νίκας, Σερεμέτης, Σκόρδος

Πάμισος - Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο Μεσσήνης, 5 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Ρέκκας 

Κυριακή

Εθνικός Μελιγαλά - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Μελιγαλά, 5 μ.μ.

Σκόρδος, Τσαούση, Παλλαδινός

Δώριο - Άνδρούσα

Γήπεδο Δωρίου, 5 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσουλάκος, Αντωνόπουλος

Τσικλητήρας Πύλου - Κυπαρισσία

Γήπεδο Πύλου, 5 μ.μ.

Μπλάνας, Σερεμέτης, Γεωργαντάς

Απόλλωνας Καλαμάτας - Τέλλος Άγρας

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 5 μ.μ.

Νικολόπουλος, Γιαννέτσος, Τσίρμπας

Σπερχογεία - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο Σπερχογείας, 5 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Βρυώνης, Γιαννακλής 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 26 αγώνες)

1. Τσικλητήρας Πύλου 63-23 66 

2. Κυπαρισσία 59-13 60

3. Πάμισος 63-13 58

4. Ολυμπιακός Καλαμάτας 32-29 42

5. Α.Ο. Φαραί 36-31 41

-. Εθνικός Μελιγαλά 41-31 41

7. Πανθουριακός 33-31 39

8. Ανδρούσα 32-26 35

9. Μιλτιάδης 32-36 33

10. Αστέρας Αρφαρών 31-48 29

11. Τέλλος Αγρας 30-48 28

12. Σπερχογεία 26-52 25

13. Μεσσηνιακός 25-41 24

14. Διαβολίτσι 29-42 22

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 19-41 22 

16. Δώριο 22-68 16  

 

* Ο Πάμισος έχει έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς.